Witam wszystkich użytkowników tego forum

17.03.23
Forum przeżyło dziś dużą próbę ataku hakerskiego. Atak był przeprowadzony z USA z wielu numerów IP jednocześnie. Musiałem zablokować forum na ca pół godziny, ale to niewiele dało. jedynie kilkukrotne wylogowanie wszystkich gości jednocześnie dało pożądany efekt.
Sprawdził się też nasz elastyczny hosting, który mimo 20 krotnego przekroczenia zamówionej mocy procesora nie blokował strony, tylko dawał opóźnienie w ładowaniu stron ok. 1 sekundy.
Tutaj prośba do wszystkich gości: BARDZO PROSZĘ o zamykanie naszej strony po zakończeniu przeglądania i otwieranie jej ponownie z pamięci przeglądarki, gdy ponownie nas odwiedzicie. Przy włączonych jednocześnie 200 - 300 przeglądarek gości, jest wręcz niemożliwe zidentyfikowanie i zablokowanie intruzów. Bardzo proszę o zrozumienie, bo ma to na celu umożliwienie wam przeglądania forum bez przeszkód.

25.10.22
Kolega @janusz nie jest już administratorem tego forum i jest zablokowany na czas nieokreślony.
Została uszkodzona komunikacja mailowa przez forum, więc proszę wszelkie kwestie zgłaszać administratorom na PW lub bezpośrednio na email: cheops4.pl@gmail.com. Nowi użytkownicy, którzy nie otrzymają weryfikacyjnego emala, będą aktywowani w miarę możliwości, co dzień, jeśli ktoś nie będzie mógł używać forum proszę o maila na powyższy adres.
/blueray21

Ze swojej strony proszę, aby unikać generowania i propagowania wszelkich form nienawiści, takie posty będą w najlepszym wypadku lądowały w koszu.
Wszelkie nieprawidłowości można zgłaszać administracji, w znany sposób, tak jak i prośby o interwencję w uzasadnionych przypadkach, wszystkie sposoby kontaktu - działają.

Pozdrawiam wszystkich i nieustająco życzę zdrowia, bo idą trudne czasy.

/blueray21

W związku z "wysypem" reklamodawców informujemy, że konta wszystkich nowych użytkowników, którzy popełnią jakąkolwiek formę reklamy w pierwszych 3-ch postach, poza przeznaczonym na informacje reklamowe tematem "... kryptoreklama" będą usuwane bez jakichkolwiek ostrzeżeń. Dotyczy to także użytkowników, którzy zarejestrowali się wcześniej, ale nic poza reklamami nie napisali. Posty takich użytkowników również będą usuwane, a nie przenoszone, jak do tej pory.
To forum zdecydowanie nie jest i nie będzie tablicą ogłoszeń i reklam!
Administracja Forum

To ogłoszenie można u siebie skasować po przeczytaniu, najeżdżając na tekst i klikając krzyżyk w prawym, górnym rogu pola ogłoszeń.

Uwaga! Proszę nie używać starych linków z pełnym adresem postów, bo stary folder jest nieaktualny - teraz wystarczy http://www.cheops4.org.pl/ bo jest przekierowanie.

/blueray21

Nasze porady zdrowotne i opinie

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696
Podziękował: 29964 razy
Otrzymał podziękowanie: 19672 razy

Re: Nasze porady zdrowotne i opinie

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » piątek 13 maja 2016, 14:57

Dziwna dla mnie sprawa.
Z miesiąc temu podczas pracy na ogrodzie, jakoś tak przykucnąłem, coś mi w kolanie
przeskoczyło. Lewa strona od rzepki.
I tak czułem, że coś jest nie teges, ale myślałem, że samo przejdzie.
W łikend wieczorami smarowałem maścią DMSO, SSKI, kokos + oliwa magnezowa.
Na noc opaska ortopedyczna nasączona H2o2, ładnie pięknie, mówię sobie, ok, pomogło
jak zawsze ;)
Poniedziałek lekko ćmiło, a dzisiaj zaczynam kuśtykać.
Co to może być?
0 x

życie ma tylko dożywotnią gwarancję, przeżyj je ciekawie,
jak nie może być mądrze, niech chociaż będzie wesoło :D

Awatar użytkownika
sandra
x 96
x 176
Podziękował: 1332 razy
Otrzymał podziękowanie: 4860 razy

Nieprzeczytany post autor: sandra » piątek 13 maja 2016, 17:56

Trzeba zrobić USG kolana albo lepiej TK.
Pozwoli zobaczyć co sie kluje...
Ja bym nie czekała dłuzej. Ta wiedza ci napewno nie zaszkodzi, a dobry ortopeda powie co i jak...
0 x

Awatar użytkownika
dama
x 2
x 9
Podziękował: 1875 razy
Otrzymał podziękowanie: 886 razy

Nieprzeczytany post autor: dama » piątek 13 maja 2016, 19:31

grzegorzadam pisze:A zrób sobie test niacyną, spora dawką (03-0.5 g) na pusty żołądek, pokaże
gdzie dociera.
jak sobie kiedys buchłem to nawet łydki mi pokraśniały.. ;)

to rada dla mnie ?
jesli tak to powiedz jak sie ten test robi i co to znaczy ze ci łydki pokrasniały ?
Na pusty zoładek jak cos biore musze wiedziec jak to zadziała czy aby nie truchcikiem do WC ?

Co do twojego kolana ... nie wiem gdzie cie boli ,ale spróbuj znaleźć tuz pod rzepka 2 dołeczki czyli
usiadz wygodnie i szukaj gdzie cie boli, uciskaj, macaj dookoła rzepki .
Nad i pod a kiedy znajdziesz te 2 dołeczki to uciskaj / to sa ważne punkty .
Sprawdz tez pod kolanem ale zasada jest ,ze tam gdzie boli tam uciskamy az do ustapienia bólu .
Lisc kapusty ściaga wode gdyby tam była .
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » sobota 14 maja 2016, 08:11

dama pisze:
grzegorzadam pisze:to rada dla mnie ?

Tak, weź tę mniejszą dawkę i obserwuj, skóra powinna się zaczerwienić, przede wszyskim od pasa w górę,
przy tej dawce od pasa w dół też, to jest jak 'barwnik przewodzenia'.
Jak nogi nie pokraśnieją moga być kłopoty z trawieniem żołądka.

To powinno wywołać „niacynowe zaczerwienienie", jeśli ta dawka okaże się odpowiednia. Jeśli nie, trzeba wziąć trochę więcej następnego dnia rano. Kiedy pojawi się zaczerwienienie, należy sprawdzić, czy czerwony kolor rozciąga się na palce rąk i nóg. Jeśli nie, wskazuje to na istnienie blokady nerwów kręgosłupa i wówczas trzeba zamówić wizytę u wykwalifikowanego kręgarza. Dr John Whitman Ray z Body Electronics powiedział mi, że pierwszy kręg szyjny powinien być ustawiony jako pierwszy. Potem, kiedy kręgosłup zostanie skorygowany, kwas solny będzie bezpieczny i skuteczny, poza tym przyjmowane przez nas inne składniki odżywcze będą wprowadzone na poziom komórkowy.
Trzeba wiedzieć, że kwas nikotynowy jest tak mocny, iż wzmacnia działanie wszelkich leków i suplementów, jakie zażywamy. Należy bardzo uważać na stosowane dawki. Na przykład wiele osób przyjmuje duże ilości magnezu w celu pozbycia się zaparć. Bardzo szybko odkrywają, czasami w przykry sposób, że potrzeba do tego znacznie mniej magnezu, ponieważ kwas nikotynowy powoduje rozszerzenie naczyń krwionośnych, pobudzając nerwy w całym ciele, w tym jelita. Wnętrzności, które działały opieszale przez dziesiątki lat, u niektórych nawet od dzieciństwa, nagle ożywiają się i są w stanie poruszać się normalnie bez żadnej po-mocy środków przeczyszczających, które są jedyną pomoc

viewtopic.php?f=17&t=1302&hilit=kwas+%C5%BCo%C5%82%C4%85dkowy

Kolano:
Smarowałem kilka razy maścią wczoraj, ból.
Później połączyłem, maść DMSO z WU, chyba zadziałało, przeniknęło, bo ból zmniejszył się o 80%.
Tzn. posmarowałem, nałożyłem opaskę i polewałem ją obficie WU, zostawiłem na noc.
Przed kwadransem wziąłem niacynę 0.5 g, grzeje niesamowicie wszędzie, i grzeje przyjemnie właśnie w tym kolanie! ;)
Coś tam się zablokowało w przepływie krwi..?
Wieczorem powtórka.
Nie znalazłem tych dołeczków.. ;)
Ból jest z prawej strony lewego kolana.
0 x

Awatar użytkownika
evoque
x 4
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post autor: evoque » niedziela 15 maja 2016, 17:02

blueray21 pisze:@evoque - teraz dopiero piszesz, że nosisz tony trucizny w "paszczy"?
Przecież to zakłóca / zatruwa wszystko i sprzyja wszystkim robalom, grzybom itd.
Nigdy bym nie podejrzewał, że w twoim wieku możesz to mieć w zębach.

Wybacz blue, jesli nie wspominałem to moje duze przeoczenie :oops:
Mam taką jedną większą i dwie mniejsze.
Jutro będą wymieniał tą największą. Jakieś wskazówki co i jak? Nie ukrywam, że się obawiam tej wymiany
ze względu własnie na te metale.

pozdrawiam
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522
Podziękował: 446 razy
Otrzymał podziękowanie: 14801 razy

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » niedziela 15 maja 2016, 18:40

Trzeba mieć tylko nadzieję, że jeżeli ktoś podjął się usuwania tego, to wie jak to zrobić, aby pacjenta nie zatruć bardziej niż był zatruty.
A ty bez czekania bierz się za żucie 2 - 3 zielonych liści kolendry dziennie, jak już wszystkie usuniesz to chelatacja EDTA.
0 x

Wiedza ochrania, ignorancja zagraża.

Awatar użytkownika
abcd
x 371
x 238
Podziękował: 30347 razy
Otrzymał podziękowanie: 9060 razy

Nieprzeczytany post autor: abcd » niedziela 15 maja 2016, 21:52

ga pisze:Nie znalazłem tych dołeczków.. ;)

Jeśli masz książkę (pdf) "Hedi Masafret siostra - Ku zdrowej przyszłości (masaż stóp)" to łatwo znajdziesz te dołeczki. :)
0 x

Gdzie rodzi się wiara, tam umiera mózg.

To masz
x 1
x 6
Podziękował: 41 razy
Otrzymał podziękowanie: 122 razy

Nieprzeczytany post autor: To masz » niedziela 15 maja 2016, 22:27

Ostatnio znalazłem u mnie w markecie wodę demineralizowaną 5 litrową w całkiem dobrej cenie. Do jej zakupu skłania mnie jeszcze brak fluoru i chloru.
To dobry pomysł ? czy mineralizacja solą kłodawską wystarczy w zupełności czy potrzebne są jakieś minerały w formie jonowej ?
Wymieniłem pastę do zębów na pastę bez fluoru i teraz zamierzam to samo zrobić z wodą. Niedługo zaczynam odtruwanie organizmu z fluoru boraksem i staram się maksymalnie ograniczyć jego spożywanie.
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » poniedziałek 16 maja 2016, 09:46

Smarowanie specyfikami, które wymieniłem przyniosło oczekiwane rezultaty, ból zmniejszył
się bardzo wyraźnie, ale kolano wczoraj było zaczerwienione, czyli jakiś stan zapalny na pewno.
Stosuję od 3 tyg. MSM regularnie, może to tez ma wpływ.
DMSO też skuteczne.
Wczoraj posmarowałem Balsamem Szostakowskiego dodatkowo.
0 x

Awatar użytkownika
barneyos
Administrator
x 23
x 73
Podziękował: 155 razy
Otrzymał podziękowanie: 1895 razy

Nieprzeczytany post autor: barneyos » poniedziałek 16 maja 2016, 09:51

To masz pisze:Ostatnio znalazłem u mnie w markecie wodę demineralizowaną 5 litrową w całkiem dobrej cenie. Do jej zakupu skłania mnie jeszcze brak fluoru i chloru.
To dobry pomysł ? czy mineralizacja solą kłodawską wystarczy w zupełności czy potrzebne są jakieś minerały w formie jonowej ?
Wymieniłem pastę do zębów na pastę bez fluoru i teraz zamierzam to samo zrobić z wodą. Niedługo zaczynam odtruwanie organizmu z fluoru boraksem i staram się maksymalnie ograniczyć jego spożywanie.

Pomyśl może o filtrze z odwróconą osmozą, ceny zaczynają się od kilkuset złotych, a są już dostępne również wersje z filtrem "Redox" do produkcji "żywej wody". Taka inwestycja u mnie w domu zwróciła się w ciągu roku.
0 x

======================================================
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobić

To masz
x 1
x 6
Podziękował: 41 razy
Otrzymał podziękowanie: 122 razy

Nieprzeczytany post autor: To masz » poniedziałek 16 maja 2016, 22:46

Wybacz blue, jesli nie wspominałem to moje duze przeoczenie :oops:
Mam taką jedną większą i dwie mniejsze.

Problemy z zębami sieją niezłe spustoszenie w organizmie. Swego czasu miewałem częste bóle głowy i silne trzy dniowe migreny od czasu do czasu. Miałem zepsuty ząb, który kwalifikował się tylko do wyrwania, ale zwlekałem z tym, bo boje się dentystów i tak odkładałem to w nieskończoność. Po wyrwaniu tego zęba od kilku miesięcy nie mam żadnych migren, a ból głowy miałem może ze 3 razy, kiedy wcześniej pojawiał się w mniejszym lub większym natężeniu praktycznie codziennie. W miejscu po wyrwaniu na twarzy pojawiły się jakieś krostki.
0 x

Awatar użytkownika
dama
x 2
x 9

Nieprzeczytany post autor: dama » poniedziałek 23 maja 2016, 20:35

Obrazek

mrawe kolano to bez kosci :D tammasz czerwona kropke i te wglebienia sa po obu stronach macaj dookoła rzepki .
kolano z lewej pokazuje czerwona kropke pomiedzy piszczelami To jest tez wazny punkt do uciskania .
Przy ucisku boli i w tych miejscach jest potrzeba ucisku .
0 x

Awatar użytkownika
dama
x 2
x 9

Nieprzeczytany post autor: dama » środa 25 maja 2016, 19:37

Jaka pierwsza pomoc na ugryzienie kleszcza którego usunelismy .
Co podac zeby sie ratowac przed skutkami ?
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » środa 25 maja 2016, 20:42

0 x

Awatar użytkownika
abcd
x 371
x 238

Nieprzeczytany post autor: abcd » środa 25 maja 2016, 20:56

>dama< ja w takim przypadku smaruję jaskółczym zielem i naftą, oczywiście w odpowiednim czasie (ok. 0,5 godzi.) kolejność nie ma znaczenia, a skutki... do dziś nijakich rumieni i pochodnych tego robaczka. :)
0 x

Awatar użytkownika
dama
x 2
x 9

Nieprzeczytany post autor: dama » środa 25 maja 2016, 21:11

Dzieki wam panowie .
Jakółcze ziele i nafta ale czy maja to pod ręka ?
Woda utleniona juz bardziej tylko perchydrolu to strach .

a co z Wit C znaczy kwas L-askorbinowy ... chyba moze pomóc ?
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522
Podziękował: 446 razy
Otrzymał podziękowanie: 14801 razy

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » czwartek 26 maja 2016, 15:32

@dama, miejscowo woda utleniona, spirytus, wymienione przez @abcd też dobre, ale zwykle nie są pod ręką.
Dalej obserwować, czy wspomniany rumień nie wystąpi - tylko pojedyncze procenty kleszczy są zakażone borelią i ją przenoszą, prawdopodobieństwo zakażenia jest niewielkie, ale realne.
Po 3 - 4 miesiącach sprawdzić biorezonansem, nawet jeśli odczynu nie było - koniecznie, bo nie wszyscy dostają.
Niestety nie ma nic co można byłoby brać profilaktycznie, jedynie srebro koloidalne ograniczy rozwój 9ale go nie zlikwiduje) więc warto w ciemno je pić - 20 - 25 ppm, 25 ml.
0 x

Wiedza ochrania, ignorancja zagraża.

janpg
x 1
x 1
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 26 razy

Nieprzeczytany post autor: janpg » piątek 27 maja 2016, 12:46

witam mam pytanie czy mogę pić naftę wodę utlenioną i sodę w jakich odstępach czasowych do tego witamina c dzięki za odpowiedz
0 x

Awatar użytkownika
abcd
x 371
x 238

Nieprzeczytany post autor: abcd » piątek 27 maja 2016, 21:23

Pewnie, że możesz, a odstęp czasowy pomiędzy poszczególnymi to min. 0,5 godzi. :)
0 x

janpg
x 1
x 1

Nieprzeczytany post autor: janpg » wtorek 31 maja 2016, 09:38

dzięki za odpowiedz mam jeszcze dużo pytań ale zapytam tylko jeżeli mogę czy zażywanie tych specyfików ma wpływ na wyniki krwi spadek erytrocytów, hematokrytów , leukocytów, limfocytów, granulocytów , czy jedzenie pestek moreli gorzkiej w takiej sytuacji nie szkodzi.
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » wtorek 31 maja 2016, 09:57

Nie zaszkodzi, trzeba leczyć organizm holistycznie.
Te wszystkie wyniki ulegaja właśnie poprawie przy powrocie do równowagi.
Jest to tylko pewien orientacyjny wskaźnik w danym momencie.
Wyprostuj pH, pozbądź sie pasożytów, grzybów, dysbakteriozy, metali ciężkich, chlorowców, zakwaś żołądek,
dostarcz witamin i minerałów..
Potem zrób badania.
Ostatnio zmieniony wtorek 31 maja 2016, 09:59 przez grzegorzadam, łącznie zmieniany 1 raz.
0 x

Awatar użytkownika
abcd
x 371
x 238

Nieprzeczytany post autor: abcd » wtorek 31 maja 2016, 09:57

Nafta bardzo skutecznie oczyszcza krew więc wniosek z tego, że ma wpływ na wyniki krwi.
Pestki również możesz spożywać jednak nie łącz ich z wymienionymi substancjami.
0 x

janpg
x 1
x 1

Nieprzeczytany post autor: janpg » wtorek 31 maja 2016, 13:57

dziękuję ale bardzo dużo do zrobienia nie bardzo wiem jak to można pogodzić z normalnym życiem piłem naftę wu piję ją nadal bo czuję się po niej dużo lepiej biorę adepend ,pomaga mi w spaniu nie mam depresji ,raz na dzień soda 1 łyżeczka ph od 7do8 ,łykam k2 d magnez potas len mielony ostropest olej lniany olej z czarnuszki pestki żelazo bo przez chorobę popromienną tracę krew .Trwa to już rok choć jest poprawa hemoglobina poniżej normy ale na stałym poziomie reszta co wyżej leci pomału w duł badania robię co miesiąc ,biorę proctolact jem dużo zieleniny mniszek pokrzywa jarmuż itp.Kupiłem boraks MSM choć nie bardzo wiem jak to brać .Muszę dodać że dwa lata temu wpadłem nie mając tych wiadomości co teraz w łapy pseudo lekarzy i radioterapia hormonoterapia która się kończy za 4 miesiące i wiem że popełniłem błąd ale panika i strach zrobiły swoje .Dziękuję i przepraszam za pisownię.
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » wtorek 31 maja 2016, 14:04

Poczytaj o metodach popromiennych Bołotowa..
Wrzucili go do Czarnobyla karnie zaraz po...
Jest zdrowy, 86 lat :)
0 x

Awatar użytkownika
barneyos
Administrator
x 23
x 73
Podziękował: 155 razy
Otrzymał podziękowanie: 1895 razy

Nieprzeczytany post autor: barneyos » wtorek 31 maja 2016, 15:03

Na chorobę popromienną bierz mega dawki witaminy C, najlepiej wlewy askorbinianu, mogę polecić lekarza w Poznaniu, poczytaj jak leczyli ludzi w Fukusimie po katastrofie.
0 x

======================================================
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobić

ODPOWIEDZ