Witam wszystkich użytkowników tego forum

17.03.23
Forum przeżyło dziś dużą próbę ataku hakerskiego. Atak był przeprowadzony z USA z wielu numerów IP jednocześnie. Musiałem zablokować forum na ca pół godziny, ale to niewiele dało. jedynie kilkukrotne wylogowanie wszystkich gości jednocześnie dało pożądany efekt.
Sprawdził się też nasz elastyczny hosting, który mimo 20 krotnego przekroczenia zamówionej mocy procesora nie blokował strony, tylko dawał opóźnienie w ładowaniu stron ok. 1 sekundy.
Tutaj prośba do wszystkich gości: BARDZO PROSZĘ o zamykanie naszej strony po zakończeniu przeglądania i otwieranie jej ponownie z pamięci przeglądarki, gdy ponownie nas odwiedzicie. Przy włączonych jednocześnie 200 - 300 przeglądarek gości, jest wręcz niemożliwe zidentyfikowanie i zablokowanie intruzów. Bardzo proszę o zrozumienie, bo ma to na celu umożliwienie wam przeglądania forum bez przeszkód.

25.10.22
Kolega @janusz nie jest już administratorem tego forum i jest zablokowany na czas nieokreślony.
Została uszkodzona komunikacja mailowa przez forum, więc proszę wszelkie kwestie zgłaszać administratorom na PW lub bezpośrednio na email: cheops4.pl@gmail.com. Nowi użytkownicy, którzy nie otrzymają weryfikacyjnego emala, będą aktywowani w miarę możliwości, co dzień, jeśli ktoś nie będzie mógł używać forum proszę o maila na powyższy adres.
/blueray21

Ze swojej strony proszę, aby unikać generowania i propagowania wszelkich form nienawiści, takie posty będą w najlepszym wypadku lądowały w koszu.
Wszelkie nieprawidłowości można zgłaszać administracji, w znany sposób, tak jak i prośby o interwencję w uzasadnionych przypadkach, wszystkie sposoby kontaktu - działają.

Pozdrawiam wszystkich i nieustająco życzę zdrowia, bo idą trudne czasy.

/blueray21

W związku z "wysypem" reklamodawców informujemy, że konta wszystkich nowych użytkowników, którzy popełnią jakąkolwiek formę reklamy w pierwszych 3-ch postach, poza przeznaczonym na informacje reklamowe tematem "... kryptoreklama" będą usuwane bez jakichkolwiek ostrzeżeń. Dotyczy to także użytkowników, którzy zarejestrowali się wcześniej, ale nic poza reklamami nie napisali. Posty takich użytkowników również będą usuwane, a nie przenoszone, jak do tej pory.
To forum zdecydowanie nie jest i nie będzie tablicą ogłoszeń i reklam!
Administracja Forum

To ogłoszenie można u siebie skasować po przeczytaniu, najeżdżając na tekst i klikając krzyżyk w prawym, górnym rogu pola ogłoszeń.

Uwaga! Proszę nie używać starych linków z pełnym adresem postów, bo stary folder jest nieaktualny - teraz wystarczy http://www.cheops4.org.pl/ bo jest przekierowanie.

/blueray21

Kod uzdrawiania

matata
x 2
Podziękował: 59 razy
Otrzymał podziękowanie: 111 razy

Re: Kod uzdrawiania

Nieprzeczytany post autor: matata » wtorek 04 paź 2016, 11:58

@barneyos a korzystałeś z tych ogólnych kodów czy jakiś szczegółowych, ja znalazłem na internecie, na forum jakiś cykl 12 dniowy ale nie wiem czy można wrzucać tu na forum?

i jestem ciekaw jak "objawiały się te blokady" podczas samego seansu i jeśli to nie tajemnica to jakie ewentualnie były, po czym to poznawałeś?

pozdrawiam
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696
Podziękował: 29964 razy
Otrzymał podziękowanie: 19672 razy

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » sobota 04 mar 2017, 13:32

Kody uzdrawiania – 6 minutowa technika

Kody uzdrawiania to prosta metoda samoleczenia,
oparta na czterech sekwencjach, w której wykorzystuje się energię zgromadzoną w palcach obu rąk.

Technika opracowana przez doktora psychologii i naturopatii Alexander Loyd`sa , przy współpracy z dr Ben Johnsonem doktorem nauk medycznych, osteopatii i medycyny naturalnej, polega ona usunięciu blokad pamięci komórkowej i uaktywnieniu tych funkcji fizycznych wbudowanych w ludzki organizm, które usuwają samo źródło choroby.

Obrazek

Kody uzdrawiania jak wykonywać

Nie jest już tajemnicą, że stres powoduje większość chorób. Wg badaczy z Harvard Medical School, Uniwersytetu Yale, Mayo Clinic i wielu innych przewlekły stres jest odpowiedzialny za 90-95% wszystkich chorób. Nie chodzi o ten rodzaj stresu, który wszyscy dobrze znamy, taki jak napięcie przed egzaminem czy utrata pracy.
Stres fizjologiczny jest zapisany w każdej komórce ciała i mało kto zdaje sobie sprawę z jego istnienia. Powodują go negatywne myśli, przykre wspomnienia i obrazy zakodowane głęboko w pamięci komórkowej, które Dr Loyd nazywa problemami serca. Te zaś po pewnym czasie manifestują się w ciele jako choroby, często przewlekłe.

Jedną z głównych przyczyn permanentnego stresu jest niemal non-stop włączony mechanizm walcz lub uciekaj.
To pozostałość po naszych odległych przodkach. Jeśli umysł nie jest pewien tego co się zbliża wysyła ciału sygnały w postaci stresu czyli sugestię do wycofania się – „podnieść się i odejść”.
Zwierzęta mają to bardzo dobrze opanowane, jeśli wyczuwają coś niedobrego – podnoszą się i odchodzą. Również człowiek w dawnych czasach w ten sposób reagował.
Ale my ludzie cywilizacji zaadoptowaliśmy stres, nie chcemy aby inni nas widzieli jak się „podnosimy i odchodzimy”.
Do tego doszło, że elementem wyceny człowieka jest to ile stresu może znieść, jak długo wytrzyma pod presją np. w pracy, środowisku lub byciu na topie „by nie wypaść z obiegu”.stres i nadmiar informacji

Podczas stanu walcz-uciekaj krew napływa do mięśni szkieletowych, jednocześnie odpływając z ważnych organów. Składniki odżywcze i tlen są bowiem potrzebne aby skutecznie stawić czoła niebezpieczeństwu lub jak najszybciej uciec.
Cały organizm przestawia się wówczas na inny sposób funkcjonowania, który powraca do normy, gdy niebezpieczeństwo mija.
Jednak gdy stresów jest więcej i napięcie nie ustaje, ciało pozostaje w tym stanie niekiedy przez całą dobę. Wcale nie dlatego, że człowiek staje przed sytuacją walczyć lub uciekać. To natrętne myśli nieustannie krążą wokół problemów. Lęki, negatywne obrazy, wspomnienia, fałszywe przekonania, mózg kreuje fałszywe scenariusze lub analizuje przeszłe zdarzenia .
Wówczas jeśli człowiek nie potrafi się w pełni zrelaksować, choroba staje się nieunikniona.walcz lub uciekaj

Jeśli usuniemy problemy ducha, ciało naprawi się samo

twierdzi doktor Alexander Loyd.

Jak doszło do odkrycia

Dr Loyd krótko po ślubie stwierdził, że z jego żoną dzieje się coś niedobrego. Wizyty u kolejnych lekarzy i straszna diagnoza – depresja endogenna – choroba która dzień po dniu niszczy życie dotkniętego nią człowieka i jego bliskich. Jak dotąd nie istnieje żadna skuteczna metoda jej leczenia, wyłącznie antydepresanty które skutki uboczne czasami równie trudne do zniesienia jak sama depresja. Chorego często nawiedzają myśli samobójcze. Jego życie przypomina stan zombi, gdyż jakaś niewidzialna siła pozbawia go całej energii.

Skoro lekarze nie mogli w niczym pomóc, Loyd postanowił szukać ratunku sam. Zaczął zgłębiać tajniki medycyny naturalnej, wziął udział w dziesiątkach warsztatów i seminariów, zrobił nawet dwa doktoraty z psychologii i naturopatii. W międzyczasie zainteresował się fizyką kwantową. Prowadząc własne studia w tym zakresie odkrył szereg powiązań, o których nikt nigdy nie wspominał na uczelniach. Doszedł do wniosku, że istotą choroby jest nieprawidłowa częstotliwość energii i jeśli uda się ją skorygować, zdrowie powinno powrócić bez żadnych leków.

Pewnego dnia, jak sam twierdzi, wewnętrznym okiem ujrzał lub otrzymał „skądś z góry”, mechanizm uzdrawiania, po którym miał przekonanie, że może zadziałać. Pierwszą osobą na której go wypróbował była oczywiście jego żona. Po niecałej godzinie zabiegu jej depresja zniknęła. Wprawdzie wracała jeszcze kilkakrotnie, ale po miesiącu regularnego leczenia odeszła, jak wszystko na to wskazuje, na dobre.

Ponieważ Loyd prowadził własną praktykę, postanowił wykorzystać nową metodę w pracy ze swoimi pacjentami. Skuteczność kodów obserwował najpierw u żony, a później u setek swoich pacjentów. Widział, jak ustępują różne schorzenia fizyczne, których przecież nie leczył – ograniczał się jedynie do pomocy psychologicznej.

Mimo, że technika jest bardzo prosta, kody uzdrawiania okazały się skuteczne w niezliczonej liczbie przypadków. Odchodziły problemy te natury psychicznej jak depresja, stany lękowe, nerwice natręctw, blokady emocjonalne, niekontrolowane obżarstwo, ataki paniki, bezsenność, przewlekłe zmęczenie. I te natury fizycznej zwłaszcza choroby przewlekłe trwające latami: bóle, cukrzyca, rak piersi oraz inne nowotwory, nadwaga, niegojące się rany, urazy i wiele innych.

Co mówią badania

Badania zakresie kodów uzdrawiania prowadzono w USA i Kanadzie przez trzy lata. Wyniki pokazały m.in że już po 20 minutach od stosowania kodów powraca równowaga układu autonomicznego, widoczna w pomiarze zmienności rytmu serca (HRV). Ponieważ zmiennością rytmu serca zawiaduje autonomiczny układ nerwowy, stanowi ona doskonały wskaźnik tego, czy znajdujemy się pod wpływem stresu.

Poprawiały się również wyniki badania krwi, rezonansu magnetycznego, EKG, EEG, ultrasonografii i innych wskaźników. Ze stanu nierównowagi spowodowanej stresem, organizm powraca do normalnego funkcjonowania.
Alex Loyd twierdzi, że kody uzdrawiają negatywne wzorce lub częstotliwości energetyczne leżące u podstaw choroby. Całe życie na ziemi opiera się na wymianie energii. Uzdrawiająca energia, która pojawia się na skutek stosowania różnych kombinacji kodów, działa bezpośrednio na niezdrowe wzorce funkcjonowania ciała i jego organów.

Co ciekawe, przewidziało to już wcześniej wielu naukowców, w tym fizyków, którzy uważali, że pewnego dnia odkryjemy metodę usuwania samego źródła choroby i to niezależnie od jej rodzaju. I że będzie to leczenie energetyczne, ponieważ energia jest źródłem wszystkiego.

Albert Szent-Györgyi, węgierski biochemik i noblista z medycyny, już w 1937 roku napisał, że „leczenie ludzi bez pojęcia energii jest leczeniem martwych”. A współczesny wybitny fizyk prof. Williama Tiller z Uniwersytetu Stanforda twierdzi że : „Medycyna przyszłości będzie opierać się na kontrolowaniu energii w ciele”.

Warto więc spróbować, skoro to nic nie kosztuje.

Jak wykonywać kody uzdrawiania

Czubki palców należy złożyć ze sobą, kierując w stronę 4 punktów na ciele podobnie jak wiązki laserów, trzymać je w odległości około 3-5 cm od ciała, po 30 sekund nad każdym z 4 centrów energetycznych. Cała sekwencję ruchów powtarza się trzy razy, co zajmuje sześć minut. Opuszki palców, nakierowane na wskazane punkty, aktywują centra energetyczne, uwalniając z nich leczniczą energię, która stopniowo likwiduje stres fizjologiczny i leczy emocje, a potem schorzenia w ciele. Podczas terapii Dr Loyd proponuje, by się modlić lub medytować.

Obrazek
Kody uzdrawiania

1. w okolicy tzw. trzeciego oka, czyli pomiędzy grzbietem nosa a punktem między brwiami
2. przy szyi, na wysokości jabłka Adama
3. po obu stronach głowy, na wysokości szczęki
4. po obu stronach głowy, na wysokości skroni

Na filmie zademonstrowana jest dokładna technika

https://youtu.be/GJHkRmnOPpk

Na podstawie: Kod uzdrawiania, dr Alexander Loyd , dr Ben Johnson

http://sekrety-zdrowia.org/?email_id=80 ... riptions-2
0 x

życie ma tylko dożywotnią gwarancję, przeżyj je ciekawie,
jak nie może być mądrze, niech chociaż będzie wesoło :D

Awatar użytkownika
sandra
x 96
x 176
Podziękował: 1332 razy
Otrzymał podziękowanie: 4860 razy

Nieprzeczytany post autor: sandra » sobota 04 mar 2017, 17:56

Z wielkim żalem muszę wyznać, że na mnie nie działały te kody pomimo dłuuugiego stosowania. Musiałam coś robić nie tak albo wiara była za mała ;)
Nie działały również na moich bliskich i znajomych, ale może komuś się powiedzie czego z całego serca życzę.
Nawet ksiązkę nabyłam gdy sie ukazała na polskim rynku .
0 x

Awatar użytkownika
abcd
x 371
x 238
Podziękował: 30347 razy
Otrzymał podziękowanie: 9060 razy

Nieprzeczytany post autor: abcd » sobota 04 mar 2017, 21:05

Te energie są pochodną naszej własnej energetyki oraz eteru/orgonu/prany - jak zwał tak zwał ( viewtopic.php?f=53&t=645&start=25#p20609 ) -, a natura eteru (nie mylić z tym do usypiania) jest dość kapryśna i stąd mogą występować zastoje czyli dla kogoś kto nie zna tej, tych energii odczuwanie niedziałania.
0 x

Gdzie rodzi się wiara, tam umiera mózg.

Awatar użytkownika
sandra
x 96
x 176
Podziękował: 1332 razy
Otrzymał podziękowanie: 4860 razy

Nieprzeczytany post autor: sandra » niedziela 05 mar 2017, 13:09

Pytanie ....tzn. działało pomimo tego, że nie odczuwałam ?
0 x

Awatar użytkownika
songo70
Administrator
x 1186
x 625
Podziękował: 18005 razy
Otrzymał podziękowanie: 25242 razy

Nieprzeczytany post autor: songo70 » niedziela 05 mar 2017, 16:00

..ja tego nie próbowałem, ale tu nie chodzi o jakąś specyficzną metodę aktywacji,-
ale o prawdziwą potrzebę- to nie działa na rozkaz,-
tylko na "M jak...
0 x

"„Wolność to prawo do mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć”. George Orwell. "
Prawdy nie da się wykasować

Ramzes3
x 14
x 103
Podziękował: 5469 razy
Otrzymał podziękowanie: 1664 razy

Nieprzeczytany post autor: Ramzes3 » niedziela 05 mar 2017, 16:02

Energia w zasadzie działa zawsze chociaż możemy jej nie odczuwać. Może jednak zdarzyć się tak, że z powodu lęku czy tez obawy przed nieznanym nasz podświadomy umysł blokuje jej dopływ i pobudzenie czakr lub mini czakr w tej metodzie będzie słabe lub żadne. W takim przypadku wystarczy w energetyzowanym miejscu narysować palcem mały znak krzyża równoramiennego i energia zacznie działać.
1 x

Awatar użytkownika
devi
x 1
x 72
Podziękował: 709 razy
Otrzymał podziękowanie: 2639 razy

Nieprzeczytany post autor: devi » środa 14 mar 2018, 10:30

Daniel Cankow — Moje opracowanie Kodu Uzdrawiania według Lloyda

https://www.youtube.com/watch?v=Mza_FwgR2qc

Dla przypomnienia.
0 x

Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung

Awatar użytkownika
devi
x 1
x 72
Podziękował: 709 razy
Otrzymał podziękowanie: 2639 razy

Nieprzeczytany post autor: devi » poniedziałek 26 mar 2018, 22:46

Alex Loyd - Healing Code Timer | Long Therapy | Tibetan bowls | Relaxing Music by Lukas Termena

https://www.youtube.com/watch?v=qZ0ur9YrKtk
0 x

Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung

Seji
x 379
x 8
Podziękował: 488 razy
Otrzymał podziękowanie: 391 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Seji » sobota 30 mar 2019, 21:15

A ja nie polecam. Próbowałam tych kodów około 6 lat temu, by zniwelować stresy, które wtedy przeżywałam. Efekt chyba był taki, że te stresy jeszcze narastały (zgodnie z zasadą, że wzmacniane jest to, na co kieruje się uwagę, w tej książce "Kod uzdrawiania" słowo stres było na każdej karcie odmieniane przez wszystkie przypadki), a potem nasiliły się dolegliwości alergiczno-astmatyczne, z związku z którymi podjęłam leczenie biorezonansem, po którym zrobiło mi się (subiektywnie) jeszcze gorzej, choć niby się odczuliłam na to, na co trzeba było. I przez kolejne lata było w zasadzie coraz gorzej, w końcu dopiero od niedawna mi się poprawia - dzięki samoleczeniu, ale nie tymi "kodami", raczej dzięki synergicznemu działaniu różnych środków i zabiegów, w tym pracy mentalnej.
0 x

ODPOWIEDZ