Witam wszystkich użytkowników tego forum

17.03.23
Forum przeżyło dziś dużą próbę ataku hakerskiego. Atak był przeprowadzony z USA z wielu numerów IP jednocześnie. Musiałem zablokować forum na ca pół godziny, ale to niewiele dało. jedynie kilkukrotne wylogowanie wszystkich gości jednocześnie dało pożądany efekt.
Sprawdził się też nasz elastyczny hosting, który mimo 20 krotnego przekroczenia zamówionej mocy procesora nie blokował strony, tylko dawał opóźnienie w ładowaniu stron ok. 1 sekundy.
Tutaj prośba do wszystkich gości: BARDZO PROSZĘ o zamykanie naszej strony po zakończeniu przeglądania i otwieranie jej ponownie z pamięci przeglądarki, gdy ponownie nas odwiedzicie. Przy włączonych jednocześnie 200 - 300 przeglądarek gości, jest wręcz niemożliwe zidentyfikowanie i zablokowanie intruzów. Bardzo proszę o zrozumienie, bo ma to na celu umożliwienie wam przeglądania forum bez przeszkód.

25.10.22
Kolega @janusz nie jest już administratorem tego forum i jest zablokowany na czas nieokreślony.
Została uszkodzona komunikacja mailowa przez forum, więc proszę wszelkie kwestie zgłaszać administratorom na PW lub bezpośrednio na email: cheops4.pl@gmail.com. Nowi użytkownicy, którzy nie otrzymają weryfikacyjnego emala, będą aktywowani w miarę możliwości, co dzień, jeśli ktoś nie będzie mógł używać forum proszę o maila na powyższy adres.
/blueray21

Ze swojej strony proszę, aby unikać generowania i propagowania wszelkich form nienawiści, takie posty będą w najlepszym wypadku lądowały w koszu.
Wszelkie nieprawidłowości można zgłaszać administracji, w znany sposób, tak jak i prośby o interwencję w uzasadnionych przypadkach, wszystkie sposoby kontaktu - działają.

Pozdrawiam wszystkich i nieustająco życzę zdrowia, bo idą trudne czasy.

/blueray21

W związku z "wysypem" reklamodawców informujemy, że konta wszystkich nowych użytkowników, którzy popełnią jakąkolwiek formę reklamy w pierwszych 3-ch postach, poza przeznaczonym na informacje reklamowe tematem "... kryptoreklama" będą usuwane bez jakichkolwiek ostrzeżeń. Dotyczy to także użytkowników, którzy zarejestrowali się wcześniej, ale nic poza reklamami nie napisali. Posty takich użytkowników również będą usuwane, a nie przenoszone, jak do tej pory.
To forum zdecydowanie nie jest i nie będzie tablicą ogłoszeń i reklam!
Administracja Forum

To ogłoszenie można u siebie skasować po przeczytaniu, najeżdżając na tekst i klikając krzyżyk w prawym, górnym rogu pola ogłoszeń.

Uwaga! Proszę nie używać starych linków z pełnym adresem postów, bo stary folder jest nieaktualny - teraz wystarczy http://www.cheops4.org.pl/ bo jest przekierowanie.

/blueray21

Nasze porady zdrowotne i opinie

MadziaJ
x 2
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Re: Nasze porady zdrowotne i opinie

Nieprzeczytany post autor: MadziaJ » poniedziałek 14 mar 2016, 11:45

Witam po przerwie :-)

Dziękuje za wszystkie rady jeszcze raz i pokrótce opisze moje działania.

- codziennie witamina C ok 2g buforowana sposobem:
* 100 g witaminy C
* 32 g wodorowęglan sodu
* 15 g węglanu potasu bezwodny
- witamina D3 5000 IU + K2 MK-9 z natto 6 tab
* 30000 IU dziennie
- magnez do tej pory w tabletkach , słabej jakości, teraz kupiłam CYTRYNIAN MAGNEZU 1000g CZDA
- olej lniany sporadycznie 2-3 łyżeczki

Bóle głowy częściowo zmniejszyły się od jakiegoś czasu i nie wiem czy to efekt przyjmowania już dłuższy czas Dostnexu czy tego, że zaczęłam brać witaminy, choć jestem bardziej skłonna ku witaminom :-)

Mam teraz kilka pytań/wątpliwości i będę niezmiernie wdzięczna z pomoc.

1. Próbowałam kalibracji witaminą C jednak nie miałam do tej pory nawet jednego pełnego dnia wolnego i nie wiem jak interpretować osiągnięty wynik, a mianowicie maksymalnie udało mi się przyjąć dawkę około 8-10mg w ciągu kilku godzin bez jakiegokolwiek efektu ze strony przewodu pokarmowego, co to oznacza ?

2. Czy może ktoś polecić tańszą witaminę D3 5000 IU + K2 MK-9, ponieważ ostatnio kupiłam z firmy Oxford Vitality 120 tabletek za ponad 50zł ?

3. W jaki sposób przyjmować cytrynian magnezu ponieważ jego smak jest dość specyficzny i jakie ilości stosować ?

4. Czy rozszerzyć suplementację o inne witaminy/składniki ? Jakie ?

5. Czy wspomniane składniki/witaminy muszę przechowywać w ciemnym miejscu ?

Pozdrawiam i dziękuję za dotychczasową i przyszłą pomoc :-)
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696
Podziękował: 29964 razy
Otrzymał podziękowanie: 19672 razy

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » poniedziałek 14 mar 2016, 16:15

a mianowicie maksymalnie udało mi się przyjąć dawkę około 8-10mg w ciągu kilku godzin bez jakiegokolwiek efektu ze strony przewodu pokarmowego, co to oznacza ?

Spróbuj 2 g co 10 min, aż do skutku. ;)
3. W jaki sposób przyjmować cytrynian magnezu ponieważ jego smak jest dość specyficzny i jakie ilości stosować ?

Chlorek magnezu jest dużo bardziej specyficzny.. ;)
0 x

życie ma tylko dożywotnią gwarancję, przeżyj je ciekawie,
jak nie może być mądrze, niech chociaż będzie wesoło :D

Awatar użytkownika
Basia7
x 39
x 95
Podziękował: 2250 razy
Otrzymał podziękowanie: 2206 razy

Nieprzeczytany post autor: Basia7 » poniedziałek 14 mar 2016, 18:53

Madzia J, ja kiedyś też kupiłam cytrynian magnezu i mi nie smakował. Dodawałam go do zbuforowanej wit.C i wtedy smakował ok.
Teraz znowu robię sama cytrynian i jest super w smaku. Robiony samodzielnie smakuje zupełnie inaczej. Naucz się sama go robić z chlorku magnezu, będzie tanio i smacznie ;)
0 x

Awatar użytkownika
barneyos
Administrator
x 23
x 73
Podziękował: 155 razy
Otrzymał podziękowanie: 1895 razy

Nieprzeczytany post autor: barneyos » poniedziałek 14 mar 2016, 19:24

@MadziaJ zajrzyj do Kryptoreklama ja kupuję d3k2 po 30 zł. Dobrze jest do oleju lnianego ( najlepiej odmiany szafir ) brać olej z krokosza 24 zł za pół litra. Wówczas masz idealnie omega 3/6/9. Brać np. 1 łyżeczkę oleju lnianego i 3 łyżeczki oleju z krokosza.
0 x

======================================================
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobić

Awatar użytkownika
Letuszka
Podziękował: 12 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post autor: Letuszka » wtorek 15 mar 2016, 17:14

Basia7......... Naucz się sama go robić z chlorku magnezu, będzie tanio i smacznie ;)
Jak zrobić cytrynian magnezu bo przymierzam się do zakupu ale może warto zrobić samemu?
0 x

Awatar użytkownika
Basia7
x 39
x 95

Nieprzeczytany post autor: Basia7 » wtorek 15 mar 2016, 22:30

Letuszka,
tu masz przepis na cytrynian magnezu wg @bluery, który ja robię.
Trochę pracy przy tym jest ale naprawdę warto!

viewtopic.php?f=16&t=796&p=16243&hilit=cytrynian+magnezu#p16243
0 x

MadziaJ
x 2

Nieprzeczytany post autor: MadziaJ » piątek 18 mar 2016, 12:53

Hej,
Dzięki za odpowiedzi!

Co do cytrynianu to możliwe, że boli po nim głowa ? Że np. mi nie służy ?

Próbowałem tym razem kalibracji 2g co 15 minut i po 2h nie było żadnego efektu, chyba coś jest nie tak ?

Pozdrawiam
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » piątek 18 mar 2016, 12:58

To próbuj dłużej aż do skutku!
Znaczy to tylko, że zapotrzebowanie na wit.C jest dużo większe jak zdaje się aplikującemu.. ;)

Magnez nie może być szkodliwy, bóle glowy moga być wynikiem odwodnienia i braku soli kamiennej..
0 x

MadziaJ
x 2

Nieprzeczytany post autor: MadziaJ » piątek 18 mar 2016, 13:38

Przyczyn bólu głowy może być dużo więcej :-)
Skąd wnioskujesz takie przyczyny ?

Przez ostatnie 5 dni brałam 3 razy, a dwa dni odpuściłam, akurat te dwa dni były bez bólu więc jakiś związek chyba to ma.

Pozdrawiam
0 x

yvonne
x 13
x 4
Podziękował: 68 razy
Otrzymał podziękowanie: 45 razy

Nieprzeczytany post autor: yvonne » poniedziałek 21 mar 2016, 00:14

Wywiązując się z obietnicy udostępnienia sposobu na żylaki, zacytuję teraz fragment z książki Marii Treben "Apteka Pana Boga"

"W czasie odwiedzin w Muhlviertel pani domu pokazała mi żylaki na nogach. Narwałam w ogrodzie nagietków zrobiłam z nich maść. Zaraz po przesączeniu maści, pozostałymi resztkami roślin opatrzyłam znajomej łydki (pozostałości roślin można użyć 4-5 razy). Potem już sama codziennie rozsmarowywała na lnianej ściereczce maść na grubość noża i obwiązywała łydki. Będziecie Państwo zdumieni gdy powiem, że 4 tygodnie później gdy przyjechała do mnie do Grieskirchen, żylaków nie było. Skóra na nogach była znowu gładka."

Receptura maści nagietkowej wg. Marii Treben:
"Bierze się 4 kopiaste garście drobno pokrojonego nagietka (kwiaty, łodygi, liście), 500 g sadła świni tuczonej w sposób tradycyjny lub 500 g dobrego nie solonego smalcu, rozgrzewa się tak jak do smażenia kotletów. Do rozgrzanego tłuszczu wrzuca się pokrojony nagietek, pozostawia aby trochę skwierczał, miesza się i zdejmuje z kuchenki. Przykrywa się pokrywką i pozostawia na 1 dzień. Następnie całość lekko podgrzewa się i sączy przez lnianą ściereczkę do przygotowanych czystych naczyń"

Zabieg na żylaki robiliśmy z mężem podobnie z tą tylko różnicą, że smarowałam nie ściereczkę ale jego łydki (grubą warstwą) i owijałam pieluchą tetrową. Kładł się w tym spać a jak miał możliwość to chodził i cały dzień :lol:
0 x

Awatar użytkownika
euroscan
x 1
x 19
Podziękował: 881 razy
Otrzymał podziękowanie: 821 razy

Nieprzeczytany post autor: euroscan » środa 23 mar 2016, 19:40

- wyjaśnienie dlaczego obecnie medycyna chinska nie działa tak jak dawniej.
--
http://tagen.tv/vod/2016/03/jak-byc-zdrowym/
--
0 x

"własnymi zębami kopiemy sobie grób" Thomas Maffet

To masz
x 1
x 6
Podziękował: 41 razy
Otrzymał podziękowanie: 122 razy

Nieprzeczytany post autor: To masz » środa 23 mar 2016, 23:08

Co do cytrynianu to możliwe, że boli po nim głowa ? Że np. mi nie służy ?

Może sól kwasu cytrynowego ci szkodzi, która występuje w cytrynianie ? możesz spróbować z jabłczanem magnezu albo z chlorkiem.
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522
Podziękował: 446 razy
Otrzymał podziękowanie: 14801 razy

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » środa 23 mar 2016, 23:38

@GA raczej poprawnie odpowiedział na problem @Madzi. Trudno jest powiązać bezpośrednio działanie związków magnezu z bólem głowy. Trzeba też pamiętać aby jednorazowa dawka magnezu nie przekraczała tych 150 mg, bo i tak więcej nie przyswoimy, więc uwaga na dawkę.
Jest jeszcze taka możliwość, że pobieranie magnezu uwidacznia niedobór potasu i @Madziu ja na twoim miejscu w takich okolicznościach spróbowałbym uzupełniać potas.
0 x

Wiedza ochrania, ignorancja zagraża.

Awatar użytkownika
Basia7
x 39
x 95

Nieprzeczytany post autor: Basia7 » czwartek 24 mar 2016, 19:24

Byłam dziś w Revitum na promocyjnym badaniu niedoborów komórkowych witamin, minerałów i enzymów.
Wyszły trochę niedobory wapnia i wit E, reszta w miarę ok.
Przy okazji badania wyszły a właściwie potwierdziły się problemy jelitowe (nieszczelność jelit), słaba perystaltyka żołądka i brak kwasu żołądkowego.
Ale nowością okazały się problemy z pamięcią (indeks pamięci ++)
szybkość utraty wapnia +++
dopływ krwi do mózgu +++

co można na to poradzić?

Jest też dobra wiadomość, wątroba i trzustka OK!!! a z nimi miałam duże problemy (powiększona wątroba, torbiel w trzustce).
Podejrzewam że oprócz wszelakich oczyszczań i różnych starań tylko niekonwencjonalnych jakie podjęłam
wiele pomógł BŁĘKIT METYLENOWY który brałam od września ub roku.
Bluery, dziękuję bardzo za polecenie tego specyfiku :D
Podziękowania należą się również wszystkim forumowiczom którzy również wiele mi pomogli :D

Po świętach zrobię sobie jeszcze usg aby upewnić dzisiejszy wynik.
Pozdrawiam :D
0 x

Awatar użytkownika
barneyos
Administrator
x 23
x 73

Nieprzeczytany post autor: barneyos » czwartek 24 mar 2016, 19:34

Jakby co witka E bardzo ważne suplementacja tokotrienoli wg protokołu Zięby - jest na forum
0 x

Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobić

Awatar użytkownika
evoque
x 4
Podziękował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post autor: evoque » niedziela 03 kwie 2016, 13:16

Czym mogą być spowodowane biegunki? Nie mogę się ich pozbyć, a dzięki temu nie mogę przybrać na wadze.
Nie że mam je często. Załatwiam się normalnie, dwa razy dziennie -rano i wieczorem, ale stolec nie formuje się prawidłowo. :oops:
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » niedziela 03 kwie 2016, 14:29

Przerosty candida?
Zrób test Lasta ze szklanką wody i śliną.
0 x

Awatar użytkownika
Zafonek
x 5
x 5
Podziękował: 111 razy
Otrzymał podziękowanie: 164 razy

Nieprzeczytany post autor: Zafonek » niedziela 03 kwie 2016, 14:36

Na biegunki proponował bym pić kefir lub jogurt tylko taki prawdziwy z bakteriami. Nie wiem czy są takie w sklepach.
0 x

„Wiedza, światłość, miłość i odwaga – kluczem do przetrwania, kluczem do wszystkiego”

"Zdrowie jest zbyt cenne aby powierzać je w obce ręce"- prof. Juliusz Aleksandrowicz

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522
Podziękował: 446 razy
Otrzymał podziękowanie: 14801 razy

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » wtorek 05 kwie 2016, 22:45

@evoque, wiem że jesteś młody, ale czy w ogóle sprawdzałeś sobie zakwaszenie żołądka?
Luźne, żółte stolce są zwykle efektem nie strawienia pokarmów do końca - zwykle jest to niedobór kwasu solnego w żołądku oraz niedobór enzymów trawiennych, bo te 2 rzeczy zawsze chodzą w parze.
U niektórych może to też być efekt niewłaściwych nawyków żywieniowych, np. popijania w trakcie jedzenia, choć niezbyt wiele osób na to reaguje, ale się zdarza.
0 x

Wiedza ochrania, ignorancja zagraża.

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » sobota 09 kwie 2016, 16:20

Czy ktoś wykonywał w ostatnim czasie badanie żywej kropli krwi?
Co sądzicie o jakości i skuteczności diagnozy.
Koszt zbliżony do biorezonansu, a efektywność chyba dużo mniejsza..?
0 x

MadziaJ
x 2

Nieprzeczytany post autor: MadziaJ » poniedziałek 18 kwie 2016, 10:39

Witam po przerwie :-)

Okazuje się, że magnez rzeczywiście nie ma wpływu na ból głowy, więc nie ma się co przejmować.

Zastanawia mnie jedna rzecz odnośnie witaminy C: oczywistym jest, że nie obroni przed infekcjami itp. jednak miałam nadzieję, że częściowo zmniejszy ich występowania, a niestety tak nie jest. Mimo suplementacji itp. nadal tak samo często łapią mnie infekcje.

Dziękuję @blueray21 za porady odnośnie suplementacji witaminą D, poz zbadaniu poziomu sam ordynator przyszedł zapytać a jaki sposób osiągnęłam tak idealny poziom :-)

Dodam także, że wszystkie pierwiastki w normie, potas 4,63 mmol/l, sód 139,89 mmol/l, wapń 2,43 mmol/l
Mam teraz pytanie dotyczące badania gęstości kości, ponieważ wynik mam słabszy niż powinnam, jednak Pani doktór stwierdziła, że na razie nie należy się tym zajmować tylko zmniejszyć prolaktynę. A może warto zacząć stosować coś na wzmocnienie kości ? Dodatkowo mam często delikatne bóle mięśniowe, ból placów itp.

Może macie jeszcze dodatkowo jakieś pomysły jak pozbyć się/zmniejszyć nerwowość ? Od kilku miesięcy można powiedzieć jestem kłębkiem nerwów, teoretycznie wiążę to z przyjmowaniem kabergoliny ale może jest na to inne wytłumaczenie ewentualnie sposób na poprawienie samopoczucia ?
0 x

Awatar użytkownika
barneyos
Administrator
x 23
x 73

Nieprzeczytany post autor: barneyos » poniedziałek 18 kwie 2016, 10:54

Na nerwy niacyna (wit.B3) - przeglądnij protokoły Zięby, chyba że masz dnę moczanową, to ostrożnie. Warto zbadać homocysteinę.

http://cheops4.org.pl/cheos/viewtopic.php?f=16&t=1643&p=50464#p50464
0 x

Awatar użytkownika
Zafonek
x 5
x 5
Podziękował: 111 razy
Otrzymał podziękowanie: 164 razy

Nieprzeczytany post autor: Zafonek » wtorek 19 kwie 2016, 18:59

Właśnie oglądam dokument na Planet+ "Toksyczne ubrania" trochę mnie Szokło. Zastanawiam się czy jest jakiś sposób żeby pozbyć się szkodliwych substancji z organizmu takich jak fenole z barwników czy inne np. ze wszechobecnego plastiku. Z metalami radzimy sobie za pomocą chelatacji a co z resztą?
0 x

„Wiedza, światłość, miłość i odwaga – kluczem do przetrwania, kluczem do wszystkiego”

"Zdrowie jest zbyt cenne aby powierzać je w obce ręce"- prof. Juliusz Aleksandrowicz

Awatar użytkownika
euroscan
x 1
x 19
Podziękował: 881 razy
Otrzymał podziękowanie: 821 razy

Nieprzeczytany post autor: euroscan » środa 20 kwie 2016, 06:41

- tak, biorezonans i drenaż, detoksykacja z tego "objektu".
- tylko prawda jest taka, że nie każdy może mieć te obciążenia.
- dlatego trzeba to testowac w tym kierunku.
0 x

"własnymi zębami kopiemy sobie grób" Thomas Maffet

jolus
x 2
x 7
Podziękował: 78 razy
Otrzymał podziękowanie: 143 razy

Nieprzeczytany post autor: jolus » środa 27 kwie 2016, 17:24

Chyba na tym forum, choć pewności nie mam, przeczytałam, że do ssania oleju niekoniecznie trzeba użyć jego właśnie :) . Oczywiście nie umiem tego wpisu znaleźć. Chodziło może o osoloną wodę, czy coś :? . Poratujcie.
0 x

ODPOWIEDZ