Witam wszystkich użytkowników tego forum

17.03.23
Forum przeżyło dziś dużą próbę ataku hakerskiego. Atak był przeprowadzony z USA z wielu numerów IP jednocześnie. Musiałem zablokować forum na ca pół godziny, ale to niewiele dało. jedynie kilkukrotne wylogowanie wszystkich gości jednocześnie dało pożądany efekt.
Sprawdził się też nasz elastyczny hosting, który mimo 20 krotnego przekroczenia zamówionej mocy procesora nie blokował strony, tylko dawał opóźnienie w ładowaniu stron ok. 1 sekundy.
Tutaj prośba do wszystkich gości: BARDZO PROSZĘ o zamykanie naszej strony po zakończeniu przeglądania i otwieranie jej ponownie z pamięci przeglądarki, gdy ponownie nas odwiedzicie. Przy włączonych jednocześnie 200 - 300 przeglądarek gości, jest wręcz niemożliwe zidentyfikowanie i zablokowanie intruzów. Bardzo proszę o zrozumienie, bo ma to na celu umożliwienie wam przeglądania forum bez przeszkód.

25.10.22
Kolega @janusz nie jest już administratorem tego forum i jest zablokowany na czas nieokreślony.
Została uszkodzona komunikacja mailowa przez forum, więc proszę wszelkie kwestie zgłaszać administratorom na PW lub bezpośrednio na email: cheops4.pl@gmail.com. Nowi użytkownicy, którzy nie otrzymają weryfikacyjnego emala, będą aktywowani w miarę możliwości, co dzień, jeśli ktoś nie będzie mógł używać forum proszę o maila na powyższy adres.
/blueray21

Ze swojej strony proszę, aby unikać generowania i propagowania wszelkich form nienawiści, takie posty będą w najlepszym wypadku lądowały w koszu.
Wszelkie nieprawidłowości można zgłaszać administracji, w znany sposób, tak jak i prośby o interwencję w uzasadnionych przypadkach, wszystkie sposoby kontaktu - działają.

Pozdrawiam wszystkich i nieustająco życzę zdrowia, bo idą trudne czasy.

/blueray21

W związku z "wysypem" reklamodawców informujemy, że konta wszystkich nowych użytkowników, którzy popełnią jakąkolwiek formę reklamy w pierwszych 3-ch postach, poza przeznaczonym na informacje reklamowe tematem "... kryptoreklama" będą usuwane bez jakichkolwiek ostrzeżeń. Dotyczy to także użytkowników, którzy zarejestrowali się wcześniej, ale nic poza reklamami nie napisali. Posty takich użytkowników również będą usuwane, a nie przenoszone, jak do tej pory.
To forum zdecydowanie nie jest i nie będzie tablicą ogłoszeń i reklam!
Administracja Forum

To ogłoszenie można u siebie skasować po przeczytaniu, najeżdżając na tekst i klikając krzyżyk w prawym, górnym rogu pola ogłoszeń.

Uwaga! Proszę nie używać starych linków z pełnym adresem postów, bo stary folder jest nieaktualny - teraz wystarczy http://www.cheops4.org.pl/ bo jest przekierowanie.

/blueray21

Nasze porady zdrowotne i opinie

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696
Podziękował: 29964 razy
Otrzymał podziękowanie: 19672 razy

Re: Nasze porady zdrowotne i opinie

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » czwartek 18 gru 2014, 15:11

oliwa magnezowa

tez na skorę - polecam 8-)
0 x

życie ma tylko dożywotnią gwarancję, przeżyj je ciekawie,
jak nie może być mądrze, niech chociaż będzie wesoło :D

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522
Podziękował: 446 razy
Otrzymał podziękowanie: 14801 razy

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » czwartek 18 gru 2014, 16:04

@Tereso, kolega @GA już wspomniał - siarczan magnezu doustnie to dość kiepskie rozwiązanie, w/g mnie najlepszy na ślimaki w ogródku, ale do moczenia nóg i kąpieli może być.
Nie, nie możesz zrobić koktajlu, bo niektóre rzeczy reagują, a inne rozpuszczone są również zbyt reaktywne.
Soda i węglan potasu w proporcjach 2:1 (może być na oko) mieszasz najlepiej krótko jakimś blenderem i trzymasz w słoiku. Reszta też raczej osobno. Przeczytaj te proponowane ci tematy, powinno byc jasne co możesz połączyć, a co nie.
W takiej postaci używasz, jako mieszaniny alkalizującej - dla organizmu z kwaskiem, lub sokiem z cytryny, oraz dla buforowania witaminy C.
Skoro masz ocet jabłkowy to mieszaninę do alkalizacji organizmu możesz "zakwaszać" tym octem - dajesz tyle, aż przestanie bąblować - jeśli to będzie ci smakowało, ale z punktu widzenia organizmu to najlepsze, co możesz mu dostarczyć w alkalizacji.
To wszystko nie będzie miało złego wpływu na twój trakt trawienny, ale okresowo możesz mieć rozwolnienia, to normalne i bulgotania, zwłaszcza jeżeli gościsz candida w nadmiarze.
I dotyczy to wszystkich tych preparatów, alkalizacji, witaminy C i jodyny do kompletu.
Nie wiem ile teraz jednostek ma Devicap w jednej kropli. Po mojemu powinnaś brać 2 x 10 000 jednostek przynajmniej przez 1 miesiąc, ale lepiej ze trzy miesiące, a potem 2 x 5 000 jednostek - non stop.
Nic złego z tego powodu się nie stanie.
0 x

Wiedza ochrania, ignorancja zagraża.

Awatar użytkownika
Teresa
x 1
x 10
Podziękował: 458 razy
Otrzymał podziękowanie: 316 razy

Nieprzeczytany post autor: Teresa » piątek 19 gru 2014, 15:05

Witam
stosuje sode i cały czas jodyne. zaczelam miec suchosci w buzce a jezyk jest niesamowicie czysty,az wkurzajacy. Spluwam :oops: taka slina śluzowatą o co tu chodzi
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » piątek 19 gru 2014, 15:21

Teresa pisze:Witam
stosuje sode i cały czas jodyne. zaczelam miec suchosci w buzce a jezyk jest niesamowicie czysty,az wkurzajacy. Spluwam :oops: taka slina śluzowatą o co tu chodzi

o to chodzi - o to chodzi ! ;) :lol:
tego mozna mieć parę kilogramów.... :shock:
inhalację H2O2 poleciłbym zdecydowanie ..
i wodę z solą różowa - rewelacja - jak dr Ivan zaleca..+ 10 kropli h2o2 na czczo .....

najgorzej zaczać - jak się zalkalizujesz - to i wszystko się poukłada samo..
doradziłbym bezgluten jeszcze - doradzam każdemu ;) ...jeżeli zjadasz - regulacja wagi w dół z automatu + samopoczucie w parze - miesiąc na próbę - nic z glutenem - nic .. ;)

cały czas jodyne

ale jodyna przy pH 5 - nic nie pomaga , pamiętasz - jest wyzej !
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » piątek 19 gru 2014, 15:54

Tak, jest to raczej oczyszczający rezultat mechanicznego działania jodu.
Pytanie ile wody wypijasz dziennie, bo ogólnie wygląda to na mało sprawny układ wydalniczy.
Z nerkami problemów nie było?
Nie wiem ile tej jodyny pobierasz, czy nadal 2 x 15 kropli - ja zwykle zalecam dawkę 2 x 10 kropli, bo nie bardzo są powody do pośpiechu. Większe dawki powodują rozluźnienie stolca choć ten problem można opanować spiruliną/ chlorellą.
Podstawy to: alkalizacja i w takim stadium minimum 2,5 litra wody dziennie.
0 x

Awatar użytkownika
Teresa
x 1
x 10

Nieprzeczytany post autor: Teresa » niedziela 21 gru 2014, 17:32

Na dzien 3 litry wody wypijam i nie mam problemu z chodzeniem w toalet nawet 13x na dzien Zaczeło sie to od picia sody, natomiast mam problem ze stolcem 1x tydzien :( Jodyny na dzien wypijam 2x 20 kropli i podwyzszyłam temp. ciala z 33 na 36 stopni i dobrze sie czuje. Natomiast bola mnie mięsnie rąk, sa twarde jak skała. Ja sadze ze to woda sie nagromadziła
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » niedziela 21 gru 2014, 17:49

15:55Cała reszta, to proszę mi wybaczyć, to Państwa zaparcia i inne problemy, które nie wiadomo w jaką chorobę się przekształcą.
16:05 Iwanie Pawłowiczu! Pamiętam, że w jednej piewszych z pana książek "Endoekologia zdrowia", wydaje mi się, że w tej książce też pan poruszył temat zaparć.
16:14 Tu są bateriozy- to jest naruszenie patogennej mikroflory, jej przewaga nad normalną.
16:21 Ta książka zamienia całą medycynę- siedem lat nauki w instytucie medycznym. Dlaczego Państwa budowa...dlaczego Państwo chorują na na 40 stronach są choroby i co powinni Pańśtwo robić
16:39 nie korzystając z lekarstw, by pozbyć się tego na co Państwo chorują,
16:47 jeśli chcą Państwo odbyć kursy lecznicze przy pomocy ziół jako proflaktyki, to nie będzie u Państwa chorób, które obecnie wystepują w medycynie.
16:59 Iwanie Pawłowiczu! W jednym z kolejnych odcinków my na pewno bardziej szczegółowo omówimy tę książkę.
17:06 Nie wyrażam sprzeciwu. Iwanie Pawłowiczu! Dziękuję za tę pogawędkę. Życzymy zdrowia. Wszystkiego najlepszego. Do widzenia!
17:14 profesor I.P. Nieumywakin POGAWĘDKA O ZAPARCIU

obejrzyj to Tereso i książkę polecam też 8-)
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » niedziela 21 gru 2014, 19:47

@Tereso, zdecydowanie twarde, bolesne mięśnie to nie nadmiar wody, gdyby to było miękkie, wtedy byłaby woda.
Niestety problem zaparć musisz rozwiązać w pierwszej kolejności, ponieważ to co było przeznaczone już do wydalenia wraca do krwi i mocno cię zatruwa.
Pierwsza rzecz, niedobory magnezu - od zaraz powinnaś praktycznie zastosować podwójną dawkę magnezu na dzień, najlepiej podzieloną gdzieś na 5 razy. To oznacza, że powinnaś przyjmować w przeliczeniu na magnez ok. 800 mg, a dla chlorku magnezu to jest ok 12 g (uwzględniając gorszą przyswajalność), a cytrynianu magnezu ok 8 gram na dzień.
Jeśli po samym magnezie sytuacja się odwróci i dostaniesz rozwolnienia, to dawkę zmniejszasz.
Ale obejrzyj co dr. Iwan mówi, na pewno przyda się na dłuższą metę.

Bez rozwiązania tego problemu też nie da się wiele zrobić, jak w przypadku nierównowagi kwasowo zasadowej. Oczywiście nie przyswajasz tej ilości jodu, którą pobierasz i osobiście radziłbym ci spokojniej, pozostać na dawce 2 x 10 kropli. Więcej nie zawsze znaczy lepiej, tym bardziej, że układ wydalniczy masz jednak niesprawny. Możesz tym przeciążać nerki.
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » niedziela 21 gru 2014, 20:11

@Tereso, zdecydowanie twarde, bolesne mięśnie to nie nadmiar wody, gdyby to było miękkie, wtedy byłaby woda.

te mięśnie to może być skutek zakwaszenia - złego pH - czy już skutek działania sody - oczyszczania ?
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » niedziela 21 gru 2014, 21:15

Jeżeli już, to prędzej zakwaszenia, ale bierze sodę więc formalnie zakwaszenie powinno schodzić, choć z drugiej strony bierze zbyt dużo jodu a ma problemy z wydalaniem.
Bardziej bym stawiał na jakiś rodzaj podrażnienia, bo o stanie zapalnym raczej trudno mówić. Jest "nasycona" toksynami i metalami, coś zaczęło reagować. Doszła soda, brak magnezu - kurcze w tych miejscach nie łapią, ale mięśnie boleśnie naprężone. Być może potasu też niedobór. Jak nie wiesz czego brakuje to jest gdybanie.
Ale na 150% brakuje magnezu, o czym świadczą zaparcia, choć i to może być bardziej skomplikowane.
W takim stanie to może być również reakcja neurologiczna, choćby na te zatrucia.
Trudno dojść, dlatego należy zaczynać od podstaw, czyli alkalizacja i suplementacja magnezem na gwałt.
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » niedziela 21 gru 2014, 21:25

Ale na 150% brakuje magnezu, o czym świadczą zaparcia, choć i to może być bardziej skomplikowane.
W takim stanie to może być również reakcja neurologiczna, choćby na te zatrucia.
Trudno dojść, dlatego należy zaczynać od podstaw, czyli alkalizacja i suplementacja magnezem na gwałt.

na teraz kąpiele lub moczenie stóp - z użyciem siarczanu Mg mogłyby coś doraźnie pomóc ?
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » niedziela 21 gru 2014, 21:32

Oczywiście, niewiele, ale lepsze to niż nic.
Ale może też brać z pół łyżeczki na raz rozpuszczone w pół szklanki wody jako suplementacja, niesmaczne, ale jest. Ilości które bierze się jednorazowo na przeczyszczenie to płaska łyżka stołowa i Teresa mogłaby też spróbować, czy ją "ruszy".
0 x

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » niedziela 21 gru 2014, 21:47

smarowanie oliwą magnezową 2:1 mięśni daje szybką ulgę - sprawdziłem na sobie..
- na korzonki też skuteczne.. sprawdziłem.

- pamiętam że pacjenci dr Ivana robili opatrunki z h2o2 3% z bandażem na noc w podobnych przypadkach - skutecznie..
0 x

Awatar użytkownika
Teresa
x 1
x 10

Nieprzeczytany post autor: Teresa » wtorek 23 gru 2014, 18:47

Witam
Jestem pilna uczennica i pije jak <blu> nakazał. Nie wie tylko jaka proporcje mam wypic potasu, nogi mi cierpna na maksa.
Popekał mi jezyk nie wiem od czego. Mięsnie rąk sa już miekkie- super :D. Soda nadal trzy razy dziennie po pół łyżeczki ?
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » wtorek 23 gru 2014, 19:47

Nie wiem @Tereso jaki rodzaj potasu masz, jeżeli węglan potasu to 2:1 soda do węglanu. Najlepiej ze 4 łyżki sody i 2 łyżki węglanu potasu króciutko wymieszać w blenderku i do słoika, robisz kilka porcji (słoik) tej mieszaniny alkalizującej i jej używasz tak jak do tej pory sody. Jeżeli blendera nie masz to musisz ręcznie wymieszać, ale staraj się dość dokładnie.

Z tego siarczanu magnezu możesz zrobić też sobie roztwór 2 części siarczanu i jedna część wody i nim przy pomocy tamponu zwilżać nogi i czekać aż wyschnie, albo nawilżyć ponownie. Może lokalne zastosowanie złagodzi nieco te objawy. Bo jeszcze na pewno masz zbyt mały poziom wit. D, aby w pełni magnez przyswajać, a to dość długa droga.

Tak, alkalizacja 3 x dziennie, przy twoim zakwaszeniu 3 razy może miesiąc, a może więcej, powinnaś sobie mierzyć pH moczu, bo nie będziesz wiedziała kiedy przejść na 2 x pół łyżeczki.

A czy twój język miał lub ma jakiś biały nalot? Przy takim zakwaszeniu, a tym bardziej zaparciach jest bardzo prawdopodobne, że masz przerost candida. Teraz, przy alkalizacji ona nieco stawia je do pionu, to znaczy ogranicza populację, więc używając popularnego języka niektóre miejsca będą liniały, w tym język. Ale zawsze mogę się mylić, może są inne powody, jak np. drastyczny niedobór witaminy B2.
Język na szczęście zabliźnia się szybko.
0 x

Awatar użytkownika
Teresa
x 1
x 10

Nieprzeczytany post autor: Teresa » czwartek 25 gru 2014, 09:36

Z rana jezyk to jeden bialy kozuch. Dopiero znika po 3 sodzie. :!:
0 x

baba
x 128

Nieprzeczytany post autor: baba » czwartek 25 gru 2014, 12:06

Ja bym jeszcze spróbowała włączyć oprócz sody odrobinę boraksu i odrobinę wody utlenionej. I do płukania ust i do picia wewnętrznie. Ale delikatnie bo wszystko trzeba najpierw stosować w jak najmniejszych dawkach, żeby nie było zbyt silnego Herksa, nie wiadomo co tam w sobie i ile tego masz. 8-)
0 x

Awatar użytkownika
Teresa
x 1
x 10

Nieprzeczytany post autor: Teresa » czwartek 01 sty 2015, 14:23

Witam ponownie kochani!
Mam z deczka problem :( dostałam rozwolnienia. a z co za tym idzie to uciekajace minerały :? Od paru lat mam nietolerancje na lekarstwa gdyz po nich dostawałam silnych skurczy -tylko dozylnie. Konczyło sie to zawsze pobytem w szpitalu.
Dawke zmniejszyłam lecz powrociło mrowienie i dretwienie. W zoładku jeden bulkot i jego ból, odczuwam zdeczka nerki ale tak mam od czasu do czasu :cry: . Moja waga spadla 5 kg :) Po schodach wychodze bez problemu. z rak opuchlizna zeszła :) Niepokoi mnie tez ilość krwinek białych 9,0 i nikt nie zwrócił uwagi na to :?

POZDROWIENIA NA TEN NOWY ROCZEK ;)
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » czwartek 01 sty 2015, 14:39

Po prostu zmniejsz nieco (najlepiej do połowy) dawki. Nie przejmuj się tym wypłukiwaniem, wcale nie jest tak błyskawiczne, jak się wielu wydaje.
Nieźle, z zaparć w rozwolnienie. Chyba w tym układzie czas zmienić rodzaj pobieranego magnezu, bo siarczan ma dokładnie takie właśnie działanie.
Jeżeli odczuwasz nerki, mogłaś przesadzić z alkalizacją, "odzywają" się przy pH ok.8,5. Musisz to mierzyć!
A z tymi krwinkami to dokładniej o co chodzi, gdzie, jakie badanie?
0 x

Awatar użytkownika
Teresa
x 1
x 10

Nieprzeczytany post autor: Teresa » czwartek 01 sty 2015, 22:45

@blu
Cały czas zazywałam chlorek magnezu. 12g teraz zeszłam na 6g ,a z potasu z 2 łyzek na 1 łyżke - dobrze?? Siarczan zostawiłam na ślimaki ;)
Witamine C stosowałam 2 łyżki i zostac przy tej dawce?
Potas stosowałam 2 łyzki, a teraz? 1 łyzke?
Jodyne 2x 10 kropli ok??
Powiedz mi czy teraz skupić sie tylko na tych minerałach, czy bys mi zaproponował coś dokupić? ;)
Alkalizacja 3x po pół łyżeczki
Robione mialam badania labolatoryjne 3 tygodnie temu m.in. na krwinki.
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » czwartek 01 sty 2015, 23:28

Chlorek magnezu ma też działanie rozwalniające, jak większość związków magnezu.
12g to przesada to oznacza 1,3 - 1,4 g magnezu nawet uwzględniając 60% przyswajanie to 0,84 g magnezu - nie przyswoisz. Połowa tej dawki i to rozłożona na min. 4 regularne porcje to mniej więcej maksimum twoich możliwości w tym zakresie.
Potas, nie wiem jaki związek, węglan potasu? Tak czy owak, to też olbrzymia ilość.
Jeżeli to jest węglan to stosujemy go ok. jednej drugiej wobec ilości pobieranej sody (objętościowo) wagowo to jest nieco inaczej.
2 łyżki to znowu olbrzymia ilość, przesadzanie z potasem to ryzyko hiperkalemii.
Połowa tego co sody na dzień, wystarczy. Lepiej zamiast samej sody przygotować mieszankę alkalizującą, jak pisałem i żadnego więcej potasu potrzeba nie będzie.
Wit. C raczej dowolnie, mogą być 2 łyżki, ale rozbite na 4 dawki i buforowane w/w mieszaniną - objętościowo potrzeba ok 1/4 - 1/3 tej ilości co wit. C - przygotowujemy na bieżąco, przed spożyciem.
Jodyna może być i ze 2 x 15 kropli, jeśli nie masz działań ubocznych przez pierwsze 2 -3 miesiące, potem raczej będzie potrzeba mniej, zobaczysz.
Alkalizacja ok. Ale zacznij mierzyć jakoś pH, bo zwykle po ok. miesiącu można zmniejszać dawkę, albo ilość pobrań.
Istotna jest witamina D (D3), powiedziałbym konieczna.
Trudno mi domniemywać niedobory innych minerałów, nie znam ani twoich wyników badań, ani innych objawów, oprócz tych, o których napisałaś.
Podstawa po doprowadzić do równowagi kwasowo zasadowej, ustabilizować równowagę 4 podstawowych pierwiastków magnezem i potasem. Potem pomyśleć o oczyszczaniach, ale trochę trzeba wiedzieć, czym cię lekarze faszerowali.

Z białymi krwinkami nadal nie wiem. Czy chodzi o leukocyty (WBC) podawane w tysiącach na mm3?
0 x

Awatar użytkownika
sandra
x 96
x 176
Podziękował: 1332 razy
Otrzymał podziękowanie: 4860 razy

Re: Suplementacja podstawowych pierwiastków

Nieprzeczytany post autor: sandra » wtorek 20 sty 2015, 12:54

Jestem troche jak dziecko we mgle...może nie w tym dziale i nie w tym wątku pytam.
Proszę szanownych adminów o zmianę lokalizacje jesli jest taka konieczność.
Od czasu gdy przybyłam na Cheopsa czytam i czytam i próbuje sobie wszystko poukładać
Pisząc "wszystko" mam na mysli wiedzę na temat suplementacji pochodnymi magnezu, jodu, sody, wody utlenionej..., MSM, MMS, DS czy też taksyfoliny, carvacrolu.... pominęłam boraks :)
Robię notatki i ...nadal jestem w lesie, co prawda juz trochę światła dociera ale nadal mrok.
Załózmy, że ja jestem hipotetycznym pacjentem, który ma swiadomość, że nie trafił do gabinetu lekarza wyedukowanego na państwowych Uczelniach medycznych i nie oczekuję na receptę, ale jest pacjentem, który nie rezygnując z medycyny konwencjonalnej chciałby skorzystać z pomocy medycyny alternatywnej.
Nie jestem chemikiem ani biologiem - ani z zamiłowania ani z wykształcenia.
Mam nieznaczna=żadną wiedzę na temat reakcji zachodzących w organiźmie człowieka pod wpływem aplikowanych suplementów.
Myślę tutaj o Ilości, łączeniu ,częstotliwości oraz jakości i o innych ważnych danych o których :o
Kazdy organizm jest inny ale jest równocześnie podobny do drugiego oczywiście w statystycznych granicach. Co mnie nie zabije ??
Są na Forum ludzie, którzy doświadczali róznych terapii na własnych organizmach. Stopniowo wprowadzali rózne specyfiki gdy pojawiała sie o nich wiedza na Cheopsie i maja własne obserwacje.
Ich wiedza i doswiadczenia byłyby pomocne abym wreszcie wystartowała.
Czuje, że jest mi potrzebna suplementacja i mogłabym spróbować i to nie dlatego, ze nic mi juz nie zaszkodzi, a dlatego, ze mogłoby mi pomóc.
Jak aplikować te wszystkie "cuda" aby nie nabawić się totalnego rozstroju organizmu.
Mały rozstrój może być, oby nie trzęsienie ziemi :)
Od czego zacząć ? To chyba najważniejsze pytanie na początek...
Proszę o pomoc.
Jesli juz było na ten temat i była odpowiedź na podobne pytanie proszę o wskazanie linków na ktre byc może nie trafiłam za co serdecznie dziekuję.
A moze aby nie zaśmiecać Forum mogłabym na PW uzyskac wskazówki=kierunkowskazy jak wyjść z lasu ?
0 x

Awatar użytkownika
euroscan
x 1
x 19
Podziękował: 881 razy
Otrzymał podziękowanie: 821 razy

Nieprzeczytany post autor: euroscan » wtorek 20 sty 2015, 14:01

1. pH, równowaga kwasowo-zasadowa.
2. wit. D3, jod.
- reszta....
0 x

"własnymi zębami kopiemy sobie grób" Thomas Maffet

Awatar użytkownika
grzegorzadam
Moderator
x 106
x 696

Nieprzeczytany post autor: grzegorzadam » wtorek 20 sty 2015, 14:30

euroscan pisze:1. pH, równowaga kwasowo-zasadowa.
2. wit. D3, jod.
- reszta....

1. DIETA ;)
+ soda, vita C , woda z solą himalajską + kilka-kilkanaście kropli h2o2, odrobina boraksu ..
0 x

Awatar użytkownika
blueray21
Administrator
x 44
x 522

Nieprzeczytany post autor: blueray21 » wtorek 20 sty 2015, 18:28

@Sandro, do lekarza udajesz się, gdy masz po temu powody. Tutaj piszemy głównie co robić, aby tych powodów nie mieć. Jeżeli powody masz, to jest zupełnie inna sytuacja i trzeba się nimi zająć.
Jednak zawsze zaczynamy od podstaw, a podstawy kolega @euroscan wymienił dobrze, ja dodałbym do tego jeszcze magnez. Pierwsza na liście to równowaga kwasowo - zasadowa, pH organizmu. Bez niej nie da się myśleć o jakimkolwiek innym zrównoważeniu.
Więc spokojnie, nie wszystko na raz, żebyś wiedziała, jeżeli wystąpi jakaś reakcja, z jakiego powodu wystąpiła.
0 x

ODPOWIEDZ