Zdjęcie z grupy na FB " Kocham Kraków "
https://www.facebook.com/photo/?fbid=10 ... 7341128698
O tak są wspaniałe ! Byłam już kilkanaście razy ,głównie jako przewodnik (choć nie jestem ) .Zwykle oprowadzam po Krakowie ,znajomych lub rodzinę z innych rejonów Polski ale w ubiegłym roku oprowadzałam rodzinę z zza " wielkiej wody " która mnie odwiedziła po wielu ,wielu latach . Wiadomo że wtedy zalicza się Rynek Główny, Wawel i kopalnię soli w Wieliczce .Jednak to nie są wszystkie atrakcje Krakowa .Osobiście lubię te mało znane i dlatego ,żeby zobaczyć to wszystko co ciekawe potrzeba przynajmniej miesiąca a i to uważam ,że za mało .
A tak, to na pewno!
Pewnie tak ale chyba nie zdajesz sobie sprawy drogi Ramzesie ilu jest w KrK turystów z Japonii i Korei Poł. Upodobali sobie Kraków ,Wieliczkę i Zakopane . Ogólnie jest coraz więcej turystów z obu tych krajów ,którzy odwiedzają Polskę .Ramzes3 pisze: ↑niedziela 26 sty 2025, 15:57Smok Turysta to taki mały ...Smoczek![]()
Tak sobie myślę, że gdyby władze Krakowa zareklamowały Smoka Wawelskiego w języku japońskim jako np."Syn Godzilli" (z uwagi na mniejsze rozmiary) to Kraków w państwie "Kwitnącej Wiśni" stałby się najbardziej znanym i rozpoznawalnym miastem europejskim![]()