Nieprzeczytany post
autor: blueray21 » sobota 16 lut 2013, 20:20
No to mam załadowane archiwum na serwer plików. Archiwum zajmuje ok 1,85GB i jest w 5 kawałkach. Po rozpakowaniu, z tego co pamiętam zajmuje ok. 7,8 GB.
Ze względu na wielkość nie wszystkie programy rozpakowujące z tym archiwum 'zip' sobie poradzą.
Dlatego wstawiłem też darmowy program Zip Genius do ewentualnego zainstalowania, którym to zostało spakowane. Jest po angielsku, ale obsługa i instalacja mocno intuicyjna.
Plik instalacyjny nazywa się: "zg63sui.exe"
Po ściągnięciu wszystkich kawałków zip'a - najlepiej do odrębnego katalogu należy "otworzyć" przy pomocy Zip Geniusa lub innego programu pierwszy plik "cheops2.zip".
Będzie to trwało dość długo! U mnie zajmuje to ok. 20 minut.
Gdy już się otworzy można go "rozpakować" - "extract" do dowolnego katalogu, w dowolnym miejscu, dowolnego dysku twardego.
Gdy skończy rozpakowywać, sam program rozpakowujący można zamknąć nie jest już potrzebny - rozpakowując sam znajduje pozostałe części archiwum i je rozpakowuje, ale muszą być w tym samym katalogu co plik startowy 'cheops2.zip'.
Można już używać starego forum offline.
W tym celu należy wejść do utworzonego podczas rozpakowywania katalogu i na samym końcu poniżej podkatalogów będzie plik index.html, który należy dwukrotnie kliknąć.
Można też utworzyć do niego skrót.
Wydaje mi się jednak, że najbardziej wygodną formą użytkowania tego archiwum będzie nagranie go na dwuwarstwową płytę DVD, lub BLURAY, jeśli ktoś ma i uruchamianie go z płyty.
Można wtedy z powrotem zwolnić sporo powierzchni dyskowej. Samo archiwum też warto "zarchiwizować "na DVD.
Zaleta tego archiwum jest taka, że ma (w sobie) wszystkie obrazki, które były dostępne na dzień skanowania, z filmami się łączy.
Linki do plików zip będą aktywne przez ok 2 tygodnie, potem proszę zainteresowanych o PW, aby odnowić udostępnianie (to będą już nowe, inne linki).
Żeby było łatwiej potem je edytować wstawię je w odrębnym poście.
0 x
Wiedza ochrania, ignorancja zagraża.