NOWOŚCI, 31 października 2013
UWAGA!
POWSTAŁA NOWA FUNDACJA O NAZWIE:
FUNDACJA WSPIERANIA BADAŃ NAD UJAWNIANIEM WIEDZY STROŻYTNEJ I WSPÓŁCZESNEJ „MĄDROŚĆ NARODÓW”
Zbiegi okoliczności bywają często bardzo ciekawe. W styczniu b.r. otrzymałem informacje od naszych przyjaciół z Egiptu, że trudno będzie uzyskać dla Fundacji „Dar Światowida” pozwolenia na kontynuację badań w Hawarze i w rejonie Trzech Piramid w Gizie, gdyż niektórzy ludzie w Egipcie „źle o was mówią”. Chodziło o to, że przed Ceremonią 11.11.11 w prasie egipskiej ukazywały się różne, zmanipulowane i nieprzychylne artykuły, związane z nami i samą Ceremonią... Padło pytanie: „Czy możecie coś zmienić”?
Nie dzieliłem się tą informacją z nikim, bo nie bardzo wiedziałem CO możemy zmienić.
Niedługo potem, pod koniec stycznia zadzwoniła do mnie Ania Dolińska z zaskakującą wiadomością:
- Andrzej, dzisiaj w czasie medytacji rozmawiałam z Samuelem i dowiedziałam się, że mamy zamknąć „Dar Światowida” i założyć nową fundację.
- Przecież była „z góry” prośba, aby nie zamykać „Daru Światowida” – odpowiedziałem ze zdziwieniem.
- Nie potrafię tego zinterpretować, ale tak miałam powiedziane...
Parę tygodni później, 12 lutego 2013 roku w Poznaniu odbyło się spotkanie i sesja z Anią, gdzie temat nowej fundacji został poruszony.
Oto niektóre, dotychczas niepublikowane fragmenty z sesji nr 29:
ANDRZEJ:
Witaj Samuelu, jesteśmy bardzo szczęśliwi, że możemy rozmawiać z tobą znowu, po tak długim czasie, bo bardzo wiele spraw się nawarstwiło. Co masz na myśli mówiąc o otworzeniu „nowej fundacji“?
SAMUEL:
Wyprzedzam wasze pytanie – Fundacja „Światłość Narodów“ niech zostanie stworzona (...). To jest przed wami, Andrzeju, dlatego została wam ta propozycja przez Anię wcześniej przedstawiona. Słucham.
ANDRZEJ:
Rozumiem, że nazwa nowej fundacji to „Światło Narodów“? Tak sugerujesz?
SAMUEL:
Dokładnie - „Światłość Narodów“.
ANDRZEJ:
A jaka ma być jej funkcja? Co ma być w statucie?
SAMUEL:
Wiele celów zostanie przeniesionych do nowej fundacji. Jednak Andrzeju – ta fundacja ma pójść w świat, ma mieć wielkie kontakty z innymi organizacjami, fundacjami. Jest to wydobywanie tajemnej, ukrywanej wiedzy dla ludzi, dla świata. Będziecie kierowani przez nas, przez Istoty Duchowe, aby stworzyć lepszy świat i życie dla ludzi na Ziemi. (...).
ANDRZEJ:
Skąd się wziął u was pomysł stworzenia nowej fundacji?
SAMUEL:
Andrzeju – jak tu wszyscy jesteśmy razem – będziemy z wami szczerzy. Fundacja, związana z Projektem Cheops, już nie da rady w Egipcie. Przedstawię obrazowo – jesteście pięknym światłem, które działa, które świeci jako Fundacja. Idziecie z zamiarem odszukania wiedzy i przedstawienia jej światu. Jednak przez różne przeszkody ta kula światła została oklejona przez czarne plamy. Kulacie się, my pomagamy, wspieramy się wzajemnie – ale korzystniejszym działaniem będzie wyruszenie ponownie z nowym światłem, świeżym światłem – nową fundacją (...).
ANDRZEJ:
Kiedyś prosiłeś jednak, żeby Fundacji „Dar Światowida” broń Boże nie zamykać?
SAMUEL:
Andrzeju, to nie jest zamknięcie Fundacji, to jest przejście na wyższy stopień. Nie odbieraj, proszę, tego jako porażkę, bo jesteś w błędzie. Świat idzie do przodu, ludzie się budzą, podnoszą świadomość. Fundacja też musi zrobić duży krok do przodu i do góry. Andrzeju, nie zamykaj i nie przenoś do historii tego długoletniego dzieła. Ja i wszyscy, którzy się tutaj znajdują proszą ciebie i resztę zespołu właśnie o to. Zgadzacie się ze mną?
ANDRZEJ:
Rozumiem, że cele nowej fundacji powinny być podobne?
SAMUEL:
Fundacja musi się wybić. Dostaniecie silną ochronę Andrzeju ze świata, który jest – póki co – dla was niewidzialny. Żadne niskie, łakome energie nie będą miały do tej Fundacji dostępu. Uwierzcie, że my dobrze życzymy. Jest to fundacja, która jest w małym stopniu ziemska. Ta fundacja jest fundacją duchową. Światło jak kryształ będzie fundację przykrywać, będzie ją zasilać. Wszyscy, którzy zasiądą do pracy jako ludzie w tej fundacji będą pod szczególną ochroną. Ale musicie trzymać się wysokich energii, a nie tych bardzo przyziemnych.
ANDRZEJ:
Samuelu, co masz na myśli mówiąc „tajemna wiedza“? Bo rozumiem, że Fundacja „Światłość Narodów“ ma zajmować się odkrywaniem „wiedzy tajemnej“? Co to znaczy „tajemna wiedza“?
SAMUEL:
Wiedza, ukryta szyfrem. Wiedza, która zostanie wydobyta z ziemi. Wiedza, która znajduje się w dalekiej, silnej skrzyni, do której was w odpowiednim czasie skieruję. Wiedza, która będzie czytana w świętych słowach między wierszami
i tak dalej i tak dalej. To Andrzeju przed wami. Jeszcze na ten temat wiele razy będziemy rozmawiać, ponieważ spotkania nasze wspólne ustalam na co miesiąc, więc będziecie wszyscy w temacie. Słucham.
ANDRZEJ:
Dziękuję. Samuelu, czy ta informacja o otworzeniu nowej fundacji ma być już ujawniona, czy na razie jeszcze nie?
SAMUEL:
Oficjalnie zostanie ona ogłoszona, gdy nowa fundacja będzie już formalnie zatwierdzona. Jeszcze – póki co, Andrzeju – nie teraz. Ona wejdzie z wielką siłą i energią. Zaufajcie...
Niepublikowane fragmenty z sesji nr 31 z 4 czerwca 2013 roku:
PIOTR:
Drogi Samuelu, czy mamy rozumieć w związku z tym, że nowa fundacja, ma nowe cele i tylko nowe cele, czy też kontynuuje poprzednie cele „Daru Światowida“, czyli badania na terenie Egiptu? Czy mamy dalej zajmować się Egiptem i starać się o zezwolenia w rejonie Hawary i Gizy?
SAMUEL:
Zdania nie zmieniłem – ten cel jest priorytetem. Tam swojej misji jeszcze nie zakończyłem – zarówno ja, Rada Dziewięciu i wy, tutaj zgromadzeni. Jednak to będzie na szeroką skalę. Teren Gizy – tak, Hawara – tak, Ślęża – tak, jak również wyprawy, które będą pod patronatem Fundacji „Światłość Narodów“ organizowane. Te informacje będą ludziom przekazywane. Słucham.
ANDRZEJ:
Jaką nazwę powinien teraz mieć nasz projekt zamiast „Projektu Cheops”?
SAMUEL:
Tak jak przekazałem Andrzeju wcześniej poprzez Anię „Światłość Narodów” pozostanie dla nas, dla świata świetlistego. Na poziomie ziemskim proponujesz „Mądrość Narodów” i mnie to pasuje, jednak rozwińcie podtemat.
* * *
Fundacja „Mądrość Narodów” została oficjalnie zarejestrowana w KRS w dniu 26 sierpnia 2013 roku. Obecnie wszystkie formalności są już zakończone, zostały założone konta bankowe i od dzisiaj rozpoczynamy działalność nowej fundacji.
Nowa fundacja będzie działała pod nazwą:
FUNDACJA WSPIERANIA BADAŃ NAD UJAWNIANIEM WIEDZY STROŻYTNEJ I WSPÓŁCZESNEJ „MĄDROŚĆ NARODÓW”
„PROJEKT CHEOPS” zostaje zastąpiony:
„PROJEKTEM UJAWNIANIA WIEDZY STAROŻYTNEJ I WSPÓŁCZESNEJ”
Tym samym Fundacja „Dar Światowida” w listopadzie b.r. kończy swoją działalność. Nowa Fundacja ma nowe cele, nowe zadania i nowe formy działalności. Oto niektóre z nich:
• Kontynuacja finansowego wspierania badań archeologicznych w Egipcie i w Polsce;
• Wspieranie badań nad wolnymi energiami: energią wiatru, energią wody, energią grawitacji, itp.;
• Ochrona zdrowia i popularyzacja naturalnych metod leczniczych.
Warto podkreślić, że wszelkie dobra materialne, będące w posiadaniu fundacji „Dar Światowida” zostają przekazane fundacji „Mądrość Narodów”.
FUNDATORZY:
Iwona Rudnik (z Wrocławia)
Anna Dolińska (z Szamotuł)
Siedziba:
ul. Biskupia 38, 04-216 Warszawa
tel. 22/879-8162
Nowe konta:
FUNDACJA „MĄDROŚĆ NARODÓW”
Bank PKO S.A.
Konto główne:
13 1240 1037 1111 0010 5412 8937
Konto dolarowe:
22 1240 1037 1787 0010 5412 9022
Uwaga! Konta fundacji „Dar Światowida” będą aktywne do końca listopada 2013.
SZCZEGÓŁOWE FORMY DZIAŁALNOŚCI NOWEJ FUNDACJI BĘDĄ PODANE W NASTĘPNYCH NOWOŚCIACH:
W TRAKCIE TWORZENIA JEST RÓWNIEŻ NOWA STRONA INTERNETOWA. STRONA OBECNA BĘDZIE ZACHOWANA JAKO ARCHIWUM, BĘDZIE JEDNAK NIEAKTYWNA.
Przy tej okazji chciałem bardzo serdecznie podziękować fundatorom i wszystkim obecnym oraz (niezależnie od tego jak rozeszły się nasze drogi) byłym członkom Fundacji Wspierania Badań Archeologicznych „Dar Światowida”. Chcę podziękować również wszystkim, którzy ją wspierali – zarówno mentalnie, energetycznie, jak i finansowo. Kochani – zrobiliśmy niesamowitą robotę doprowadzając do wydarzeń i działań, które w normalnych warunkach grupa nie - specjalistów nie jest w stanie wykonać. Z całą pewnością zapisaliśmy już się na kartach historii archeologii zarówno w Egipcie, jak i w Polsce, a to przecież dopiero początek. Dziękuję...
Andrzej Wójcikiewicz
jestem częścią nowej Fundacji, więcej informacji wkrótce