Witam wszystkich użytkowników tego forum
17.03.23
Forum przeżyło dziś dużą próbę ataku hakerskiego. Atak był przeprowadzony z USA z wielu numerów IP jednocześnie. Musiałem zablokować forum na ca pół godziny, ale to niewiele dało. jedynie kilkukrotne wylogowanie wszystkich gości jednocześnie dało pożądany efekt.
Sprawdził się też nasz elastyczny hosting, który mimo 20 krotnego przekroczenia zamówionej mocy procesora nie blokował strony, tylko dawał opóźnienie w ładowaniu stron ok. 1 sekundy.
Tutaj prośba do wszystkich gości: BARDZO PROSZĘ o zamykanie naszej strony po zakończeniu przeglądania i otwieranie jej ponownie z pamięci przeglądarki, gdy ponownie nas odwiedzicie. Przy włączonych jednocześnie 200 - 300 przeglądarek gości, jest wręcz niemożliwe zidentyfikowanie i zablokowanie intruzów. Bardzo proszę o zrozumienie, bo ma to na celu umożliwienie wam przeglądania forum bez przeszkód.
25.10.22
Kolega @janusz nie jest już administratorem tego forum i jest zablokowany na czas nieokreślony.
Została uszkodzona komunikacja mailowa przez forum, więc proszę wszelkie kwestie zgłaszać administratorom na PW lub bezpośrednio na email: cheops4.pl@gmail.com. Nowi użytkownicy, którzy nie otrzymają weryfikacyjnego emala, będą aktywowani w miarę możliwości, co dzień, jeśli ktoś nie będzie mógł używać forum proszę o maila na powyższy adres.
/blueray21Została uszkodzona komunikacja mailowa przez forum, więc proszę wszelkie kwestie zgłaszać administratorom na PW lub bezpośrednio na email: cheops4.pl@gmail.com. Nowi użytkownicy, którzy nie otrzymają weryfikacyjnego emala, będą aktywowani w miarę możliwości, co dzień, jeśli ktoś nie będzie mógł używać forum proszę o maila na powyższy adres.
Ze swojej strony proszę, aby unikać generowania i propagowania wszelkich form nienawiści, takie posty będą w najlepszym wypadku lądowały w koszu.
Wszelkie nieprawidłowości można zgłaszać administracji, w znany sposób, tak jak i prośby o interwencję w uzasadnionych przypadkach, wszystkie sposoby kontaktu - działają.
Wszelkie nieprawidłowości można zgłaszać administracji, w znany sposób, tak jak i prośby o interwencję w uzasadnionych przypadkach, wszystkie sposoby kontaktu - działają.
Pozdrawiam wszystkich i nieustająco życzę zdrowia, bo idą trudne czasy.
/blueray21
W związku z "wysypem" reklamodawców informujemy, że konta wszystkich nowych użytkowników, którzy popełnią jakąkolwiek formę reklamy w pierwszych 3-ch postach, poza przeznaczonym na informacje reklamowe tematem "... kryptoreklama" będą usuwane bez jakichkolwiek ostrzeżeń. Dotyczy to także użytkowników, którzy zarejestrowali się wcześniej, ale nic poza reklamami nie napisali. Posty takich użytkowników również będą usuwane, a nie przenoszone, jak do tej pory.
To forum zdecydowanie nie jest i nie będzie tablicą ogłoszeń i reklam!
Administracja Forum
To ogłoszenie można u siebie skasować po przeczytaniu, najeżdżając na tekst i klikając krzyżyk w prawym, górnym rogu pola ogłoszeń.
Uwaga! Proszę nie używać starych linków z pełnym adresem postów, bo stary folder jest nieaktualny - teraz wystarczy http://www.cheops4.org.pl/ bo jest przekierowanie.
/blueray21
Nasze porady zdrowotne i opinie
- grzegorzadam
- Moderator
- x 106
- x 696
- Podziękował: 29964 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19672 razy
Re: Nasze porady zdrowotne i opinie
Walter Last mówi o rotacji tych środków oczyszczających, czyli nie używamy non stop tylko dokonujemy zmian.
Wirusy, bakterie potrafią się szybko dostosowywać do nowych środków niszczących.
Niektóre równocześnie, potem zmiana, chociaż przy dużej ilości toksyn są zwolennicy wielomiesięcznego stosowania WU.
Miesiąc na tydzień przerwy.
Dawki trzeba sobie dobrać, na jednych działa 20 kropli na 1/2 szklanki, na innych, 80-100 kropli na szklankę osolonej wody
kilka razy dziennie.
Jak nie ma dużych kłopotów pośpiech nie jest wskazany.
Wirusy, bakterie potrafią się szybko dostosowywać do nowych środków niszczących.
Niektóre równocześnie, potem zmiana, chociaż przy dużej ilości toksyn są zwolennicy wielomiesięcznego stosowania WU.
Miesiąc na tydzień przerwy.
Dawki trzeba sobie dobrać, na jednych działa 20 kropli na 1/2 szklanki, na innych, 80-100 kropli na szklankę osolonej wody
kilka razy dziennie.
Jak nie ma dużych kłopotów pośpiech nie jest wskazany.
0 x
życie ma tylko dożywotnią gwarancję, przeżyj je ciekawie,
jak nie może być mądrze, niech chociaż będzie wesoło

- blueray21
- Administrator
- x 44
- x 522
- Podziękował: 446 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14801 razy
Racja, tylko każdy jeden rodzaj kuracji należy doprowadzić do końca, zgodnie z jej harmonogramem, a potem przerwa i zmiana. Zmiana co dzień, lub co kilka dni nie ma sensu, bo organizm musi się przyzwyczajać.
0 x
Wiedza ochrania, ignorancja zagraża.
-
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Witam,
Od dłuższego czasu z dużym zainteresowaniem czytam różne wątki forum w poszukiwaniu informacji. Wiele z nich wykorzystałem praktycznie i bardzo dziękuję za tę możliwość.
Tym razem przyszedł czas na zadanie pytania i rozwianie lub potwierdzenie wątpliwości, które się pojawiły.
Chodzi mi o ewentualne przeciwwskazania w stosowaniu K2MK7 i MSM przy przyjmowaniu leków przeciwzakrzepowych (np. acenokumarol). Doszukałem się gdzieś, że vit. K2 zwiększa krzepliwość krwi, w mniejszym stopniu jak K1
ale jednak. Natomiast MSM ma działanie odwrotne czyli zmniejsza krzepliwość krwi. Pytanie jest następujące: czy jednoczesne stosowanie K2 i MSM mogłoby powodować „kompensację” ich wpływu na krzepliwość krwi? Nie znam mechanizmów, które za to odpowiadają ale bardzo ucieszyłbym się gdyby tak było. Niestety jest pilna potrzeba suplementacji m.in. K2MK7 oraz MSM, ale acenokumarolu odstawić chyba się nie da. Drążenie tematu u przedstawicieli medycyny alopatycznej powodowało ich nerwowe reakcje i brak jakiejkolwiek pomocy
Od dłuższego czasu z dużym zainteresowaniem czytam różne wątki forum w poszukiwaniu informacji. Wiele z nich wykorzystałem praktycznie i bardzo dziękuję za tę możliwość.
Tym razem przyszedł czas na zadanie pytania i rozwianie lub potwierdzenie wątpliwości, które się pojawiły.
Chodzi mi o ewentualne przeciwwskazania w stosowaniu K2MK7 i MSM przy przyjmowaniu leków przeciwzakrzepowych (np. acenokumarol). Doszukałem się gdzieś, że vit. K2 zwiększa krzepliwość krwi, w mniejszym stopniu jak K1
ale jednak. Natomiast MSM ma działanie odwrotne czyli zmniejsza krzepliwość krwi. Pytanie jest następujące: czy jednoczesne stosowanie K2 i MSM mogłoby powodować „kompensację” ich wpływu na krzepliwość krwi? Nie znam mechanizmów, które za to odpowiadają ale bardzo ucieszyłbym się gdyby tak było. Niestety jest pilna potrzeba suplementacji m.in. K2MK7 oraz MSM, ale acenokumarolu odstawić chyba się nie da. Drążenie tematu u przedstawicieli medycyny alopatycznej powodowało ich nerwowe reakcje i brak jakiejkolwiek pomocy

0 x
- grzegorzadam
- Moderator
- x 106
- x 696
ale acenokumarolu odstawić chyba się nie da.
Są naturalne sposoby rozrzedzania krwi, zażywanie tych ''leków'' jest niezgodne z naturą.
Jest EDTA, cynamon, soda (alkalizacja), sok z cebuli i mnóstwo innych bardzo skutecznych środków.
Nerwowe reakcje fartuchów są zrozumiałe, to ich dochód..

0 x

- abcd
- x 371
- x 238
- Podziękował: 30347 razy
- Otrzymał podziękowanie: 9060 razy
No i tradycyjnie już proponuję naftę. 

0 x
Gdzie rodzi się wiara, tam umiera mózg.
- barneyos
- Administrator
- x 23
- x 73
- Podziękował: 155 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1895 razy
Witamina K2 minimalnie zwiększa krzepliwość krwi, za to K1 na maksa. To są słowa Jerzego Zięby z jego książki - jeśli chcesz zdefiniować wartość "minimalnie" dla K2, to musisz zajrzeć do jego książki i poszperać w badaniach, na które on się powołuje.
Swoją drogą jest coraz lepiej ze świadomością bigfarmy na temat K2 - już kilka reklam D3K2 idzie w TV. Z drugiej strony rozmawiałem ostatnio z zaprzyjaźnionym biegłym sądowym z medycyny ratunkowej, który ostrzegał mnie przed braniem dużych ilości K2, bo ona działa na krzepliwość krwi. Gdy go poinformowałem, że myli K1 z K2, to zrobił duże oczy, że w ogóle istnieją jakieś odmiany witaminy K.
Swoją drogą jest coraz lepiej ze świadomością bigfarmy na temat K2 - już kilka reklam D3K2 idzie w TV. Z drugiej strony rozmawiałem ostatnio z zaprzyjaźnionym biegłym sądowym z medycyny ratunkowej, który ostrzegał mnie przed braniem dużych ilości K2, bo ona działa na krzepliwość krwi. Gdy go poinformowałem, że myli K1 z K2, to zrobił duże oczy, że w ogóle istnieją jakieś odmiany witaminy K.
0 x
======================================================
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobić
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobić
- blueray21
- Administrator
- x 44
- x 522
Witaj @maciek na forum.
Oczywiście w temacie MSM nikt nie robił badań jak rozcieńcza krew, bo nie rozcieńcza bezpośrednio. Natomiast jest bardzo łagodnym środkiem oczyszczającym krew, więc pośrednio ja rozrzedza poprzez usuwanie np. metali ciężkich. Jednak aby zaobserwować takie jego efekty działania, delikwent musiałby brać ok 5 g dziennie, przez pół roku.
Nafta w zakresie oczyszczania krwi jest super ekspresem, też oczywiście sama krwi nie rozcieńcza, ale wymywa różne lepiszcza np. cząsteczki olejów roślinnych.
Rzeczywiście jest wiele sposobów rozrzedzania krwi, wspomniany cynamon jest tak skuteczny, że trzeba uważać, aby nie przesadzić.
Natomiast pobieranie MSM jest bardzo istotne z punktu widzenia elastyczności naczyń krwionośnych, co przy gęstej krwi ma olbrzymie znaczenie.
O K2 już wiesz.
Oczywiście w temacie MSM nikt nie robił badań jak rozcieńcza krew, bo nie rozcieńcza bezpośrednio. Natomiast jest bardzo łagodnym środkiem oczyszczającym krew, więc pośrednio ja rozrzedza poprzez usuwanie np. metali ciężkich. Jednak aby zaobserwować takie jego efekty działania, delikwent musiałby brać ok 5 g dziennie, przez pół roku.
Nafta w zakresie oczyszczania krwi jest super ekspresem, też oczywiście sama krwi nie rozcieńcza, ale wymywa różne lepiszcza np. cząsteczki olejów roślinnych.
Rzeczywiście jest wiele sposobów rozrzedzania krwi, wspomniany cynamon jest tak skuteczny, że trzeba uważać, aby nie przesadzić.
Natomiast pobieranie MSM jest bardzo istotne z punktu widzenia elastyczności naczyń krwionośnych, co przy gęstej krwi ma olbrzymie znaczenie.
O K2 już wiesz.
0 x
-
Witam,
Dziękuję bardzo za odpowiedzi. W przypadku, o którym pisałem acenokumarol został wdrożony po ciężkim zapaleniu płuc leczonym w śpiączce farmakologicznej, w związku ze stwierdzonym zagrożeniem zatorowością. Problem nie dotyczy mnie bezpośrednio tylko mojego taty, oczywistym jest więc, że bardzo chciałbym pomóc.. choć nie czuję się kompetentny w tych tematach.
Ostatnio stwierdzone zostało pęknięcie trzonów dwóch kręgów w odcinku lędźwiowym (nie na skutek urazu, raczej gwałtownego ruchu). Obecnie ból kręgosłupa zmalał, ale pojawił się bardzo siny ból uda uniemożliwiający chodzenie (po zewnętrznej stronie), który wygląda mi na rwę kulszową. Badanie krwi pokazało niski poziom 25(OH) (ok 12 ng/ml) choć badania w kierunku osteoporozy nie potwierdziły jej występowania. Po lekturze porad na forum wychodzi mi, że w takim przypadku suplementacja D3+K2MK7, vit. C (bufor), MSM i Boraks jest konieczna. Lit pewno też by się przydał. Być może miejscowo (udo i odcinek lędźwiowy) DMSO i oliwa magnezowa – stąd moje poprzednie pytanie. Pewno przez jakiś czas acenokumarol będzie musiał być jeszcze utrzymany - z częstszymi badaniami wskaźników krzepliwości krwi (raz w tygodniu) aby je kontrolować przy zwiększonych dawkach K2MK7 i MSM. Później być może uda mi się przekonać tatę do naturalnych środków zmniejszających krzepliwość krwi. Samo odstawienie acenokumarolu będzie musiało być stopniowe i z oczywiście z kontrolą wskaźników. Czy dobrze to poukładałem?
Dziękuję bardzo za odpowiedzi. W przypadku, o którym pisałem acenokumarol został wdrożony po ciężkim zapaleniu płuc leczonym w śpiączce farmakologicznej, w związku ze stwierdzonym zagrożeniem zatorowością. Problem nie dotyczy mnie bezpośrednio tylko mojego taty, oczywistym jest więc, że bardzo chciałbym pomóc.. choć nie czuję się kompetentny w tych tematach.
Ostatnio stwierdzone zostało pęknięcie trzonów dwóch kręgów w odcinku lędźwiowym (nie na skutek urazu, raczej gwałtownego ruchu). Obecnie ból kręgosłupa zmalał, ale pojawił się bardzo siny ból uda uniemożliwiający chodzenie (po zewnętrznej stronie), który wygląda mi na rwę kulszową. Badanie krwi pokazało niski poziom 25(OH) (ok 12 ng/ml) choć badania w kierunku osteoporozy nie potwierdziły jej występowania. Po lekturze porad na forum wychodzi mi, że w takim przypadku suplementacja D3+K2MK7, vit. C (bufor), MSM i Boraks jest konieczna. Lit pewno też by się przydał. Być może miejscowo (udo i odcinek lędźwiowy) DMSO i oliwa magnezowa – stąd moje poprzednie pytanie. Pewno przez jakiś czas acenokumarol będzie musiał być jeszcze utrzymany - z częstszymi badaniami wskaźników krzepliwości krwi (raz w tygodniu) aby je kontrolować przy zwiększonych dawkach K2MK7 i MSM. Później być może uda mi się przekonać tatę do naturalnych środków zmniejszających krzepliwość krwi. Samo odstawienie acenokumarolu będzie musiało być stopniowe i z oczywiście z kontrolą wskaźników. Czy dobrze to poukładałem?
0 x
- barneyos
- Administrator
- x 23
- x 73
Koniecznie dodaj witaminę B-kompleks + Niacynę (wit.B-3). Dobrze podziała na układ nerwowy. Zaczynaj od małych dawek, np.20mg dziennie każdej. Potem możesz dojść do 25mg każdej 3x dziennie. Niacyny docelowo 3x500mg. Zaczynaj od małych porcji niacyny 10-20mg. Niacyna powoduje chwilowe rozgrzanie, swędzenie i zaczerwienienie skóry, ale jest to normalne i mija po 30 max 60 minutach. Duże dawki B complex mogą powodować mrowienie kończyn, co też jest normalnym objawem. I zmieniają kolor moczu na mocno żółty.
Tu przedstawiam witaminę B-complex, którą ja stosuję: http://cheops4.org.pl/cheos/viewtopic.php?f=28&t=181&p=53354#p53354
Niacynę kupisz np. u Pana Podkowy
Tu przedstawiam witaminę B-complex, którą ja stosuję: http://cheops4.org.pl/cheos/viewtopic.php?f=28&t=181&p=53354#p53354
Niacynę kupisz np. u Pana Podkowy
0 x
- grzegorzadam
- Moderator
- x 106
- x 696
Z czasem stwierdzam, że do niacyny organizm się przyzwyczaja, choć grzeje dalej.
Przy mocnych objawach można wypić 2-3 szklanki wody z cytryna lub solą.
Przy mocnych objawach można wypić 2-3 szklanki wody z cytryna lub solą.
0 x

-
Dziękuję za porady 
B-50 jest przyjmowana. B3 zakupię, pewno niacinamid w tym przypadku byłby właściwszy? Czy to byłaby ta wersja jak w linku poniżej?
http://podkowalinypl.shoper.pl/pl/p/Wit ... namid/1594
Przeglądając wpisy na forum odnośnie vit. B3 natrafiłem na info, że ze względu na obciążenie wątroby "niacyny o natychmiastowym działaniu nie należy przyjmować częściej jak dwa razy dziennie" (chodzi chyba o postać kwasu nikotynowego). Czy to się potwierdza?

B-50 jest przyjmowana. B3 zakupię, pewno niacinamid w tym przypadku byłby właściwszy? Czy to byłaby ta wersja jak w linku poniżej?
http://podkowalinypl.shoper.pl/pl/p/Wit ... namid/1594
Przeglądając wpisy na forum odnośnie vit. B3 natrafiłem na info, że ze względu na obciążenie wątroby "niacyny o natychmiastowym działaniu nie należy przyjmować częściej jak dwa razy dziennie" (chodzi chyba o postać kwasu nikotynowego). Czy to się potwierdza?
0 x
- grzegorzadam
- Moderator
- x 106
- x 696
Odwrotnie, to niacynamid może obciążać wątrobę, kwas lepszy:
http://podkowalinypl.shoper.pl/pl/p/Wit ... acyna/1493
http://podkowalinypl.shoper.pl/pl/p/Wit ... acyna/1493
0 x

- barneyos
- Administrator
- x 23
- x 73
Tak, Andrew Saul też zaleca tylko niacynę.
0 x
- grzegorzadam
- Moderator
- x 106
- x 696
Last zaleca w niektórych sytuacjach nikotynamid również, ale do suplementacji
kwas lepszy, i do różnych testów się nadaje (żolądka, typu metabolicznego)
kwas lepszy, i do różnych testów się nadaje (żolądka, typu metabolicznego)
0 x

- blueray21
- Administrator
- x 44
- x 522
Powiedzmy, że niacinamid jest bardziej toksyczny dla wątroby, można pobierać od razu duże dawki (ponad 1 gram), co jest istotne w stanach psychicznych, ale nie zaleca się kontynuować ponad 3 miesiące.
Natomiast niacyna też nie jest obojętna, bo przy podwyższonym cholesterolu ona "zbija" jego wysokość, ale ... relokuje go do wątroby! Jest jednak i na to sposób - wystarczy 2 x dziennie brać po łyżce lecytyny wyłącznie granulowanej, bo w płynie nie ma tego działania, a w proszku trudno to pobrać, może w jakimś płynie , ale nie próbowałem.
Natomiast niacyna też nie jest obojętna, bo przy podwyższonym cholesterolu ona "zbija" jego wysokość, ale ... relokuje go do wątroby! Jest jednak i na to sposób - wystarczy 2 x dziennie brać po łyżce lecytyny wyłącznie granulowanej, bo w płynie nie ma tego działania, a w proszku trudno to pobrać, może w jakimś płynie , ale nie próbowałem.
0 x
- barneyos
- Administrator
- x 23
- x 73
Tak, ale cholesterolu już się przecież nie boimy. 

0 x
- blueray21
- Administrator
- x 44
- x 522
Bać się nie boimy, ale wszystko co w nadmiarze zdrowe nie jest, dlatego organizm mając dostatecznie dużo niacyny nadmiar cholesterolu relokuje do wątroby, uznając to za mniejsze zagrożenie, a może łatwiejsze zadanie do pozbycia się nadmiaru na dobre, co wykorzystujemy stosując lecytynę.
0 x
- barneyos
- Administrator
- x 23
- x 73
Saul coś o tym wspominał w książce, muszę poszperać i to znaleźć (coś kojarzę, że niacyna chyba obniża LDL). I przy jakim nadmiarze cholesterolu będzie on relokowany ?
Zresztą sprawdzę za jakiś czas na sobie, bo od 10 lat mam cholesterol 245 a od 2 miesięcy biorę niacynę, to zobaczę na badaniach krwi.
Która lecytyna lepsza: sojowa czy słonecznikowa ? Pytam w kontekście informacji o soji, że jest praktycznie cała GMO.
Zresztą sprawdzę za jakiś czas na sobie, bo od 10 lat mam cholesterol 245 a od 2 miesięcy biorę niacynę, to zobaczę na badaniach krwi.
Która lecytyna lepsza: sojowa czy słonecznikowa ? Pytam w kontekście informacji o soji, że jest praktycznie cała GMO.
0 x
- grzegorzadam
- Moderator
- x 106
- x 696
Słonecznikowa:
http://sercenatury.com.pl/kosmetyki-nat ... iomus.html
http://sercenatury.com.pl/kosmetyki-nat ... iomus.html
0 x

- dama
- x 2
- x 9
- Podziękował: 1875 razy
- Otrzymał podziękowanie: 886 razy
Ja troche w innym temacie ,przegladałam szukaj srebro - i jest tego sporo ale ie w jednym miejscu.
Chce uic bo sie sonczyło ale nie wiem jakie czy mpp25 czy mpp50 które ?
-
http://allegro.pl/srebro-koloidalne-25- ... 34862.html
juz sie konczy aukcja
czy takie ?
http://allegro.pl/nano-srebro-koloidaln ... 55661.html
.
za złotem tez sie rozgladam
dziekuje
napisałam post i nie moge go znaleźć ech
cos o nanoczastkach ?
Chce uic bo sie sonczyło ale nie wiem jakie czy mpp25 czy mpp50 które ?
-
http://allegro.pl/srebro-koloidalne-25- ... 34862.html
juz sie konczy aukcja
czy takie ?
http://allegro.pl/nano-srebro-koloidaln ... 55661.html
.
za złotem tez sie rozgladam
dziekuje

napisałam post i nie moge go znaleźć ech

0 x
-
- x 1
- Podziękował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Ja mam niacynę w formie kwasu, ale ja kompletnie nie mogę jej brać. Mam tabl po 100 mg, dzielę na 4 czyli po 25 mg, po każdej dawce robi mi się strasznie gorąco i nie moge oddychać. Jakoś nie bardzo sobie wyobrażam wziąć całą tabletke a co dopiero 500mg. Jak biorę b compleks tam jest w niacyamid to nic mi się nie dzieje. Nie wiem może w tej drugiej formie powinnam kupić i brać?
0 x
- Basia7
- x 39
- x 95
- Podziękował: 2250 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2206 razy
Ja mam podobnie! Kupiłam "u koników" niacynę i wzięłam raz bez ważenia
na czubku łyżeczki, naprawdę tyci.
Zrobiło mi się tak gorąco, też nie mogłam oddychać, dostałam wysypki na całym ciele i byłam cała czerwona. Tak się wystraszyłam że coś mi się stanie a byłam akurat sama w domu że wyszłam z psem na spacer w nadziei że jak coś mi się stanie to ktoś mnie znajdzie!
Przeszło mi po około godzinie, istny horror.
Dlaczego to aż tak działa?

Zrobiło mi się tak gorąco, też nie mogłam oddychać, dostałam wysypki na całym ciele i byłam cała czerwona. Tak się wystraszyłam że coś mi się stanie a byłam akurat sama w domu że wyszłam z psem na spacer w nadziei że jak coś mi się stanie to ktoś mnie znajdzie!
Przeszło mi po około godzinie, istny horror.
Dlaczego to aż tak działa?
0 x
- grzegorzadam
- Moderator
- x 106
- x 696
Też tak miałem.
Aż z ciekawości wychodziłem kilka razy w kierunku lustra sprawdzić stan.
A było czerwono od 'stóp do głów'
Ucieszyło mnie to, bo to świadectwo dobrego przepływu krwi i dokwaszenia żołądka.
Przeszło po 3 kwadransach.
Zaleca sie dużo wody popić przy nagrzewaniu.
Z czasem flasz nie jest taki 'dokuczliwy'.
Zmniejszcie dawki.
Aż z ciekawości wychodziłem kilka razy w kierunku lustra sprawdzić stan.
A było czerwono od 'stóp do głów'

Ucieszyło mnie to, bo to świadectwo dobrego przepływu krwi i dokwaszenia żołądka.
Przeszło po 3 kwadransach.
Zaleca sie dużo wody popić przy nagrzewaniu.
Z czasem flasz nie jest taki 'dokuczliwy'.
Zmniejszcie dawki.
0 x

- blueray21
- Administrator
- x 44
- x 522
@barneyos, nie da się określić poziomu relokacji LDL przez niacynę, bo każdy organizm jest inny. Natomiast nikt nawet nie będzie robił takich badań, bo to przyczyniłoby się do zmniejszenia dochodów Big Pharma. Statyny i spółka to bardzo dochodowy teraz interes! Dlatego tak obniżają "normy" cholesterolu, żeby jak największą część populacji "leczyć".
0 x
- Jancio
- x 2
- x 47
- Podziękował: 637 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1085 razy
barneyos pisze:Saul coś o tym wspominał w książce,...
Tak tak czytałem i dlatego poszedłem na całość i nabyłem 500mg bom w końcu chłop nie ułomek co się będę rozdrabniał

0 x
Podążając za stadem podążasz za dupkami.
Warto być przyzwoitym
Warto być przyzwoitym