Ten link nie chce mi sie otworzyc.somiracle pisze: ↑poniedziałek 15 kwie 2024, 10:58Hej Soma,soma pisze: ↑poniedziałek 22 maja 2023, 22:20Tu jest polska strona do urzadzen iTeraCare:
https://www.iterahertz.pl/czym-s%C4%85-fale-thz
czy korzystałaś z tego urządzenia na fale THz?
Witam wszystkich użytkowników tego forum
17.03.23
Forum przeżyło dziś dużą próbę ataku hakerskiego. Atak był przeprowadzony z USA z wielu numerów IP jednocześnie. Musiałem zablokować forum na ca pół godziny, ale to niewiele dało. jedynie kilkukrotne wylogowanie wszystkich gości jednocześnie dało pożądany efekt.
Sprawdził się też nasz elastyczny hosting, który mimo 20 krotnego przekroczenia zamówionej mocy procesora nie blokował strony, tylko dawał opóźnienie w ładowaniu stron ok. 1 sekundy.
Tutaj prośba do wszystkich gości: BARDZO PROSZĘ o zamykanie naszej strony po zakończeniu przeglądania i otwieranie jej ponownie z pamięci przeglądarki, gdy ponownie nas odwiedzicie. Przy włączonych jednocześnie 200 - 300 przeglądarek gości, jest wręcz niemożliwe zidentyfikowanie i zablokowanie intruzów. Bardzo proszę o zrozumienie, bo ma to na celu umożliwienie wam przeglądania forum bez przeszkód.
25.10.22
Kolega @janusz nie jest już administratorem tego forum i jest zablokowany na czas nieokreślony.
Została uszkodzona komunikacja mailowa przez forum, więc proszę wszelkie kwestie zgłaszać administratorom na PW lub bezpośrednio na email: cheops4.pl@gmail.com. Nowi użytkownicy, którzy nie otrzymają weryfikacyjnego emala, będą aktywowani w miarę możliwości, co dzień, jeśli ktoś nie będzie mógł używać forum proszę o maila na powyższy adres.
/blueray21Została uszkodzona komunikacja mailowa przez forum, więc proszę wszelkie kwestie zgłaszać administratorom na PW lub bezpośrednio na email: cheops4.pl@gmail.com. Nowi użytkownicy, którzy nie otrzymają weryfikacyjnego emala, będą aktywowani w miarę możliwości, co dzień, jeśli ktoś nie będzie mógł używać forum proszę o maila na powyższy adres.
Ze swojej strony proszę, aby unikać generowania i propagowania wszelkich form nienawiści, takie posty będą w najlepszym wypadku lądowały w koszu.
Wszelkie nieprawidłowości można zgłaszać administracji, w znany sposób, tak jak i prośby o interwencję w uzasadnionych przypadkach, wszystkie sposoby kontaktu - działają.
Wszelkie nieprawidłowości można zgłaszać administracji, w znany sposób, tak jak i prośby o interwencję w uzasadnionych przypadkach, wszystkie sposoby kontaktu - działają.
Pozdrawiam wszystkich i nieustająco życzę zdrowia, bo idą trudne czasy.
/blueray21
W związku z "wysypem" reklamodawców informujemy, że konta wszystkich nowych użytkowników, którzy popełnią jakąkolwiek formę reklamy w pierwszych 3-ch postach, poza przeznaczonym na informacje reklamowe tematem "... kryptoreklama" będą usuwane bez jakichkolwiek ostrzeżeń. Dotyczy to także użytkowników, którzy zarejestrowali się wcześniej, ale nic poza reklamami nie napisali. Posty takich użytkowników również będą usuwane, a nie przenoszone, jak do tej pory.
To forum zdecydowanie nie jest i nie będzie tablicą ogłoszeń i reklam!
Administracja Forum
To ogłoszenie można u siebie skasować po przeczytaniu, najeżdżając na tekst i klikając krzyżyk w prawym, górnym rogu pola ogłoszeń.
Uwaga! Proszę nie używać starych linków z pełnym adresem postów, bo stary folder jest nieaktualny - teraz wystarczy http://www.cheops4.org.pl/ bo jest przekierowanie.
/blueray21
Nasze porady zdrowotne i opinie
-
- x 57
- Podziękował: 1118 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1077 razy
Re: Nasze porady zdrowotne i opinie
0 x
-
- x 57
Urzadzenie sie zepsulo i wysle go do wymiany. Teraz w Polsce maja glowne biuro do wymian. Jakos nie moglam sie zabrac do zlozenia reklamacji i nie moglam go uzywac 2 miesiace. Kabel do zasilania wysiadl juz drugi raz.aliyaa pisze: ↑niedziela 14 kwie 2024, 13:30Hej, czy nadal jesteś zadowolona z Iteracare? Myślę nad zakupem ale trochę się obawiam bo te wszystkie "cuda" wydają się trochę naciągane.soma pisze: ↑środa 31 maja 2023, 00:01Napisze troche o tym moim nowym urzadzeniu iTeraCare. To urzadzenie jest jakies magiczne, niesamowite. Urzywam je juz tydzien. Po pierwszym zabiegu, na drugi dzien rano widze, ze pajaczki (siatka z malych zylek) ktore mam na wewnetrznej stronie kolan bardzo sie zmniejszyly. Na lewej nodze zostaly tylko dwa ledwo widoczne. Na prawym kolanie cienkie poznikaly a te troche grupsze dalej sa, chociaz zmienily kolor na duzo jasniejszy.
Moj partner mial czerwony, poraniony lokiec. Na drugi dzien skora nabrala prawie normalnego koloru a po ranach zostal jedynie malenki strupek. To sa moze takie male dolegliwosci, ale wyraznie pokazuja jak to urzadzenie szybko daje cialu mozliwosc do uleczenia.
Z takich powazniejszych schorzen to ja mam duze problemy z nogami, artroze w biodrze, bole krzyza od krzywego chodzenia z laska. Codzienne bole, problemy z chodzeniem. Z dnia na dzien czuje jak mi sie poprawia. Bol zmniejszl sie o 80-100%, w zaleznosci od dnia. Sztywnosc sie zmniejsza, skora na nogach stala sie zdrowsza, nabrala blasku. Mam duzo wiecej energi.
Zadno z moich innych urzadzen nie pomoglo mi tak jak iTeraCare. One cos tam pomagaly, ale nigdy nie czulam sie tak jak po iTeraCare. Jakby zycie we mnie wchodzilo. Po raz pierwszy czuje, ze jest dla mnie nadzieja na calkowite wyzdrowienie, albo przynajmniej takie, ze nie wyladuje na wozku. Moj partner jest czesto sceptyczny do roznych moich wymyslow/pomyslow, ale jak mi sie poprawia to sam zaczal robic zabiegi na sobie. Ja to zawsze robie za krolika doswiadczalnego i jak cos sluzy to on podaza za mna. On nie jest szybki w ocenach, jak sie czuje po zabiegu. Przewaznie mowi, ze nic nie czuje specjalnego. Po pierwszy zabiegu powiedzial, ze czuje ze jest mu troche lzej wstac i isc (tez ma problemy z nogami i biodrami). Oby tak dalej.
Uzywajac IteraCare koncentrowalam sie na artrozie w biodrze. Na to nie pomoglo. Doraznie pomaga na bol, zwieksza energie ale chrzastka mi sie nie odbudowala. Jednak ta pomoc przeciwko bolowi tez duzo dla mnie znaczy.
IteraCare pomogl mi przy opuchnieciu palcow u nog. poprawil owal twarzy. Pobudza limfe i opuchniecia schodza.
Ogolnie czuje sie po nim dobrze.
Zdalam sobie jednak sprawe, ze zadno urzadzenie nie pomoze, gdy brakuje w ciele soli mineralnych, bo to nasz budulec. Teraz na potege biore sole Schusslera, zeby uzupelnic braki.
Nie wiem co Ci doradzic. Na czesc dolegliwosci pomaga, zwlaszcza jak sa niezadawnione. Do zadawnionych potrzeba cierpliwosci i nie wiem w jakim stopniu pomoze. Na FB sa rozne grupy i ludzie raportuja na co im pomoglo, wklejaja zdjecia przed i po.
1 x
-
- x 1
- x 3
- Podziękował: 352 razy
- Otrzymał podziękowanie: 38 razy
Zapytałem o analizy z paznokci, bo mam zbyt krótkie włosy na potylicy. Wrzucam odpowiedź z Biomolu jakby ktoś był ciekaw:
"Dzień dobry ,włosy do analizy wycinamy z całego tyłu głowy. Minimalna długość włosów którą chcielibyśmy mieć do analizy to 1,5- 2 cm. Chodzi oto by mieć obraz tego co się działo w organiźmie z ostatnich około 2 miesięcy.Włos nie musi być w jednej długości. On ma być z określonego czasu. Mężczyznom którzy noszą się krótko zawsze zalecam zbieranie włosów. Dam taki przykład : mężczyzna ma 0,5 cm włosy( dwutygodniowe) przykłada kartkę papieru do szyi i goli tył .Z tych zgolonych włosów nalezy wziąć garstkę i włożyć do woreczka foliowego czy koperty. Za 2 tygodnie znowu mamy 0,5 cm włosy i tak samo golimy i bierzemy garstkę do koperty czy woreczka. Jeśli zrobimy tak 4 X 0,5 cm mamy uśrednione 2 cm włosy. Takie próbki należy wymieszać i do nas przysłać łyżkę stołową. Ta częstotliwość golenia zależy od tego jak kto się nosi czyli 2 X 1 cm , 4 X 0,5 cm , 8 X po 2,3 mm w sumie dadzą nam uśrednione 2 cm włosy.
W bardzo wyjątkowych 2 sytuacjach wykonujemy Program Zdrowotny z paznokci przyciętych u rąk:
1- jeśli pacjent jest po chemii i nie ma całkowicie włosów
2- jeśli jest całkowita alopecja"
0 x
-
- x 1
- x 3
@Blu czy mocznik można stosować tylko awaryjnie w razie konieczności czy też systematycznie (podobnie ja błonnik lub co jakiś czas)? Jak szybko działa mocznik (jedna łyżeczka w szklance wody)? Czy mocznik doustnie można stosować przed postem i w czasie postu dla oczyszczenia?
Przed zbadaniem poziomu witaminy D trzeba ją odstawić na 2 czy 4 tygodnie?
Czy siarczan magnezu można użyć w małej ilości doustnie przed jedzeniem w celu zwiększenia ilości żółci? Ile można tego zjeść bez efektu przeczyszczenia? Jest chyba składnikiem soli karolińskiej.
0 x
-
- x 1
- x 3
Istnieje jakiś jeden preparat zawierający to wszystko czy chodzi o oddzielne pobieranie mielonego piołunu, goździka, wrotyczu i nalewek z glistnika i orzecha? Poda ktoś aktualne proporcje? Po ile stosowaliście u siebie? Odrobaczanie generalne zaczynamy dokładnie w pełni?blueray21 pisze: ↑poniedziałek 15 kwie 2019, 17:03W zasadzie zapobieganie takim zakażeniom nie istnieje, jeśli będziesz pobierała co jakiś czas preparaty z piołunu, goździka, wrotyczu i orzecha czarnego i glistnika na te mniejsze to zarażenie nimi będzie mało prawdopodobne, gdy np "strzelisz" sobie taką mieszankę co tydzień.
0 x
-
- x 24
- x 50
- Podziękował: 807 razy
- Otrzymał podziękowanie: 746 razy
Suplementacja l ornityny i do tego l arganiny, karnityny, lizyny i proliny zniwelowala w moim przypadku herxy. L ornityna ma dzialanie przetwarzajace amoniak w mocznik ktory organizm wtedy latwo wydala. Przy boleriozie i innych broniach biologicznych trzeba brac pod uwage zatrucie amoniakiem i tego bardzo powazne skutki.
0 x
We're living in an open air asylum and the inmates are in charge.
-
- x 1
- x 3
HCl w żołądku może zdenaturować enzymy. Czy pobranie nattokinazy z sodą mogłoby zwiększyć efektywność enzymu?
0 x
-
- x 1
- x 3
Cześć!Yurek pisze: ↑czwartek 18 lut 2021, 23:52Oprócz polecanych przez Ciebie czynności, mam zamiar wysłać go do dobrego terapeuty manualnego.
Dlaczego? Otóż 10 lat temu byłem w sanatorium w Ciechocinku. Spotkałem tam terapeutę, który pokazał mi że mam skrzywioną miednicę. rezultacie tego miałem jedną nogę dłuższą od drugiej o około 2 cm. Gdybym tego nie widział na własne oczy - nie uwierzyłbym. Przecież czułem się normalnie. Byłem też na jego wykładzie i zrozumiałem jak to bywa z wadami postawy.
Niektórym wystarcza popularny lecz wieloletni nawyk zakładania nogi na nogę aby nabawić się skręcenia miednicy. Ustawienie trwa 1-2 minuty lecz potrzeba potem tygodni specjalnych ćwiczeń aby miednica nie wróciła w swoje poprzednie, patologiczne miejsce.
Mógłbyś coś więcej powiedzieć o tych ćwiczeniach i do jakiego terapeuty się udać?
0 x
-
- x 1
- x 3
Emil Piasecki podpatrzył u Ogułowa jak się zresetować
[34:47]
https://www.youtube.com/watch?v=qVF_2GQ ... Rr&index=6
Czy ktoś wie jak to zrobić? To rzeczywiście tak działa?
[34:47]
https://www.youtube.com/watch?v=qVF_2GQ ... Rr&index=6
Czy ktoś wie jak to zrobić? To rzeczywiście tak działa?
0 x
-
- x 1
- x 6
- Podziękował: 405 razy
- Otrzymał podziękowanie: 143 razy
Do ośrodka, w którym przebywałem, raz w tygodniu przyjeżdżał z Torunia dr. rehabilitacji Jakub LIsowski. Współautor książki ''Terapeutyczna moc rozciągania mięśni''. Jego mogę polecić. Pewnie przyjmuje gdzieś w Toruniu. Wygooglasz go.
On ''wyznaje'' metodę rozciągania mięśni. W opozycji do innej - być może nawet popularniejszej - polegającej na wzmacnianiu mięśni.
Wyglądało to tak, że po zabiegu nastawiania, pan Jakub zleca serię ćwiczeń ze swojej książki, których DOKŁADNEGO wykonania uczy cię fizjoterapeuta. Chyba 3 x w tyg. A potem już w domu wykonujesz je przez ... nie pamiętam ile.
Chodzi o to, że biodra najprawdopodobniej wrócą na swoje niewłaściwe miejsce bez tych ćwiczeń.
Aby to zrozumieć powiem tak;
chyba każdy staw posiada przynajmniej dwa mięśnie/ścięgna które poruszają tą ruchomą kość za stawem. Pierwszy skurczając się służy do zginania [np. w prawo] a jego opozycyjny mięsień wówczas się rozciąga. Natomiast gdy zginasz w przeciwną stronę [np. w lewo] wszystko działa odwrotnie tzn. pierwszy się rozciąga a opozycyjny skurcza.
Gdy kończyna jest w spoczynku, mięśnie wracają do równowagi. Tak jest u zdrowego człowieka.
Jeżeli staw zbyt często pracuje w nienaturalny sposób [ wide; godzinami/latami noga założona na nogę - bo ktoś tak lubi lub w przypadku kobiet - bo to ładnie wygląda, szczególnie przed kamerą] mięsień który jest zbyt często godzinami skurczony - ma coraz więcej problemów z wróceniem do stanu równowagi a mięsień opozycyjny zbyt długo jest rozciągnięty i ''zapomina'' jaka jest jego poprawna/spoczynkowa pozycja.
Tak powstają patologie.
Podobny mechanizm ma miejsce po kontuzjach.
Byłem na jego wykładzie dawno temu i piszę to co zapamiętałem. Być może niedokładnie pamiętam ale na pewno oddaje to istotę problemu
Metoda polegająca na wzmacnianiu mięśni ignoruję powyższe skupiając się na czymś innym.
Ośrodek, w którym byłem zatrudniał wybitnych przedstawicieli obu metod. Obie wypróbowałem na sobie i polecam rozciąganie. Bardziej do mnie trafia.
Przy okazji wspomnę, że tam dowiedziałem się pierwszy raz w życiu że mam płaskostopie i jak to wpływa na moje zdrowie i samopoczucie. [mimo że miałem wówczas grubo ponad 50 lat]
Od tamtego czasu zdarzyło mi się być kilka razy u innych terapeutów manualnych. Powiedziałbym że u każdego jest inaczej.
pozdrawiam i zdrówka życzę
Jurek

On ''wyznaje'' metodę rozciągania mięśni. W opozycji do innej - być może nawet popularniejszej - polegającej na wzmacnianiu mięśni.
Wyglądało to tak, że po zabiegu nastawiania, pan Jakub zleca serię ćwiczeń ze swojej książki, których DOKŁADNEGO wykonania uczy cię fizjoterapeuta. Chyba 3 x w tyg. A potem już w domu wykonujesz je przez ... nie pamiętam ile.
Chodzi o to, że biodra najprawdopodobniej wrócą na swoje niewłaściwe miejsce bez tych ćwiczeń.
Aby to zrozumieć powiem tak;
chyba każdy staw posiada przynajmniej dwa mięśnie/ścięgna które poruszają tą ruchomą kość za stawem. Pierwszy skurczając się służy do zginania [np. w prawo] a jego opozycyjny mięsień wówczas się rozciąga. Natomiast gdy zginasz w przeciwną stronę [np. w lewo] wszystko działa odwrotnie tzn. pierwszy się rozciąga a opozycyjny skurcza.
Gdy kończyna jest w spoczynku, mięśnie wracają do równowagi. Tak jest u zdrowego człowieka.
Jeżeli staw zbyt często pracuje w nienaturalny sposób [ wide; godzinami/latami noga założona na nogę - bo ktoś tak lubi lub w przypadku kobiet - bo to ładnie wygląda, szczególnie przed kamerą] mięsień który jest zbyt często godzinami skurczony - ma coraz więcej problemów z wróceniem do stanu równowagi a mięsień opozycyjny zbyt długo jest rozciągnięty i ''zapomina'' jaka jest jego poprawna/spoczynkowa pozycja.
Tak powstają patologie.
Podobny mechanizm ma miejsce po kontuzjach.
Byłem na jego wykładzie dawno temu i piszę to co zapamiętałem. Być może niedokładnie pamiętam ale na pewno oddaje to istotę problemu
Metoda polegająca na wzmacnianiu mięśni ignoruję powyższe skupiając się na czymś innym.
Ośrodek, w którym byłem zatrudniał wybitnych przedstawicieli obu metod. Obie wypróbowałem na sobie i polecam rozciąganie. Bardziej do mnie trafia.
Przy okazji wspomnę, że tam dowiedziałem się pierwszy raz w życiu że mam płaskostopie i jak to wpływa na moje zdrowie i samopoczucie. [mimo że miałem wówczas grubo ponad 50 lat]
Od tamtego czasu zdarzyło mi się być kilka razy u innych terapeutów manualnych. Powiedziałbym że u każdego jest inaczej.
pozdrawiam i zdrówka życzę
Jurek

0 x
-
- x 57
Ja tez bardzo dziekuje, Yurek. Przeszukalam caly internet az wkoncu znalazlam na Chomikuj. Tak ze sprawa nie do konca przegrana. Bede jednak musiala poczekac ze sciagnieciem jej do nastepneg piatku, bo oni daja punkty za ktore mozna sobie zladowac pliki. No i brakuje mi 6 zl, a nijak nie moge wplacic, bo niestety nie jestem taka nowoczesna i mam zwykla komorke bez tych wszystkich cudakow ktorymi mozna zaplacic.
Jest jeszcze inna metoda do pracy z miesniami: Feldeinkras. Za pomoca malenkich ruchow rozladowuje sie napiecia w miesniach. Czasem to robie i bardziej miekko robi sie w ciele.
Jest jeszcze inna metoda do pracy z miesniami: Feldeinkras. Za pomoca malenkich ruchow rozladowuje sie napiecia w miesniach. Czasem to robie i bardziej miekko robi sie w ciele.
0 x
-
- x 1
- x 3
Proszę sobie pobrać książkę
https://megawrzuta.pl/download/c70408dd ... 1a99d.html
https://megawrzuta.pl/download/c70408dd ... 1a99d.html
0 x
-
- x 1
- x 3
Emil Piasecki poleca cykorię na oczy
[33:30]
Mówi też, że kiedyś kładziono się w mokrym płóciennym prześcieradle na słomie i to hartowało na lata
[37:32]
https://www.youtube.com/watch?v=lNVddax ... r&index=49
[33:30]
Mówi też, że kiedyś kładziono się w mokrym płóciennym prześcieradle na słomie i to hartowało na lata
[37:32]
https://www.youtube.com/watch?v=lNVddax ... r&index=49
0 x
-
- x 1
- x 3
Proszę o poradę.
Mężczyźnie 36 lat przepisano metylfenidat na ADHD/ADD (miał dawno temu pęknięty kręgosłup w wypadku). W tym przypadku stosuje się niacynę i suplementację magnezem, litem. Można zastosować chelatację? Tiosiarczanem czy EDTA? Można zastosować naltreskon w niskich dawkach? Co sądzicie o nalewce z muchomora?
Ma też ciśnienie. Ma gęstą ciemną krew (mówi, że nie lubi cynamonu). Ma też wysoką homocysteinę (na tę przypadłość 3 witaminy z grupy B). WU obniża ciśnienie, ale nie wiem jakie dawki używać. Blu pisał, że Haretski odradza, bo postarza tkanki. MSM, NAC, krzem na żyły? ADEK? Witaminę D jakimi dawkami i do jakiego poziomu podnieść i utrzymywać?
Arginina i cytrulina, tauryna, sok lub ekstrakt z buraków, czosnek (kiszony), ekstrakty z głogu, grzybów Reishi, nasion selera, nalewka cayenne z miłorzębem? Blu napisał, że sok z noni działa i po wypiciu 6 litrów trwale obniża ciśnienie krwi, górne ok. 20.
Protokół Ratha (przed czy po chelatacji)?
Sok z buraka 100 ml na dzień (50 ml burak, reszta jabłkowy i marchwiowy). Musi odstać 3h rozumiem.
Mężczyźnie 36 lat przepisano metylfenidat na ADHD/ADD (miał dawno temu pęknięty kręgosłup w wypadku). W tym przypadku stosuje się niacynę i suplementację magnezem, litem. Można zastosować chelatację? Tiosiarczanem czy EDTA? Można zastosować naltreskon w niskich dawkach? Co sądzicie o nalewce z muchomora?
Ma też ciśnienie. Ma gęstą ciemną krew (mówi, że nie lubi cynamonu). Ma też wysoką homocysteinę (na tę przypadłość 3 witaminy z grupy B). WU obniża ciśnienie, ale nie wiem jakie dawki używać. Blu pisał, że Haretski odradza, bo postarza tkanki. MSM, NAC, krzem na żyły? ADEK? Witaminę D jakimi dawkami i do jakiego poziomu podnieść i utrzymywać?
Arginina i cytrulina, tauryna, sok lub ekstrakt z buraków, czosnek (kiszony), ekstrakty z głogu, grzybów Reishi, nasion selera, nalewka cayenne z miłorzębem? Blu napisał, że sok z noni działa i po wypiciu 6 litrów trwale obniża ciśnienie krwi, górne ok. 20.
Protokół Ratha (przed czy po chelatacji)?
Sok z buraka 100 ml na dzień (50 ml burak, reszta jabłkowy i marchwiowy). Musi odstać 3h rozumiem.
0 x
-
- x 1
- x 3
Byłem dziś na biorezonansie Bicom 2000. Na kolanie trzymałem złotą (?) płytkę, Pani przykładała elektrodę (?) na fiolki z patogenami. Jak coś wyszło to tensor w jej prawej ręce oscylował.
Wykryto:
Patogeny i pasożyty:
- Microsporium mix, Microsporium canis (pleśnie)
- Pseudomonas KTT, P. aeruginosa
- Staphylococcus aureus, albus, MRSA
- Streptokokken GAS, S. agalactia
- Zoster virus
- Milben - nużeniec
Alergie:
- pleśnie mix I i II
- Cladosporium.
Nie wykryto pasożytów (odrobaczałem się pod koniec maja ponad 30 dni). Nie było Candidy (piję Borax w maksymalnej dawce).
Niepokoi mnie MRSA (antybiotyk to brałem chyba z 20 lat temu).
Pani naturoterapeutka zaleciła przemywać oczy, twarz, całą głowę naparem z wrotycza (na nużeńca).
Robić inhalacje z pelargonii afrykańskiej lub octu jabłkowego (na bakterie w zatokach i nosie).
Kupić Irigasin i robić irygacje nosa/zatok (5-6 kropli WU + 2-4 krople płynu Lugola). Lepiej Lugol czy jodyna tutaj?
Kazała kropić uszy WU (na Pseudomonas i gronkowce z tego co pamiętam).
Propolis do nosa
Do picia krwiściąg 2 razy dziennie.
Złoto lub platyna (z Vittacoloids na przykład) najlepiej 50 ppm. Mówiła, że srebro coś ostatnio słabiej działa u jej pacjentów. Chyba bakterie nie mogą się od tego uodpornić?
Mówiła, że od nużeńca mam tłuste (nużeniec namnaża się w sebum) włosy, czoło, zaropiałe oczy rano, że źle widzę po zmroku (mimo brania witaminy A). Jakaś porada na nadmiar sebum?
Zalecała zioła przeciwpasożytnicze 5 dni prze i 5 dni po pełni spożywać raz na 3 miesiące profilaktycznie.
Z forum:
Środek na nużycę – skład na butelkę około 1 litra
boraks (czteroboran sodu 10-wodny) 50 g – do kupienia tutaj
woda destylowana 950 g (albo woda z filtra odwróconej osmozy)
perhydrol (nadtlenek wodoru 30%) – 50 ml
Rozumiem, że inhalacje z WU też robić. Jak często, długo i ile WU dodawać? WU w inhalacjach też postarza tkanki jak do picia? Trzeba przeciwutleniacz łykać?
Na Zoster terapia przeciwwirusowa lizyną, treonina, glutamian? Andrographis? Olej kokosowy już stosuję.
Co na te pleśnie używać?
Znalazłem w necie na nużeńca:
- Artemisol
- ocet nasturcjowy
https://rozanski.li/242/tropaeolum-maju ... awa-i-lek/
- płukanie zatok solą fizjologiczną z dodatkiem wywaru z wrotycza
- mikstura na nużycę - Mixtura antidemodex: do 100 ml wody wlać 50 ml nalewki wrotyczowej, 50 ml octu wrotyczowego, spirytus mrówczany - 20 ml, spirytus kamforowy - 20 ml, wymieszać. Skórę zakażoną roztoczami przemywać 3-4 razy dziennie.
Istniej coś jeszcze na nużeńca?
Proszę o komentarz do moich wyników.
Wykryto:
Patogeny i pasożyty:
- Microsporium mix, Microsporium canis (pleśnie)
- Pseudomonas KTT, P. aeruginosa
- Staphylococcus aureus, albus, MRSA
- Streptokokken GAS, S. agalactia
- Zoster virus
- Milben - nużeniec
Alergie:
- pleśnie mix I i II
- Cladosporium.
Nie wykryto pasożytów (odrobaczałem się pod koniec maja ponad 30 dni). Nie było Candidy (piję Borax w maksymalnej dawce).
Niepokoi mnie MRSA (antybiotyk to brałem chyba z 20 lat temu).
Pani naturoterapeutka zaleciła przemywać oczy, twarz, całą głowę naparem z wrotycza (na nużeńca).
Robić inhalacje z pelargonii afrykańskiej lub octu jabłkowego (na bakterie w zatokach i nosie).
Kupić Irigasin i robić irygacje nosa/zatok (5-6 kropli WU + 2-4 krople płynu Lugola). Lepiej Lugol czy jodyna tutaj?
Kazała kropić uszy WU (na Pseudomonas i gronkowce z tego co pamiętam).
Propolis do nosa
Do picia krwiściąg 2 razy dziennie.
Złoto lub platyna (z Vittacoloids na przykład) najlepiej 50 ppm. Mówiła, że srebro coś ostatnio słabiej działa u jej pacjentów. Chyba bakterie nie mogą się od tego uodpornić?
Mówiła, że od nużeńca mam tłuste (nużeniec namnaża się w sebum) włosy, czoło, zaropiałe oczy rano, że źle widzę po zmroku (mimo brania witaminy A). Jakaś porada na nadmiar sebum?
Zalecała zioła przeciwpasożytnicze 5 dni prze i 5 dni po pełni spożywać raz na 3 miesiące profilaktycznie.
Z forum:
Środek na nużycę – skład na butelkę około 1 litra
boraks (czteroboran sodu 10-wodny) 50 g – do kupienia tutaj
woda destylowana 950 g (albo woda z filtra odwróconej osmozy)
perhydrol (nadtlenek wodoru 30%) – 50 ml
Rozumiem, że inhalacje z WU też robić. Jak często, długo i ile WU dodawać? WU w inhalacjach też postarza tkanki jak do picia? Trzeba przeciwutleniacz łykać?
Na Zoster terapia przeciwwirusowa lizyną, treonina, glutamian? Andrographis? Olej kokosowy już stosuję.
Co na te pleśnie używać?
Znalazłem w necie na nużeńca:
- Artemisol
- ocet nasturcjowy
https://rozanski.li/242/tropaeolum-maju ... awa-i-lek/
- płukanie zatok solą fizjologiczną z dodatkiem wywaru z wrotycza
- mikstura na nużycę - Mixtura antidemodex: do 100 ml wody wlać 50 ml nalewki wrotyczowej, 50 ml octu wrotyczowego, spirytus mrówczany - 20 ml, spirytus kamforowy - 20 ml, wymieszać. Skórę zakażoną roztoczami przemywać 3-4 razy dziennie.
Istniej coś jeszcze na nużeńca?
Proszę o komentarz do moich wyników.
0 x
-
- x 24
- x 50
- Podziękował: 807 razy
- Otrzymał podziękowanie: 746 razy
Wracam po dluzszej przerwie. No i sie nie udalo mi jak narazie skrabnac co robie, ale pozmienialem od ostniego czasu troche rzeczy...
Serapeptaza fajnie dziala na biofilmy, niektore potworki nie pojda jak beda w tym pochowane, cokolwiek antypatogennego poprostu przeleci po tym i beda dalej psocic. Grzybek kordyceps fajnie robi, wlaczylem od niedawna w trojcy z reishi i lions mane. Za niedlugo poleca mega dawki witaminy B5 i ciekawy jestem czy ten strzal bedzie trafny.
Na kichy propian i maslan sodu to IMO mus jak sie ma przepatogenizowany uklad trawienny.
Sumac to ciekawa przyprawa, bardzo silnie na mnie dziala.
Serapeptaza fajnie dziala na biofilmy, niektore potworki nie pojda jak beda w tym pochowane, cokolwiek antypatogennego poprostu przeleci po tym i beda dalej psocic. Grzybek kordyceps fajnie robi, wlaczylem od niedawna w trojcy z reishi i lions mane. Za niedlugo poleca mega dawki witaminy B5 i ciekawy jestem czy ten strzal bedzie trafny.
Na kichy propian i maslan sodu to IMO mus jak sie ma przepatogenizowany uklad trawienny.
Sumac to ciekawa przyprawa, bardzo silnie na mnie dziala.
0 x
We're living in an open air asylum and the inmates are in charge.
-
- x 1
- x 3
Chciałbym użyć permetryny 5% na twarz i głowę na nużeńca (5% jest w maści Infectoskab na receptę). Wiem, że stosuję się na ubrania, ale czy można na skórę?
Podobno też siarka dobrze działa. Mógłbym spryskiwać twarz i głowę MSM czy to musi być siarka elementarna?
Podobno też siarka dobrze działa. Mógłbym spryskiwać twarz i głowę MSM czy to musi być siarka elementarna?
0 x
-
- x 1
- x 3
Mógłby ktoś przypomnieć dawkowanie nattokinazy, serreptazy i bromelainy przy gęstej krwi?
@Blu kiedyś wspominał, że było o 10 (?) powodach gęstości krwi na starym forum. Mogę prosić o link?
@Blu kiedyś wspominał, że było o 10 (?) powodach gęstości krwi na starym forum. Mogę prosić o link?
0 x
-
- x 1
- x 6
W jakiejś nieokreślonej ale pewnie niedalekiej przyszłości czeka mnie zabieg chirurgiczny, którego chciałbym uniknąć.
Otóż na frontowej części prawego uda, mniej więcej pośrodku między kolanem a biodrem rośnie mi jakiś guz. Już dwóch lekarzy rodzinnych zgodnie orzekło, że jest to tłuszczak i jedynym sposobem na to jest chirurgiczne usunięcie. Nie boli i w niczym nie przeszkadza. Póki co - mogę z tym żyć bez problemów jeszcze pewnie relatywnie b. długo. problem w tym że toto rośnie. Niezbyt szybko ale z miesiąca na miesiąc zauważam powiększenie. Nie jest usytuowane podskórnie, lecz jak myślę gdzieś tylko nieco oddalone od kości udowej. Jest miękki.
Wybrzuszenie wielkości ok. 6 x 7 cm i grubości może trochę ponad 2 cm. Sam tłuszczak jest pewnie z połowę mniejszy. Bardzo dobrze to widać, bo stojąc porównuję z góry lewe i prawe udo.
Zakładam że chirurg potwierdzi diagnozę. Mam skierowanie do chirurga za ok. 2 tyg.
Ponieważ zażywam obecnie pod język Todikamp [kończę pierwszą buteleczkę 115 ml] to przy okazji przyłożyłem do tego miejsca na waciku posmarowanym masłem kokosowym 6 kropel Todikamp. Myślałem jeszcze o dodaniu 6 kropli DMSO.
Jednak po pierwszym razie zrezygnowałem bo jest to upierdliwe a nie słyszałem żeby pomagało na głęboko położone tłuszczaki.
Pytanie jest - czy ktoś słyszał o jakiejś metodzie zmniejszenia lub wchłonięcia przez organizm takiego, głęboko usytuowanego tłuszczaka.
Jeśli mi to będzie rosło w tym tempie, to za rok-dwa będzie to kilogramowy guz i chociaż nie boli, to pytanie co dalej. Spodni nie włożę. A w wieku 70 lat dać pociąć sobie udo, które już nigdy nie wróci do poprzedniej sprawności i bez gwarancji, że tłuszczak nie urośnie ponownie. Jakoś mi się nie chce.
Otóż na frontowej części prawego uda, mniej więcej pośrodku między kolanem a biodrem rośnie mi jakiś guz. Już dwóch lekarzy rodzinnych zgodnie orzekło, że jest to tłuszczak i jedynym sposobem na to jest chirurgiczne usunięcie. Nie boli i w niczym nie przeszkadza. Póki co - mogę z tym żyć bez problemów jeszcze pewnie relatywnie b. długo. problem w tym że toto rośnie. Niezbyt szybko ale z miesiąca na miesiąc zauważam powiększenie. Nie jest usytuowane podskórnie, lecz jak myślę gdzieś tylko nieco oddalone od kości udowej. Jest miękki.
Wybrzuszenie wielkości ok. 6 x 7 cm i grubości może trochę ponad 2 cm. Sam tłuszczak jest pewnie z połowę mniejszy. Bardzo dobrze to widać, bo stojąc porównuję z góry lewe i prawe udo.
Zakładam że chirurg potwierdzi diagnozę. Mam skierowanie do chirurga za ok. 2 tyg.
Ponieważ zażywam obecnie pod język Todikamp [kończę pierwszą buteleczkę 115 ml] to przy okazji przyłożyłem do tego miejsca na waciku posmarowanym masłem kokosowym 6 kropel Todikamp. Myślałem jeszcze o dodaniu 6 kropli DMSO.
Jednak po pierwszym razie zrezygnowałem bo jest to upierdliwe a nie słyszałem żeby pomagało na głęboko położone tłuszczaki.
Pytanie jest - czy ktoś słyszał o jakiejś metodzie zmniejszenia lub wchłonięcia przez organizm takiego, głęboko usytuowanego tłuszczaka.
Jeśli mi to będzie rosło w tym tempie, to za rok-dwa będzie to kilogramowy guz i chociaż nie boli, to pytanie co dalej. Spodni nie włożę. A w wieku 70 lat dać pociąć sobie udo, które już nigdy nie wróci do poprzedniej sprawności i bez gwarancji, że tłuszczak nie urośnie ponownie. Jakoś mi się nie chce.
0 x
-
- x 2
- x 6
- Podziękował: 78 razy
- Otrzymał podziękowanie: 138 razy
Myślę, że olej rycynowy mógłby pomóc, ale też nie jestem żadnym fachowcem. Po prostu oglądam filmy na youtu i tam wspomina się o takiej kuracji.
0 x
- chanell
- Administrator
- x 1484
- x 443
- Podziękował: 14926 razy
- Otrzymał podziękowanie: 14286 razy
Moja znajoma miała tłuszczaki na ręce i nodze .Próbowała porad różnych bioenergoterapeutów ale nic to nie dało .W końcu któryś z nich powiedział jej ,że nie ma innego sposobu jak chirurgiczne usunięcie tłuszczaka .Dostała miejscowe znieczulenie i tłuszczak został usunięty. Teraz nazywają to drobnym zabiegiem .
0 x
Lubię śpiewać, lubię tańczyć,lubię zapach pomarańczy...........
-
- x 1
- x 6
Dzięki wszystkim za uwagi.
Z tego co widzę na zdjęciach w necie, to ludzie mają tłuszczaki bezpośrednio pod skórą. Wycięcie takiego to faktycznie prosta rzecz. Wystarczy przeciąć skórę, wyciąć go i zaszyć. U mnie jest on głęboko schowany, gdzieś między mięśniem czterogłowym a kością udową. Nie chciałbym dopuścić do cięcia mięśni bo powrót do całkowitej sprawności w moim wieku może być problemem.
Zobaczę co powie chirurg - jak wygląda zabieg.
O oleju rycynowym faktycznie jest kilka filmów. Muszę pooglądać i zapewne spróbuję. Dzięki @jolus.
Z tego co widzę na zdjęciach w necie, to ludzie mają tłuszczaki bezpośrednio pod skórą. Wycięcie takiego to faktycznie prosta rzecz. Wystarczy przeciąć skórę, wyciąć go i zaszyć. U mnie jest on głęboko schowany, gdzieś między mięśniem czterogłowym a kością udową. Nie chciałbym dopuścić do cięcia mięśni bo powrót do całkowitej sprawności w moim wieku może być problemem.
Zobaczę co powie chirurg - jak wygląda zabieg.
O oleju rycynowym faktycznie jest kilka filmów. Muszę pooglądać i zapewne spróbuję. Dzięki @jolus.
0 x