5 recenzowanych badań pokazuje, że "immunizowane" żółtka jaj kurzych zatrzymują infekcje wirusowe, ponieważ inna duża farma kurczaków w Connecticut płonie do ziemi
8 luty 2023 rAdmin
TheCOVIDBlog.com 8
lutego 2023 r.
https://thecovidblog.com/2023/02/08/5-p ... he-ground/
Albo ten bloger ma przeczucie podobne do Nostradamusa, albo władza ("TPTB") jest tak arogancka w arogancji, że ich programy są oczywiste dla każdego krytycznego myśliciela.
W zeszłym tygodniu pisaliśmy:
Jaja, szczególnie jaja kurze, mogą być pewnego rodzaju pożywieniem, którego TPTB nie chce, aby ludzie jedli, ponieważ utrzymuje ich w zdrowiu. Pokarm do przemyśleń (gra słów przeznaczona).
Wydaje się, że w powyższym założeniu jest trochę prawdy – prawdy, która sięga o wiele głębiej niż tylko jedzenie omletów i jajek po benedyktyńsku dla dobrego zdrowia.
Krajowe hurtowe ceny jaj spadły o 0,58 USD, do 3,29 USD za tuzin, pod koniec stycznia, według Departamentu Rolnictwa Stanów Zjednoczonych (USDA). Ale to wciąż znacznie więcej niż 1,79 USD za tuzin w grudniu 2021 r.
W zeszłym tygodniu informowaliśmy, jak wielu rolników obwinia komercyjną karmę dla kurcząt za to, że ich kury nagle nie składają jaj. Marki Dumors, Producers Pride i Purina, sprzedawane za pośrednictwem sieci detalicznej Tractor Supply Company, są podobno winowajcami powodującymi problem. Mike Adams z Natural News ogłosił, że będzie testował te marki pod kątem metali ciężkich i innych toksyn, które mogą powodować zaprzestanie produkcji jaj przez kury.
POWIĄZANE: Holandia jest teraz strefą zero dla globalnego programu głodu jako rząd, Bill Gates tworzy fałszywy kryzys azotowy, aby zniszczyć sektor rolny kraju (sierpień 3, 2022)
TPTB
chce, aby cała ludzkość regularnie jadła robaki do roku 2030. Strategia obejmuje zarówno klasyczne warunkowanie, jak i oczernianie prawdziwej żywności na rzecz robaków i "frankenfoods".
Wszystkie zbiegi okoliczności związane z niszczeniem zakładów przetwórstwa spożywczego i zwierząt hodowlanych od 2020 r. są odrzucane jako "teoria spiskowa" przez media głównego nurtu i mediów społecznościowych. Ale ilekroć macki Billa Gatesa dotykają czegokolwiek, oznacza to złowrogie, złe motywy.
Zniszczenie przemysłu drobiowego wykracza jednak daleko poza wyeliminowanie jaj i mięsa kurzego z normalnej diety ludzkiej. Sto lat temu kurczak był na tym samym poziomie co szarlotka zarówno dla Americany, jak i tradycyjnej kuchni w kraju. Ale wojna z kurami i ich jajami nie jest już tajemnicą. I tylko przyspieszy w ciągu najbliższych kilku lat.
Kolejny przypadkowy pożar na dużej fermie kurczaków
Już dawno straciliśmy rachubę wszystkich globalnych zbiegów okoliczności związanych z operacjami przetwórstwa żywności, w szczególności fermami kurczaków, płonącymi do ziemi od czasu rozpoczęcia Wielkiego Resetu w 2020 roku. Blog® COVID po raz pierwszy napisał o tych oczywiście skoordynowanych atakach na globalne dostawy żywności w kwietniu 2022 r. Miliony kurczaków zostały zniszczone w pożarach w dużych gospodarstwach w latach 2020-2022.
POWIĄZANE: Ataki na dostawy żywności trwają, ponieważ media głównego nurtu obwiniają "intensywne ciepło" za 10 000 martwych krów w Kansas (21 czerwca 2022 r.)
Bydło, świnie i duże zakłady przetwórstwa spożywczego również zostały zniszczone w tempie, które jest statystycznie niemożliwe, chyba że wszystko jest robione celowo. A teraz kolejna duża operacja kurczaka zniknęła.
Hillandale Farms to 5 największych producentów jaj w Stanach Zjednoczonych. Firma twierdzi na swojej stronie internetowej, że hoduje ponad 20 milionów kur niosek. Ale Hillandale straciło co najmniej 100 000 kurczaków 28 stycznia, kiedy jego posiadłość Bozrah w stanie Connecticut zapaliła się i płonęła przez wiele godzin.
Poniższy film pokazuje konstrukcję płonącą, gdy strażacy patrzyli bezradnie.
Hillandale Farms nie jest obcy kwestii zgodności i bezpieczeństwa. Ucierpiał w dużych pożarach, które zabiły co najmniej 200 000 kurczaków w 2016 i 2017 roku. Firma stanęła w obliczu kontroli w 2015 roku po tym, jak tajni śledczy opublikowali wideo z wnętrza obiektu Hillandale pokazujące. Pokazywał "zmumifikowane", rozkładające się martwe kurczaki. leżąc wszędzie. Jaja Hillandale zostały również obwinione za wybuch salmonelli w 2010 roku.
Firma była jednak stosunkowo bezproblemowa przez ostatnie sześć lat. Czas obecnego incydentu, kiedy ceny jaj są nadal blisko rekordowych poziomów, jest niezwykle podejrzany.
"Weryfikatorzy faktów" mediów głównego nurtu już przeprowadzili kampanie interferencji, aby odwrócić i usprawiedliwić ten ogień jako przypadek lub działanie Boga. Ani Hillandale Farms, ani władze Connecticut nie podały oficjalnej przyczyny pożaru.
POWIĄZANE: Plany logistyczne dotyczące wprowadzenia "zjesz robaki i polubisz to", stają się bardziej jasne, gdy główni gracze zaczną się publicznie identyfikować (29 czerwca 2022 r.)
Wielu Amerykanów zdaje sobie sprawę z tego, co się dzieje. Wylęgarnie w całych Stanach Zjednoczonych są wyprzedane, ponieważ coraz więcej osób kupuje kurczaki do hodowli na własnej ziemi. Kurczaki są stosunkowo łatwe w utrzymaniu i łatwe do hodowli dla każdego (z wyjątkiem gorących klimatów pustynnych), który pragnie samowystarczalnego stylu życia.
Media głównego nurtu próbują odwieść ludzi od tego przedsięwzięcia. Ale Stany Zjednoczone dosłownie zataczają koło, wracają do swoich korzeni.
Ameryka ewoluuje od "kurczaki są patriotyczne" sto lat temu, do kurczaków będących wrogiem publicznym numer 1 dzisiaj
Rasistowskie tropy otaczające czarnych Amerykanów i smażonego kurczaka powstały na plantacjach od 15 do 18 wieku. Zniewoleni Afrykanie w USA i Wielkiej Brytanii hodowali kurczaki przez tysiąclecia, na długo przed diasporą transatlantycką.
Czarni Amerykanie znormalizowali kurczaka jako powszechne danie w kraju. Hodowali, jedli, a nawet sprzedawali ptaki na plantacjach. Biali Amerykanie ucztowali na wieprzowinie i wołowinie w czasach przed wojną secesyjną, podczas gdy kurczak był w dużej mierze uważany za "pokarm dla duszy", czyli jedzenie niewolników.
Pułkownik Harland Sanders, założyciel Kentucky Fried Chicken, nigdy nie mógł uciec przed oskarżeniami o kradzież "tajnego przepisu" na kurczaka od swojej czarnoskórej służącej domowej w tym czasie. Niezależnie od tego, kurczak stopniowo stał się podstawowym amerykańskim jedzeniem na początku 20 wieku.
Poniższe zrzuty ekranu pochodzą z lutowego wydania miesięcznika The Industrious Hen z 1918 roku.
Po raz pierwszy została opublikowana przez The Industrious Hen Company, a później przez Blair-Young Publishing Company w Kentucky. Nie jest jasne, jak długo magazyn istniał. Ale znaleźliśmy problemy z lat 1904-1918.
Wydanie z listopada 1909 roku (widoczne tutaj) jest pełne anegdot, porad, ogłoszeń itp. pokazujących ludziom, jak i dlaczego hodować kurczaki. Twoim patriotycznym obowiązkiem jako Amerykanina było hodowanie kurczaków na swoim podwórku, aby zapewnić świeże jaja dla swojej rodziny, zgodnie z magazynem.
W tym czasie istniało kilka podobnych czasopism, w tym The American Poultry Advocate (Syracuse, Nowy Jork), The Poultry Keeper (Quincy, Illinois) i The Poultry Item (Sellersville, Pensylwania).
Z jakiegoś powodu trudno jest zlokalizować ostateczną historię i informacje o tych publikacjach w Internecie. Wiemy, że Item Publishing Company (The Poultry Item) zostało pozwane o zniesławienie w 1893 roku, a w 1906 roku w związku z jego statusem prawnym jako korporacji lub spółki.
Trwało to wiele lat. Ale kurczak w końcu wyprzedził zarówno wołowinę, jak i wieprzowinę jako najczęściej spożywane mięso w USA na początku 1990 roku. Tymczasem rząd USA zaczął oczerniać jaja kurze pod koniec lat 1960. Przypadkowo lub w inny sposób naukowcy odkrywali i opracowywali cudowne leki pochodzące z żółtek jaj kurzych mniej więcej w tym samym czasie.
Historia IgYs
Tak naprawdę nie wiemy, czym jest tak zwany "COVID-19". W 2023 roku są to głównie niepożądane reakcje na śmiertelne zastrzyki. Ale niezależnie od tego, czy COVID-19 jest przemianowany na grypę, chorobę popromienną, czy po prostu fałszywie pozytywne wyniki testów PCR,
kurczaki najwyraźniej posiadają klucze do wyleczenia go i praktycznie wszystkich innych chorób ludzkich.
Żółtko jaja kurzego Przeciwciała immunoglobuliny Y (IgYs) zostały po raz pierwszy opisane w artykule z 1893 roku przez niemieckiego (urodzonego w Polsce) internistę Felixa Klemperera. Jego praca zatytułowana "O naturalnej odporności i jej zastosowaniu w terapii immunizacyjnej" została opublikowana w nieistniejącym już czasopiśmie medycznym Archives of Experimental Pathology and Pharmacology.
Klemperer odkrył, że kury, którym wstrzyknięto prątki tężca, wytwarzały przeciwciała w żółtkach jaj i krwi, które pomogły myszom przetrwać tężec. IgYs nie były regularnie używane w badaniach aż do późnych lat 1950. Deskryptor "IgY" (przeciwciała ptaków, itp.) został przyjęty w 1969 roku w celu odróżnienia od IgG (przeciwciała ssaków). Od tego czasu IgYs są stosowane eksperymentalnie w celu zapobiegania różnego rodzaju chorobom u ludzi i innych ssaków.
Podoba Ci się to, co czytasz? Pomóż nam utrzymać się w ruchu. Przekaż darowiznę za pośrednictwem Bitcoin, Ethereum, Stellar, karty kredytowej / debetowej, CashApp, Zelle i / lub eCheck.
W badaniu z sierpnia 2020 r. opublikowanym w czasopiśmie International Immunopharmacology zaproponowano metodologie produkcji i stosowania przeciwciał monoklonalnych IgY kurcząt w leczeniu SARS-CoV-2. Było to pierwsze takie badanie związane z tak zwanym COVID-19, jakie udało nam się znaleźć od czasu rozpoczęcia Wielkiego Resetu.
Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) od listopada 19 r. zatwierdziła trzy produkty przeciwciał monoklonalnych IgG ssaków do użytku w nagłych wypadkach (EUA) w leczeniu tak zwanego COVID-2020. Nie jest jasne, dlaczego firmy zdecydowały się na stosowanie droższych, żmudnie produkowanych przeciwciał ssaków zamiast tańszych, bardziej wydajnych przeciwciał kurzych. Teraz nie ma to znaczenia, ponieważ FDA od tego czasu wycofała wszystkie EUA dla produktów przeciwciał monoklonalnych w leczeniu tak zwanego COVID-19.
Fauci pochwalił nawet przeciwciała monoklonalne jako skuteczne leczenie COVID-19 w sierpniu 2021 r., Wkrótce po tym, jak FDA "w pełni zatwierdziła" zastrzyki mRNA Pfizer Comirnaty. Ale amerykański medyczny kompleks przemysłowy wstrzymał zarówno produkcję, jak i dystrybucję tych przeciwciał monoklonalnych IgG, gdy zostały dopuszczone do obrotu. Dowodem tego tłumienia jest artykuł "sprawdzający fakty" z należącego do Pfizera Reutersa.
Wielki magazyn propagandowy uznał w styczniu 2022 r., że "fałszywe" jest twierdzenie, że FDA hamuje produkcję i dystrybucję przeciwciał monoklonalnych. Prawda jest przeciwieństwem tego, co "kontrolerzy faktów" mediów głównego nurtu mówią w 90% przypadków.
POWIĄZANE: Recenzowany manuskrypt stwierdza, że CDC masowo zawyża liczbę przypadków COVID-19 i zgonów kreatywnymi statystykami (12 lutego 2021 r.)
Aby było jasne, wszystkie poniższe badania zakażały kurczęta białkami pseudowirusa COVID poprzez zastrzyki. Pseudowirusy to stworzone w laboratorium, niereplikujące się modele, które w tym przypadku naśladują to, co naukowcy uważają za sekwencję genomu SARS-CoV-2. Wykorzystali niektóre lub wszystkie z czterech białek strukturalnych w tych badaniach: glikoproteinę spike (S), otoczkę, błonę i / lub białka nukleokapsydu (N).
Żółtka jaj wytwarzały następnie przeciwciała, które zapobiegały wiązaniu się białek kolców SARS-CoV-2 z receptorami ACE2 in vitro i / lub in vivo (u myszy, szczurów, chomików itp.) lub całkowicie neutralizowały SARS.
Podobnie jak dziewięć recenzowanych badań wykazujących, że iwermektyna jest wysoce skutecznym sposobem leczenia i profilaktyki raka, wszystkie poniższe pięć badań przeprowadzono poza Stanami Zjednoczonymi.
Chińscy naukowcy wykazali, że anty-Spike-S1 IgYs neutralizują SARS-CoV-2
Badanie zostało opublikowane w listopadzie 2020 r. w czasopiśmie International Immunopharmacology. Naukowcy z Suzhou Institute of Biomedical Engineering and Technology (SIBET) wstrzykiwali kurom raz w tygodniu przez cztery tygodnie syntetyczne białka kolców S1 wytwarzane przez firmę GenScript w New Jersey. Następnie wyekstrahowano przeciwciała IgY.
Naukowcy doszli do wniosku, że:
"... IgYs anty-Spike-S1 wykazały znaczną siłę neutralizującą przeciwko pseudowirusowi SARS-CoV-2, różnym mutantom S, a nawet SARS-CoV in vitro. Jednak bezpieczeństwo i skuteczność IgYs nadal wymaga dalszych badań w modelach zwierzęcych. "
Chińscy naukowcy wykazali, że podjednostka S1 IgYs jest "obiecującym kandydatem do profilaktyki przed- i poekspozycyjnej lub leczenia COVID-19"
Badanie to zostało opublikowane w listopadzie 2021 r. w recenzowanym czasopiśmie Journal of Applied Microbiology. Naukowcy z West China College of Stomatology na Uniwersytecie Sichuan uzyskali syntetyczne białka kolców SARS-CoV-2 (S1) z Guangdong Laboratory Animals Monitoring Institute.
Kurom wstrzykiwano trzy razy w ciągu czterech tygodni białka kolców. Wszystkie kurczęta zostały następnie poddane eutanazji w celu przeprowadzenia badań. Naukowcy odkryli, że otrzymane przeciwciała S1-IgY "skutecznie zapobiegały połączeniu SARS-CoV-2, S1 i hACE2 na poziomie molekularnym". Kontynuowali:
"... wykazaliśmy, że po immunizacji kurcząt rekombinowanym białkiem S2 SARS-CoV-1 wytwarzanym przez indukowalny prokariotyczny układ ekspresyjny wytworzono przeciwciała S1-IgY o działaniu neutralizującym przeciwko pseudotypowemu SARS-CoV-2... IgY ukierunkowane na podjednostkę S1 SARS-CoV-2 mogą być obiecującym kandydatem do profilaktyki przed- i poekspozycyjnej lub leczenia COVID-19.
Indonezyjscy naukowcy demonstrują dowód koncepcji, że kury składają jaja z anty-SARS-CoV-2 IgY
Badanie zostało opublikowane we wrześniu 2022 r. w International Immunopharmacology. Naukowcy z Uniwersytetu IPB (Bogor, Indonezja) wstrzyknęli trzem kurom białka strukturalne pseudowirusa GenScript SARS-CoV-2.
Wszystkie trzy kury wyprodukowały N-IgY we krwi lub żółtkach jaj w ciągu czterech tygodni. Przeciwciała te hamowały interakcję wiązania RBD i enzymu konwertującego angiotensynę-2 (ACE2).
Naukowcy doszli do wniosku, pomimo ograniczeń w swoich badaniach, że:
Rekombinowana glikoproteina kolców S1 i RBD oraz białko N były w stanie indukować specyficzne S1, RBD, N-IgY ze zdolnością neutralizującą do hamowania interakcji wiązania między receptorem RBD i ACE2, co sugeruje wykonalność specyficznej produkcji IgY anty-SARS-CoV-2 w celu kontrolowania COVID-19.
Nie mogli wyjaśnić niepowodzenia układu odpornościowego jednego kurczaka w przenoszeniu przeciwciał do żółtka, poza potencjalnymi indywidualnymi problemami zdrowotnymi.
Norwescy naukowcy odkryli, że poliklonalne IgYs mogą potencjalnie zatrzymać wszystkie pojawiające się i ponownie pojawiające się wirusy; Indonezyjscy i brazylijscy naukowcy znajdują to samo
Badanie to zostało opublikowane 26 września 2022 r. w recenzowanym miesięczniku Viruses. Naukowcy napisali, że przeciwciała monoklonalne potrzebują dużo czasu, aby się rozwinąć; oraz że przeciwciała poliklonalne są szybszą, tańszą i skuteczniejszą alternatywą w leczeniu wirusów.
Uzyskali syntetyczne białka strukturalne SARS-CoV-2 od Native Antigen Company w Wielkiej Brytanii i Sino Biological w Pekinie. Kurom nioskom wstrzyknięto białka dwukrotnie, w odstępie 14 dni. Wyekstrahowane przeciwciała IgY z żółtek zastosowano na grupie 18 chomików, którym losowo przydzielono protokoły leczenia SARS-CoV-2.
Naukowcy odkryli, że "IgYs anty-RBD obniżyły amplifikację wirusowego RNA w płucach chomików zarażonych SARS-CoV-2". Ponadto doszli do wniosku, że:
"Nasze badanie pilotażowe wykazało aktywność IgYs kurcząt przeciw SARS-CoV-2. Ilustruje ważne podejście do rozwoju szybkich, niedrogich i skutecznych metod leczenia SARS-CoV-2. Wierzymy, że dalszy rozwój przeciwwirusowej technologii IgY może prowadzić do praktycznych opcji terapeutycznych przeciwko wielu wirusom. "
Inne badanie opublikowane w 2017 r. w Journal of Advanced Pharmaceutical Technology & Research (JAPTR) wykazało podobne wyniki IgY dla potencjalnego leczenia gruźlicy. Indonezyjscy naukowcy doszli do wniosku, że "immunizacja kur antygenem [gruźlicy] może być strategią uzyskiwania przy niskich kosztach stosunkowo wysokiego stężenia żółtka jaja IgY [przeciw gruźlicy] i może być użytecznym narzędziem do immunoterapii zakażenia TBC".
Badanie przeprowadzone w 2019 r. przez brazylijskich naukowców opublikowane w International Immunopharmacology wykazało "wszechstronność [technologii IgY]" i jej "szerokie spektrum zastosowań u ludzi... zdrowie".
"Może być stosowany w wielu rodzajach terapii; Jest przydatny w profilaktyce różnego rodzaju chorób i wykrywa, za pomocą różnych technik, kilka klas antygenów, takich jak mikroorganizmy, markery nowotworowe i substancje. "
Indonezyjscy naukowcy sugerują, że IgYs mogą zastąpić szczepionki Big Pharma
Badanie to zostało opublikowane w styczniu 2022 r. w recenzowanym czasopiśmie Vaccines (Bazylea, Szwajcaria). Indonezyjscy naukowcy byli zaniepokojeni, ponieważ nie było "skutecznego leczenia nieszczepionkowego" na tak zwany COVID-19.
Uzyskali syntetyczne białka SARS-CoV-2 z firmy Thermo Fisher Scientific z siedzibą w Massachusetts i przeprowadzili podobny proces, jak opisano we wszystkich powyższych badaniach, aby wytworzyć IgYs w żółtkach jaj kurzych.
"Badania ostrej toksyczności IgY wykazały, że nie było oznak zachorowalności lub śmierci u myszy po dwóch tygodniach leczenia, a IgY można bezpiecznie podawać donosowo" - stwierdzili naukowcy.
Naukowcy kontynuowali:
"Proponujemy, aby skok IgY anty-RBD SARS-CoV-2 miał potencjał do zastosowania w biernej immunizacji przeciwko COVID-19".
ps;Wracam do zoltek "na surowo" juz od dzis...