Witam wszystkich użytkowników tego forum
17.03.23
Forum przeżyło dziś dużą próbę ataku hakerskiego. Atak był przeprowadzony z USA z wielu numerów IP jednocześnie. Musiałem zablokować forum na ca pół godziny, ale to niewiele dało. jedynie kilkukrotne wylogowanie wszystkich gości jednocześnie dało pożądany efekt.
Sprawdził się też nasz elastyczny hosting, który mimo 20 krotnego przekroczenia zamówionej mocy procesora nie blokował strony, tylko dawał opóźnienie w ładowaniu stron ok. 1 sekundy.
Tutaj prośba do wszystkich gości: BARDZO PROSZĘ o zamykanie naszej strony po zakończeniu przeglądania i otwieranie jej ponownie z pamięci przeglądarki, gdy ponownie nas odwiedzicie. Przy włączonych jednocześnie 200 - 300 przeglądarek gości, jest wręcz niemożliwe zidentyfikowanie i zablokowanie intruzów. Bardzo proszę o zrozumienie, bo ma to na celu umożliwienie wam przeglądania forum bez przeszkód.
25.10.22
Kolega @janusz nie jest już administratorem tego forum i jest zablokowany na czas nieokreślony.
Została uszkodzona komunikacja mailowa przez forum, więc proszę wszelkie kwestie zgłaszać administratorom na PW lub bezpośrednio na email: cheops4.pl@gmail.com. Nowi użytkownicy, którzy nie otrzymają weryfikacyjnego emala, będą aktywowani w miarę możliwości, co dzień, jeśli ktoś nie będzie mógł używać forum proszę o maila na powyższy adres.
/blueray21Została uszkodzona komunikacja mailowa przez forum, więc proszę wszelkie kwestie zgłaszać administratorom na PW lub bezpośrednio na email: cheops4.pl@gmail.com. Nowi użytkownicy, którzy nie otrzymają weryfikacyjnego emala, będą aktywowani w miarę możliwości, co dzień, jeśli ktoś nie będzie mógł używać forum proszę o maila na powyższy adres.
Ze swojej strony proszę, aby unikać generowania i propagowania wszelkich form nienawiści, takie posty będą w najlepszym wypadku lądowały w koszu.
Wszelkie nieprawidłowości można zgłaszać administracji, w znany sposób, tak jak i prośby o interwencję w uzasadnionych przypadkach, wszystkie sposoby kontaktu - działają.
Wszelkie nieprawidłowości można zgłaszać administracji, w znany sposób, tak jak i prośby o interwencję w uzasadnionych przypadkach, wszystkie sposoby kontaktu - działają.
Pozdrawiam wszystkich i nieustająco życzę zdrowia, bo idą trudne czasy.
/blueray21
W związku z "wysypem" reklamodawców informujemy, że konta wszystkich nowych użytkowników, którzy popełnią jakąkolwiek formę reklamy w pierwszych 3-ch postach, poza przeznaczonym na informacje reklamowe tematem "... kryptoreklama" będą usuwane bez jakichkolwiek ostrzeżeń. Dotyczy to także użytkowników, którzy zarejestrowali się wcześniej, ale nic poza reklamami nie napisali. Posty takich użytkowników również będą usuwane, a nie przenoszone, jak do tej pory.
To forum zdecydowanie nie jest i nie będzie tablicą ogłoszeń i reklam!
Administracja Forum
To ogłoszenie można u siebie skasować po przeczytaniu, najeżdżając na tekst i klikając krzyżyk w prawym, górnym rogu pola ogłoszeń.
Uwaga! Proszę nie używać starych linków z pełnym adresem postów, bo stary folder jest nieaktualny - teraz wystarczy http://www.cheops4.org.pl/ bo jest przekierowanie.
/blueray21
Wegańskie pyszności
- devi
- Posty: 1562
- Rejestracja: wtorek 02 lut 2016, 14:17
- x 1
- x 73
- Podziękował: 711 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2662 razy
Re: Wegańskie pyszności
Wegańska przystawka / przegryzka na każdą porę dnia - zdrowa, szybka, super smaczna!
https://www.youtube.com/watch?v=xG-rv17qtXY
https://www.youtube.com/watch?v=xG-rv17qtXY
0 x
Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung
- devi
- Posty: 1562
- Rejestracja: wtorek 02 lut 2016, 14:17
- x 1
- x 73
- Podziękował: 711 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2662 razy
Re: Wegańskie pyszności
0 x
Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung
- devi
- Posty: 1562
- Rejestracja: wtorek 02 lut 2016, 14:17
- x 1
- x 73
- Podziękował: 711 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2662 razy
Re: Wegańskie pyszności
0 x
Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung
- devi
- Posty: 1562
- Rejestracja: wtorek 02 lut 2016, 14:17
- x 1
- x 73
- Podziękował: 711 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2662 razy
Re: Wegańskie pyszności
Jak zrobić jogurt? Przepis na jogurt kokosowy - zwykły i jagodowy
https://www.youtube.com/watch?v=sj266V1SnXI
https://www.youtube.com/watch?v=sj266V1SnXI
0 x
Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung
- devi
- Posty: 1562
- Rejestracja: wtorek 02 lut 2016, 14:17
- x 1
- x 73
- Podziękował: 711 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2662 razy
Re: Wegańskie pyszności
Finezjańskie Raw Spaghetti
https://www.youtube.com/watch?v=Pwe9cAP1DUA
Spaghetti z cukinii - RAW - zdrowy obiad
https://www.youtube.com/watch?v=HyHL7xrNWX4
Migdałowy, wegański parmezan - RAW: http://www.kierunekzdrowie.com/2013/05/ ... n-raw.html
Surowy makaron z cukinii w kremowym sosie - RAW
https://www.youtube.com/watch?v=pprsqlSvHnw
Temperówka do warzyw: https://www.youtube.com/watch?v=QgIuGOho13s
https://www.youtube.com/watch?v=Pwe9cAP1DUA
Spaghetti z cukinii - RAW - zdrowy obiad
https://www.youtube.com/watch?v=HyHL7xrNWX4
Migdałowy, wegański parmezan - RAW: http://www.kierunekzdrowie.com/2013/05/ ... n-raw.html
Surowy makaron z cukinii w kremowym sosie - RAW
https://www.youtube.com/watch?v=pprsqlSvHnw
Temperówka do warzyw: https://www.youtube.com/watch?v=QgIuGOho13s
0 x
Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung
- devi
- Posty: 1562
- Rejestracja: wtorek 02 lut 2016, 14:17
- x 1
- x 73
- Podziękował: 711 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2662 razy
Re: Wegańskie pyszności
Wegańskie leczo
https://www.youtube.com/watch?v=F-o4YOq04KA
Oczywiście dobór składników wedle uznania, ja np. bardzo lubię z bakłażanem.
Zamiast sosu pomidorowego można dodać same pomidory.
https://www.youtube.com/watch?v=F-o4YOq04KA
Oczywiście dobór składników wedle uznania, ja np. bardzo lubię z bakłażanem.
Zamiast sosu pomidorowego można dodać same pomidory.
0 x
Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung
- sandra
- Posty: 2315
- Rejestracja: sobota 27 gru 2014, 19:20
- x 96
- x 177
- Podziękował: 1352 razy
- Otrzymał podziękowanie: 4878 razy
Re: Wegańskie pyszności
Pozwolę sobie zamieścić przepis z Chorwacji na Ajvar wyśmienity.
Zawsze kochałam ajvar. Jadamy go od tak dawna, że już nie pamiętam tego pierwszego razu.
To nasz ulubiony sos do kanapki z kozim twarogiem, mięs z grilla, czy wszelkiego rodzaju zapiekanek z ziemniakami.
Nawet do placów ziemniaczanych smakuje wybornie! o wiecie, jeśli i kochać to jedno, a robić samodzielnie to odmienna sprawa.
Dymna papryka, która magicznie nabiera słodyczy w trakcie pieczenia, świeży czosnek i pieczone bakłażany to podstawa mojego ajvaru. Są wprawdzie przepisy, które uwzględniają także pomidory, ale w tym przepisie ich nie znajdziesz. Robię też podobny sos z dodatkiem pomidorów i nieco innymi proporcjami papryki i bakłażana, to ljutenica, na którą też Was namawiam.
10kg czerwonej papryki
4 kilogramy bakłażanów
3 spore główki czosnku
6-8 papryczek ostrych papryczek
ok 3 łyżek soli
200ml oliwy
150ml octu z białego wina
30ml balsamico
Paprykę słodką i ostrą przekrój na pół , usuń gniazda nasienne i pestki****. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 200°C (funkcja grill) przez ok 20-30 minut. Potem przełóż gorące strąki do miski, przykryj ją folią i odstaw do wystudzenia. Gdy tylko papryki wystygną, obierz je ze skórki (łatwo pójdzie).
Bakłażany piecz w całości w piekarniku w temperaturze 180°C przez ok 45-60 minut, a następnie wyjmij łyżką wnętrze ze skórki.
Obrany czosnek i papryczki chilli zmiksuj w malakserze, a następnie posiekaj niezbyt drobno obrane ze skórki papryki i bakłażana. Możesz też wszystkie warzywa przepuścić przez maszynkę do mięsa na najgrubszych oczkach. Przełóż warzywa i oliwę z oliwek do sporego garnka, dodaj połowę soli i duś na niewielkim ogniu przez kilka godzin. U mnie trwa to ok 4-5 godzin. Ajvar musi być dość gęsty. Na koniec dopraw octem winnym i balsamico i ewentualnie dopraw solą do smaku, jeśli sos jeszcze tego będzie wymagał. Przekładaj gorący ajvar do wyparzonych lub wypieczonych w piecu gorących słoików i od razu zakręcaj. Jeśli robisz to w słoikach typu twist, nie musisz pasteryzować, ani odwracać słoików. Jeśli korzystasz ze słoików WECK, pasteryzuj 20 minut od zagotowania wody.
Oczywiście możesz sos zrobić z mniejszej ilości warzyw, ale namawiam gorąco, by zaprosić kogoś do pomocy i zrobić z pełnej porcji. Sos jest tak pyszny, że szkoda by były, gdyby skończył się przed kolejnym sezonem. Pamiętaj, by wynagrodzić pomocnika słoikiem ajvaru na wynos
**** korekta oryginalnego przepisu: Papryki piec w całości i obierać nad miską. Wtedy wyłapiemy sok, który jest bezcenny ze względu na smak. Piec do zaczernienia, częściowo skórki.
Zawsze kochałam ajvar. Jadamy go od tak dawna, że już nie pamiętam tego pierwszego razu.
To nasz ulubiony sos do kanapki z kozim twarogiem, mięs z grilla, czy wszelkiego rodzaju zapiekanek z ziemniakami.
Nawet do placów ziemniaczanych smakuje wybornie! o wiecie, jeśli i kochać to jedno, a robić samodzielnie to odmienna sprawa.
Dymna papryka, która magicznie nabiera słodyczy w trakcie pieczenia, świeży czosnek i pieczone bakłażany to podstawa mojego ajvaru. Są wprawdzie przepisy, które uwzględniają także pomidory, ale w tym przepisie ich nie znajdziesz. Robię też podobny sos z dodatkiem pomidorów i nieco innymi proporcjami papryki i bakłażana, to ljutenica, na którą też Was namawiam.
10kg czerwonej papryki
4 kilogramy bakłażanów
3 spore główki czosnku
6-8 papryczek ostrych papryczek
ok 3 łyżek soli
200ml oliwy
150ml octu z białego wina
30ml balsamico
Paprykę słodką i ostrą przekrój na pół , usuń gniazda nasienne i pestki****. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 200°C (funkcja grill) przez ok 20-30 minut. Potem przełóż gorące strąki do miski, przykryj ją folią i odstaw do wystudzenia. Gdy tylko papryki wystygną, obierz je ze skórki (łatwo pójdzie).
Bakłażany piecz w całości w piekarniku w temperaturze 180°C przez ok 45-60 minut, a następnie wyjmij łyżką wnętrze ze skórki.
Obrany czosnek i papryczki chilli zmiksuj w malakserze, a następnie posiekaj niezbyt drobno obrane ze skórki papryki i bakłażana. Możesz też wszystkie warzywa przepuścić przez maszynkę do mięsa na najgrubszych oczkach. Przełóż warzywa i oliwę z oliwek do sporego garnka, dodaj połowę soli i duś na niewielkim ogniu przez kilka godzin. U mnie trwa to ok 4-5 godzin. Ajvar musi być dość gęsty. Na koniec dopraw octem winnym i balsamico i ewentualnie dopraw solą do smaku, jeśli sos jeszcze tego będzie wymagał. Przekładaj gorący ajvar do wyparzonych lub wypieczonych w piecu gorących słoików i od razu zakręcaj. Jeśli robisz to w słoikach typu twist, nie musisz pasteryzować, ani odwracać słoików. Jeśli korzystasz ze słoików WECK, pasteryzuj 20 minut od zagotowania wody.
Oczywiście możesz sos zrobić z mniejszej ilości warzyw, ale namawiam gorąco, by zaprosić kogoś do pomocy i zrobić z pełnej porcji. Sos jest tak pyszny, że szkoda by były, gdyby skończył się przed kolejnym sezonem. Pamiętaj, by wynagrodzić pomocnika słoikiem ajvaru na wynos
**** korekta oryginalnego przepisu: Papryki piec w całości i obierać nad miską. Wtedy wyłapiemy sok, który jest bezcenny ze względu na smak. Piec do zaczernienia, częściowo skórki.
0 x
- devi
- Posty: 1562
- Rejestracja: wtorek 02 lut 2016, 14:17
- x 1
- x 73
- Podziękował: 711 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2662 razy
Re: Wegańskie pyszności
☼3 przepyszne desery z dyni☼ - dla Łasuchów i tych, którzy dyni nie lubią!
https://www.youtube.com/watch?v=Oa38KFql23U
https://www.youtube.com/watch?v=Oa38KFql23U
0 x
Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung
- devi
- Posty: 1562
- Rejestracja: wtorek 02 lut 2016, 14:17
- x 1
- x 73
- Podziękował: 711 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2662 razy
Re: Wegańskie pyszności
0 x
Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung
- devi
- Posty: 1562
- Rejestracja: wtorek 02 lut 2016, 14:17
- x 1
- x 73
- Podziękował: 711 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2662 razy
Re: Wegańskie pyszności
0 x
Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung
- devi
- Posty: 1562
- Rejestracja: wtorek 02 lut 2016, 14:17
- x 1
- x 73
- Podziękował: 711 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2662 razy
Re: Wegańskie pyszności
0 x
Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung
- devi
- Posty: 1562
- Rejestracja: wtorek 02 lut 2016, 14:17
- x 1
- x 73
- Podziękował: 711 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2662 razy
Re: Wegańskie pyszności
0 x
Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung
- devi
- Posty: 1562
- Rejestracja: wtorek 02 lut 2016, 14:17
- x 1
- x 73
- Podziękował: 711 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2662 razy
Re: Wegańskie pyszności
0 x
Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung
- devi
- Posty: 1562
- Rejestracja: wtorek 02 lut 2016, 14:17
- x 1
- x 73
- Podziękował: 711 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2662 razy
Re: Wegańskie pyszności
0 x
Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung
- grzegorzadam
- Moderator
- Posty: 13131
- Rejestracja: czwartek 26 cze 2014, 17:02
- x 108
- x 696
- Podziękował: 30184 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19679 razy
Re: Wegańskie pyszności
https://www.facebook.com/karina.zychowi ... 2503936877Kapusta Hinduska
Generalnie mam zwyczaj zawsze cos zmienic
Ten przepis polecam najbardziej
-Srednia kapusta
-Kubek marchwi( plastry )
-Cebula lub szczypiorek
-5 zabkow czosnku ( Ja juz az tyle nie daje bo za "mocno " pachnie podczas kiszenia
-lyzeczka gorczycy ( nasiona musztardy )
-lyzeczka kurkumy ( ja daje wiecej )
-pól lyzeczki nasion kozieradki
- pol lyzeczki platkow papryki ( Ja dalam slodka dzwonkowa ( red bell pepper) Platkow ! Nie taka zwykla mielona !
-1/4 lyzeczki zmielonego kardamonu
-1 lyzka soli Ja daje himalajska albo kamienna . Nie morska!!!
Dodaje tez lyzeczke curry oraz troche mielonego kminku .
Mysle , ze najwazniejsze tu jest kurkuma I curry , mozecie modifikowac jak nie macie wszystkich przypraw
Kisic 10 dni przebijac . Potem po 10 dniach lub mozna 3 tyg kisic dla wytrwalych, najlepsze bakterie wskakuja w 3 tyg ) do sloikow napchac i do lodowki tak by plyn byl u gory , moze stac nawet kilka miesiecy w lodowce.
Metoda
Wymieszaj wszystkie przyprawy , dodaj do poszatkowanej kapusty.
Ubijaj piescia , tak sprasuj , odstaw by puscilo sok , tzn po jakims czasie jak nadusisz wyplynie sok .
Tak niech postoi ze 2 godz .
Potem przenies do np duzego sloika albo glinianego garnka upchaj , na gorze music byc tylko plyn ! Jak jest za malo plynu rozrob troche wody przegotowanej z odrobina soli i nalej na gore.
Przygniec np spodkiem lub szklanka z woda i postaw na gore .
Musi byc przykryte np szmatka kuchenna by nie bylo swiatla.
Tak po 3 dniach powinno sie wbijac drewniany patyczek by gaz poszedl do gory .
To sie nazywa przebijanie . Ja raz nie przebijalam i bylo ok , ale lepiej robic to .
Po 10 ( najlepiej po 3 tyg ) dniach przelozyc do sloikow wyparzonych woda, do lodowki zakrecic .
Moze stac nawet rok tez by plyn byl u gory .
Raczej nie uzywaj metalowych sztuccow.
Smacznego !
0 x
życie ma tylko dożywotnią gwarancję, przeżyj je ciekawie,
jak nie może być mądrze, niech chociaż będzie wesoło
jak nie może być mądrze, niech chociaż będzie wesoło
- devi
- Posty: 1562
- Rejestracja: wtorek 02 lut 2016, 14:17
- x 1
- x 73
- Podziękował: 711 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2662 razy
Re: Wegańskie pyszności
0 x
Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung
- devi
- Posty: 1562
- Rejestracja: wtorek 02 lut 2016, 14:17
- x 1
- x 73
- Podziękował: 711 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2662 razy
Re: Wegańskie pyszności
0 x
Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung
- devi
- Posty: 1562
- Rejestracja: wtorek 02 lut 2016, 14:17
- x 1
- x 73
- Podziękował: 711 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2662 razy
Re: Wegańskie pyszności
0 x
Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung
- devi
- Posty: 1562
- Rejestracja: wtorek 02 lut 2016, 14:17
- x 1
- x 73
- Podziękował: 711 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2662 razy
Re: Wegańskie pyszności
0 x
Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung
- devi
- Posty: 1562
- Rejestracja: wtorek 02 lut 2016, 14:17
- x 1
- x 73
- Podziękował: 711 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2662 razy
Re: Wegańskie pyszności
Gulasz warzywny z soczewicą - CURRY - z brokułami i jarmużem - wegański obiad!
https://www.youtube.com/watch?v=rKLvjPqoJ-4
https://www.youtube.com/watch?v=rKLvjPqoJ-4
0 x
Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung
- devi
- Posty: 1562
- Rejestracja: wtorek 02 lut 2016, 14:17
- x 1
- x 73
- Podziękował: 711 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2662 razy
Re: Wegańskie pyszności
Zupa krem z białych szparagów - jak obierać szparagi, wartości odżywcze szparagów
https://www.youtube.com/watch?v=AW1rtno5I64
https://www.youtube.com/watch?v=AW1rtno5I64
0 x
Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung
- devi
- Posty: 1562
- Rejestracja: wtorek 02 lut 2016, 14:17
- x 1
- x 73
- Podziękował: 711 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2662 razy
Re: Wegańskie pyszności
0 x
Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung
- devi
- Posty: 1562
- Rejestracja: wtorek 02 lut 2016, 14:17
- x 1
- x 73
- Podziękował: 711 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2662 razy
Re: Wegańskie pyszności
Tłumaczenie opisu wideo z gugla:
Moja kolacja od poniedziałku do północy. Gładki, kremowy sos z palonej dyni piżmowej, papryki, pieprzu cayenne i kurkumy z makaronem. Łatwe do zrobienia i takie pyszne. Przepis pochodzi z naszej aplikacji, szczegóły poniżej ...
Składniki
- 4 porcje makaronu (ja używam makaronu z brązowego ryżu)
- 300g jedwabnego tofu
- 6 łyżek jogurtu naturalnego (ja używam jogurtu kokosowego)
- 1 dynia piżmowa, obrana i pokrojona w kostkę
- 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
- 1 łyżka stołowych odżywczych drożdży
- 2 łyżeczki kurkumy
- 1 łyżeczka papryki
- Oliwa z oliwek
- Sól i pieprz do smaku
Metoda
Rozgrzej piekarnik do 200c, ustawienie wentylatora.
Zacznij od obrania i pokrojonego w kostkę dyni na kostki, skrop oliwą z oliwek, soli i pieprzu, włóż do piekarnika, gotuj przez 40-45 minut, aż będzie miękka i miękka.
Gdy squash już prawie skończy gotowanie, przygotuj makaron. Po ugotowaniu wyjmij z ognia i odcedź.
Umieść dyń piżmowy, tofu, jogurt, pieprz cayenne, drożdże odżywcze, kurkumę i paprykę w mikserze lub mikserze elektrycznym i zmiksuj, aż będą gładkie.
Dodaj sos do makaronu i przed podaniem całość dobrze wymieszaj.
Moja kolacja od poniedziałku do północy. Gładki, kremowy sos z palonej dyni piżmowej, papryki, pieprzu cayenne i kurkumy z makaronem. Łatwe do zrobienia i takie pyszne. Przepis pochodzi z naszej aplikacji, szczegóły poniżej ...
Składniki
- 4 porcje makaronu (ja używam makaronu z brązowego ryżu)
- 300g jedwabnego tofu
- 6 łyżek jogurtu naturalnego (ja używam jogurtu kokosowego)
- 1 dynia piżmowa, obrana i pokrojona w kostkę
- 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
- 1 łyżka stołowych odżywczych drożdży
- 2 łyżeczki kurkumy
- 1 łyżeczka papryki
- Oliwa z oliwek
- Sól i pieprz do smaku
Metoda
Rozgrzej piekarnik do 200c, ustawienie wentylatora.
Zacznij od obrania i pokrojonego w kostkę dyni na kostki, skrop oliwą z oliwek, soli i pieprzu, włóż do piekarnika, gotuj przez 40-45 minut, aż będzie miękka i miękka.
Gdy squash już prawie skończy gotowanie, przygotuj makaron. Po ugotowaniu wyjmij z ognia i odcedź.
Umieść dyń piżmowy, tofu, jogurt, pieprz cayenne, drożdże odżywcze, kurkumę i paprykę w mikserze lub mikserze elektrycznym i zmiksuj, aż będą gładkie.
Dodaj sos do makaronu i przed podaniem całość dobrze wymieszaj.
0 x
Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung
- devi
- Posty: 1562
- Rejestracja: wtorek 02 lut 2016, 14:17
- x 1
- x 73
- Podziękował: 711 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2662 razy
Re: Wegańskie pyszności
Deliciously Ella - Cashew Pesto Pasta
https://www.youtube.com/watch?v=jdIVwvIp1hE
https://translate.google.com/translate? ... sto-pasta/
https://www.youtube.com/watch?v=jdIVwvIp1hE
https://translate.google.com/translate? ... sto-pasta/
0 x
Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung
- devi
- Posty: 1562
- Rejestracja: wtorek 02 lut 2016, 14:17
- x 1
- x 73
- Podziękował: 711 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2662 razy
Re: Wegańskie pyszności
Avocado cheesecake vegan, gluten-free, without sugar | No-bake recipe | Mrs. Flury
https://www.youtube.com/watch?v=mNy6eGVkt34
https://www.youtube.com/watch?v=mNy6eGVkt34
0 x
Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung