Drodzy forumowicze i goście!

W związku z "wysypem" reklamodawców informujemy, że konta wszystkich nowych użytkowników, którzy popełnią jakąkolwiek formę reklamy w pierwszych 3-ch postach, poza przeznaczonym na informacje reklamowe tematem "... kryptoreklama" będą usuwane bez jakichkolwiek ostrzeżeń. Dotyczy to także użytkowników, którzy zarejestrowali się wcześniej, ale nic poza reklamami nie napisali. Posty takich użytkowników również będą usuwane, a nie przenoszone, jak do tej pory.
To forum zdecydowanie nie jest i nie będzie tablicą ogłoszeń i reklam!
Administracja Forum

To ogłoszenie można u siebie skasować po przeczytaniu, najeżdżając na tekst i klikając krzyżyk w prawym, górnym rogu pola ogłoszeń.

Uwaga! Proszę nie używać starych linków z pełnym adresem postów, bo stary folder jest nieaktualny - teraz wystarczy http://www.cheops4.org.pl/ bo jest przekierowanie.


/blueray21

Jedzenie ma znaczenie

Awatar użytkownika
devi
Posty: 1308
Rejestracja: wtorek 02 lut 2016, 14:17
x 1
x 58
Podziękował: 646 razy
Otrzymał podziękowanie: 2294 razy

Re: Jedzenie ma znaczenie

Nieprzeczytany post autor: devi » poniedziałek 30 kwie 2018, 16:48

Uwaga! Nie wyrzucaj pestki z avokado! Zobacz, co potrafi!

https://www.youtube.com/watch?v=R7buz4TiJbA

Pestka awokado – zdrowotna skarbnica:
http://dieta.pl/dieta/pestka-awokado-zdrowotny-skarb

Ostatnio zjadłam swoją pierwszą pestkę z awokado, starłam ją świeżą po uprzednim ściągnięciu wyschniętej cienkiej skórki na tarce i dodałam do sałatki, nie czuć ;) Zamierzam tę właśnie metodę jedzenia tychże pestek praktykować.
0 x


Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung

Awatar użytkownika
janusz
Administrator
Posty: 8136
Rejestracja: środa 14 lis 2012, 22:25
x 24
x 403
Podziękował: 16297 razy
Otrzymał podziękowanie: 14208 razy

Re: Jedzenie ma znaczenie

Nieprzeczytany post autor: janusz » poniedziałek 30 kwie 2018, 23:57

Analiza porównawcza wartości żywieniowej i właściwości prozdrowotnych mięsa

https://www.youtube.com/watch?v=s-8tk4UJBXs
0 x



Awatar użytkownika
janusz
Administrator
Posty: 8136
Rejestracja: środa 14 lis 2012, 22:25
x 24
x 403
Podziękował: 16297 razy
Otrzymał podziękowanie: 14208 razy

Re: Jedzenie ma znaczenie

Nieprzeczytany post autor: janusz » środa 02 maja 2018, 23:54

Aktywność przeciwwolnorodnikowa i przeciwutleniająca wybranych flawonów i flawonolów.

https://www.youtube.com/watch?v=EccbHpHOWDE

Opublikowany 2 maj 2018

Aktywność przeciwwolnorodnikowa i przeciwutleniająca wybranych flawonów i flawonolów. Badania eksperymentalne i obliczenia kwantowo- mechaniczne.
Prof. dr hab. Zbigniew Sroka i dr Jerzy Hładyszowski.

III Konferencja „Człowiek – Żywność – Zdrowie” poświęcona problemom chorób metabolicznych, odżywiania człowieka i zdrowej żywności. Wrocław, 16-17 marca 2018 r.
0 x



Awatar użytkownika
janusz
Administrator
Posty: 8136
Rejestracja: środa 14 lis 2012, 22:25
x 24
x 403
Podziękował: 16297 razy
Otrzymał podziękowanie: 14208 razy

Re: Jedzenie ma znaczenie

Nieprzeczytany post autor: janusz » sobota 05 maja 2018, 23:46

ŻYWNOŚĆ FERMENTOWANA - ZNACZENIE DLA ZDROWIA. Dr hab. Joanna Wyka

https://www.youtube.com/watch?v=oAkOUMr4SNE

Opublikowany 2 maj 2018
0 x



Awatar użytkownika
janusz
Administrator
Posty: 8136
Rejestracja: środa 14 lis 2012, 22:25
x 24
x 403
Podziękował: 16297 razy
Otrzymał podziękowanie: 14208 razy

Re: Jedzenie ma znaczenie

Nieprzeczytany post autor: janusz » niedziela 06 maja 2018, 22:12

Wpływ wybranych immunomodulatorów żywieniowych na zdrowie człowieka - Dr hab. Monika Bronkowska

https://www.youtube.com/watch?v=4UmczXe8cHo

Opublikowany 4 maj 2018
0 x



Awatar użytkownika
janusz
Administrator
Posty: 8136
Rejestracja: środa 14 lis 2012, 22:25
x 24
x 403
Podziękował: 16297 razy
Otrzymał podziękowanie: 14208 razy

Re: Jedzenie ma znaczenie

Nieprzeczytany post autor: janusz » czwartek 10 maja 2018, 23:16

SENSACYJA ZUPA ZIOŁOWA

https://www.youtube.com/watch?v=ZgPfDf9S27A

Opublikowany 6 maj 2018
LUDZIE to jest szczepionka podawana na wiosne dla naszego organizmu ,, wystarczy raz w roku zrobic sobie taka kuracje , taka zupe z natury i nie musisz robic nawet glodowki , zeby pozbyc sie toksyn , ja gwarantuje poprawe samopoczucia juz po tygodniowej kuracji , zaznaczam same zupy nic wiecej zadnych kawek rano zadnego browarka , i zyjesz od nowa , wtedy mozesz wrocic do swych słabosci , zeby kolejny rok przezyc w jakims normalnym zdrowiu , polecam sprawdz to działa . nie kupuj sklepowych nowalijek one sa robione dla kasy , dla zysku i sa pedzone na szybko z duza dawka azotu , byle zarobic i zyskac tam nikt nie mysli i twoim zdrowiu A, przyroda nie da sie oszukac , i podaje mam pod nogi , np kurdybanek , czy mlecz , wystrczy tylko schylic sie i zerwac , i zdrowiec , obserwuj zwierzeta ucz sie od nich bo my ludzie zatracilismy instynkt samozachowawczy , i chcemy zyc szybko wydajnie ale krotko ,, jak silnik ktory jest wyliczony na 500 tys km , a my korzystajac z niego na okraglo niszczymy go w ciagu roku , podobnie nasz organizm normalnie jest wyliczony na 150 lat . ale to my chcemy szybko zyc i zabijamy go za 50 lat , jedzac za duzo supli , ENERGETYCNEGO ZARŁA , bo musimy pracowac dla korporacji , bo kredyt trzeba oddac , bo trzeba byc sprawnym w nocy bo zona odejdzie a wiec łykamy wiagre i inne wzmacniacze , zeby byc cool i trendi , zeby nie odstawac od reszty , a wiec niszczymy nasze cialo w ciagu 50 lat a mozemy spokojnie zyc 150 , na luzie , organizm ma miec braki , on sam je sobie uzupleni jak bedziesz jadł takie zupy , jestesmy doskonała maszyna , stworca nam dal takie mozliwosci samoregeneracji a wiec nie zmarnuj tego uwierz w to ,,uwierz w siebie , i pokonasz wszystkie dolegliwosci ,, JA wiem ZE TO BOLI ,i ,zgadzam sie z tym czestym pytaniem ,, zadaja sobie ludzie pytanie to po co zyc jak nie moge za zapracowane pieniadze dobrze pojesc , i wypic tego co ja lubie ,, a wiec po co zyc mowia mi wszyscy , ,, wiekszosc ludzi woli zyc krocej ale wygodniej , dzisiaj nikt nie chce BYC AMISZEM , i rezygnowac z czegokolwiek ,,, ale jak tylko zaczniesz chorowac to wszystko sie wali ,, twoje poglady ida do smieci i zaczynasz szukac drogi do zdrowia , ja to znam z autopsji byłem na dnie , i stanałem na nogi dzieki wlasnej woli i zaparciu nie pomogly mi doktory w zaden sposob , zabijali mnie kolejnymi tabletkami , a wiec jezeli jestes juz po 50 to czas obudzic sie z marzen o potedze , jak juz nic nie zrobiłes wielkiego to szans na to jest coraz mniej a wiec spokojnie zyj i zypki gotuj a zdowie wroci samo , wystarczy 2 tygodnie i zobaczysz efekty , polecam sprawdziłem wiele razy ,, , hej sai
0 x



Awatar użytkownika
janusz
Administrator
Posty: 8136
Rejestracja: środa 14 lis 2012, 22:25
x 24
x 403
Podziękował: 16297 razy
Otrzymał podziękowanie: 14208 razy

Re: Jedzenie ma znaczenie

Nieprzeczytany post autor: janusz » piątek 11 maja 2018, 21:45

NATURALNE JEDZENIE - RYSZARD PIOTR - TRANSMISJA NA ŻYWO 10.05.2018 r.

https://www.youtube.com/watch?v=Xxa-wMNF6eE

Nadawane na żywo 10 maj 2018
FILM: https://www.youtube.com/watch?v=rWElF...
0 x



zdro
Posty: 312
Rejestracja: wtorek 31 sty 2017, 11:56
x 15
x 31
Podziękował: 322 razy
Otrzymał podziękowanie: 232 razy

Re: Jedzenie ma znaczenie

Nieprzeczytany post autor: zdro » wtorek 15 maja 2018, 22:14

Vegetables are POISON

https://youtu.be/yCWkYYvtk8A
0 x



Awatar użytkownika
devi
Posty: 1308
Rejestracja: wtorek 02 lut 2016, 14:17
x 1
x 58
Podziękował: 646 razy
Otrzymał podziękowanie: 2294 razy

Re: Jedzenie ma znaczenie

Nieprzeczytany post autor: devi » piątek 18 maja 2018, 01:04

Frytki McDonalds z silnie toksycznych ziemniaków

https://www.youtube.com/watch?v=xViBKg2QdrU
0 x


Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung

Awatar użytkownika
janusz
Administrator
Posty: 8136
Rejestracja: środa 14 lis 2012, 22:25
x 24
x 403
Podziękował: 16297 razy
Otrzymał podziękowanie: 14208 razy

Re: Jedzenie ma znaczenie

Nieprzeczytany post autor: janusz » piątek 25 maja 2018, 23:20

Naturalne jedzenie, naturalna suplementacja - Ryszard Piotr

https://www.youtube.com/watch?v=1baqapDfEfs
0 x



Awatar użytkownika
janusz
Administrator
Posty: 8136
Rejestracja: środa 14 lis 2012, 22:25
x 24
x 403
Podziękował: 16297 razy
Otrzymał podziękowanie: 14208 razy

Re: Jedzenie ma znaczenie

Nieprzeczytany post autor: janusz » niedziela 27 maja 2018, 23:17

ZJEDNOCZMY SIĘ W SPRAWIE ŻYWNOŚCI - Anna Bednarek - 27.05.2018 r.© VTV

https://www.youtube.com/watch?v=vg7FQjtLd70

Opublikowany 27 maj 2018
Spotkanie z Anną Bednarek i apel do zaangażowania w sprawie ratowania zdrowej żywności
0 x



Awatar użytkownika
janusz
Administrator
Posty: 8136
Rejestracja: środa 14 lis 2012, 22:25
x 24
x 403
Podziękował: 16297 razy
Otrzymał podziękowanie: 14208 razy

Re: Jedzenie ma znaczenie

Nieprzeczytany post autor: janusz » sobota 02 cze 2018, 22:21

Kolejne wartościowe wydarzenie w obszarze - Zdrowa ziemia - zdrowa żywnośc - zdrowi ludzie

https://www.youtube.com/watch?v=ANwZETQ4Gvg

Opublikowany 31 maj 2018
Ryszard Kusz i Janusz Zagórski mówią o ciekawym pikniku zdrowia jaki odbędzie się 10 czerwca koło Rzeszowa
0 x



Awatar użytkownika
devi
Posty: 1308
Rejestracja: wtorek 02 lut 2016, 14:17
x 1
x 58
Podziękował: 646 razy
Otrzymał podziękowanie: 2294 razy

Re: Jedzenie ma znaczenie

Nieprzeczytany post autor: devi » niedziela 03 cze 2018, 18:59

5 powodów, by przestać jeść nabiał

https://www.youtube.com/watch?v=04TsrMxtAN4

Jak już wspominałam, do tego filmiku wybrałam jedynie 5 powodów. A tak naprawdę jest ich o wiele więcej... Pominęłam m.in.:
- trądzik i inne problemy skórne
- problemy z trawieniem
- cukrzyce
- nadwaga i otyłość (a co za tym idzie - mnóstwo innych problemów jak np. zwiększone ryzyko poronienia, zawału serca, zapaście, cukrzyce i inne)
- problemy z ciśnieniem krwi
- zawały serca
- nowotwór jelita i inne poważne problemy z układem trawiennym
- zapalenie ucha u dzieci i nie tylko
- alergie (mleko krowie jest największym dotychczas odkrytym alergenem u dzieci)
- i wiele więcej...
0 x


Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało twoim życiem, a ty będziesz nazywał to przeznaczeniem. /C.G. Jung

zdro
Posty: 312
Rejestracja: wtorek 31 sty 2017, 11:56
x 15
x 31
Podziękował: 322 razy
Otrzymał podziękowanie: 232 razy

Re: Jedzenie ma znaczenie

Nieprzeczytany post autor: zdro » niedziela 03 cze 2018, 19:33

Surowe mleko od zdrowego zwierzecia to samo zdrowie. Pasteryzacja zamienia mleko w trucizne. Glownym powodem ogolnej nietolerancji nabialu i innych rzeczy sa infekcje z grzybem na czele. Jedynym mlecznym produktem na dobrej jakosci pasteryzowanym pelnotlustym mleku ktory przewaznie nie robi problemow jest jogurt naturalny z zywymi kulturami bakterii. Jogurt ma odczyn kwasny a zle bakcyle tego nienawidza. Dodajac do niego surowy miod, pierzge czy propolis a najlepiej wszystko na raz daje potezne rezultaty lecznicze. Wlasnie niedawno sie o tym przekonalem. Skrobia czy proste cukry to ulubiona pozywka dla grzybow i spolki, ale surowe produkty pszczele to dla nich zabojcza trucizna. Weglowodany sa jednak potrzebne by zywic dobre bakterie, ale w przypadku powaznych infekcji patogeny wszystko zabieraja.
0 x



Awatar użytkownika
Kiszka
Posty: 875
Rejestracja: niedziela 26 lut 2017, 19:24
x 6
x 41
Podziękował: 1484 razy
Otrzymał podziękowanie: 804 razy

Re: Jedzenie ma znaczenie

Nieprzeczytany post autor: Kiszka » poniedziałek 04 cze 2018, 09:33

również mam takie samo zdanie jak kolega @zdro. mleko tylko surowe a z niego wspaniała maślanka, śmietana, masło, serwatka i twarogi.
surowe mleko kozie lub kozie zsiadłe także rewelacja. robię taki eksperyment na sobie - rok 2017 praktycznie oprócz masła nic z nabiału a teraz od 2018 pije mleko surowe, serwatkę, maślankę itp i mogę powiedzieć, że póki co jest bardzo ok...

w robocie mam ekspres do kawy (z którego oczywiście nie korzystam ;) ) i wlewają tam do chłodziarki Łaciate z kartonu a co najlepsze to jest tego kupione parę kartonów i stoi sobie poza lodówką i nawet się nie psuje :shock: :D . To wyobraźmy sobie co tam za syf jest, że mleko poza lodówka ani nie kiśnie ani się nie robi zsiadłe - masakra
0 x


Czołem Wielkiej i wolnej Polsce!

zdro
Posty: 312
Rejestracja: wtorek 31 sty 2017, 11:56
x 15
x 31
Podziękował: 322 razy
Otrzymał podziękowanie: 232 razy

Re: Jedzenie ma znaczenie

Nieprzeczytany post autor: zdro » poniedziałek 04 cze 2018, 16:50

@kiszka i bedzie coraz lepiej. Warto zapoznac sie z praca dentysty Weston Price. Prawdziwa nauka oparta na faktach, a nie przeklamane wegebzdury.
0 x



Awatar użytkownika
Basia7
Posty: 822
Rejestracja: niedziela 15 mar 2015, 01:06
x 33
x 59
Podziękował: 1765 razy
Otrzymał podziękowanie: 1728 razy

Re: Jedzenie ma znaczenie

Nieprzeczytany post autor: Basia7 » środa 06 cze 2018, 18:10

Tych produktów jeść już nie wolno. Chrońcie zdrowie!

a303 Maj 26, 2018 Zdrowie 7

Masła 72,5% nie wolno jeść w żadnym wypadku. To jest trans-tłuszcz – olej roślinny o niskiej jakości, rozbity wodorem. Masła poniżej 82,5% nie ma. Jeśli nie zdołamy znaleźć takiego masła, to lepiej jeść olej roślinny. Lepiej jest zjeść dwie łyżki naturalnego masła śmietankowego, jeśli nie ma postu, niż całe opakowanie, czy kilogram trans-tłuszczów.

Spożywanie żywności, zawierającej trans-tłuszcze, zmniejsza zdolność organizmu do przeciwstawienia się stresom, zwiększa ryzyko powstawania depresji.

Produkty żywnościowe, zawierająca trans-tłuszcze to:

– margaryna;

– miękkie masła, mieszanki maseł śmietankowych i roślinnych;

– rafinowany olej roślinny;

– majonez;

– keczup;

– produkty fast – food – frytki ziemniaczane itp, do wytwarzania których stosowano tłuszcze uwodornione;

– wyroby cukiernicze – torty, ciasta, ciastka, krakersy itp., do produkcji których wykorzystywano tłuszcze kulinarne;

– przekąski – chipsy, popcorn itp.

– mrożonki.

Śledzie małosolne w plastikowych pojemnikach

Śledzie małosolne są przechowywane tylko w oleju. W żadnym occie, winie śledzi się nie przechowuje. Jeśli śledzie są bez oleju, to znaczy, że została dodana do nich urotropina. W całym świecie urotropinę uznaje się za bardzo niebezpieczny dodatek i jest ona zabroniona (tworzy się podczas reakcji amoniaku z formaldehydem).

Kawior małosolny

Zasada jest taka sama. Kawior nie przechowuje się przez długi czas. Tylko w stanie zamrożonym lub silnie solonym. Jeżeli sprzedaje się jako małosolny, to znaczy, że dodano do niego albo urotropinę lub kwas cytrynowy. Być może dodano coś innego, ale na wyjściu i tak powstaje formaldehyd.

Celowe produkty inżynierii genetycznej

– Paluszki krabowe. (Crab Essence – esencja krabowa, mieszane z soi, mimo nazwy, paluszki krabowe nie zawierają mięsa kraba, a od 1993 roku producenci zostały prawnie zobowiązane do ich label „paluszki krabowe smakowe.”).

– Kakao.

– Orzeszki ziemne. Gen petunii jest wszczepiony. Straszna trująca substancja. A owady nie jedzą orzeszków ziemnych.

– Ziemniaki importowane.

– Zielony groszek (z puszki, konserwowany).

– Kukurydza (konserwowana).

– Paluszki kukurydziane i płatki zbożowe z cukrem. Jeśli kupujecie płatki kukurydziane, paluszki, nie powinny one być słodkie. Ponieważ cukru nie używa się w produkcji. Cukier spala się w temperaturze 140 ° C. W związku z tym stosuje się zamienniki cukru, w danym przypadku – cyklaminian.

– Kasze i krupy z aromatami i barwnikami identycznymi z naturalnymi. Są to substancje chemiczne, które mają zapach – smak gruszki, truskawki, banana itp. Nic naturalnego tu nie ma.

– Lizaki. Obecnie stosowana jest tak silna esencja chemiczna, że jeśli zostawić lekko zwilżony cukierek na obrusie, to przepali on obrus na wylot wraz z lakierem. Zniszczy nawet plastik. Wyobraźmy sobie, co się dzieje w naszym żołądku.

– Dżemy. Marmolada. Potężne przeciwutleniacze. Nigdy nie zdoła się przechować wiśni w pierwotnej postaci. Nic wspólnego z tym, co było w dawnym ZSRR, obecna marmolada nie ma. To są po prostu cuda przemysłu chemicznego.

ŚMIERTELNIE NIEBEZPIECZNE!

– Produkty do szybkiego przyrządzenia (Fast Food): makarony do szybkiego przygotowania, zupy rozpuszczalne (w proszku typu Knorr, Winiary itp.), puree ziemniaczane, kostki bulionowe, soki rozpuszczalne. Wszystko to jest wyłącznie chemia, przynosząca szkodę dla organizmu.

– Kiełbasy wędzone na surowo i inne … Są z genetycznie modyfikowanej soi. Parówki, serdelki, kiełbasy gotowane, pasztety i inne produkty z tzw. ukrytymi tłuszczami. W ich składzie jest słonina, tłuszcz z trzewi (sadło), skóry wieprzowe w sumie do 40% wagi, ale maskowane są pod mięso, w tym również za pomocą dodatków smakowych. O jakiejkolwiek naturalności w tym przypadku nie można w ogóle mówić. Bierze się cieniutki pasek mięsa w postaci szyjki i kilogram żelu. Przez noc w specjalnej maszynie żel przemienia się (ros. – «расколбашивается») wraz z kawałeczkiem „szyjki” do rana w ogromny kawał „mięsa”. Jako takiego mięsa w nim jest nie więcej niż 5%. Wszystko pozostałe – to żel (karatynina, wzmacniacze smaku, wzmacniacze koloru). Różowy kolor takiemu „mięsu” nadają wzmacniacze koloru wraz ze specjalnymi lampami. Jeśli wyłączyć lampy w gablocie – wystawie sklepowej, to można zobaczyć, że mięso jest koloru zielonkawego. Tak jak było kiedyś, dzisiaj już nikt nie wędzi. Wykorzystuje się płyny wędzarniane, w których, znowu !, zawarty jest formaldehyd!

– Produkty mleczne o długim okresie przechowywania (ponad 2 miesiące). Wszystkiego, co jest przechowywane przez okres dłuższy niż 2 tygodnie, spożywać nie wolno.

– Opakowania aseptyczne – są to opakowania z antybiotykiem.

– Arbuzy. Jeśli udało wam się 10 razy, to za 11-tym razem może się nie udać. Arbuzy – nawożone są takimi środkami, że jest to pierwszy kandydat do zatrucia.

– Papryka (poza sezonem). Produkt całkowicie genetycznie zmodyfikowany.

– Keksy w opakowaniach

– Rolady. One nie czerstwieją, nie psują się, nie wysychają, z nimi w ogóle nic się nie dzieje. Będą leżeć przez miesiąc. I po miesiącu będą takie same.

– Cukierki. 90% czekolada – to wcale nie jest czekolada (tylko substytuty, barwniki).

– Batony czekoladowe. To ogromna ilość kalorii w połączeniu z dodatkami chemicznymi, produktami genetycznie modyfikowanymi, barwnikami i aromatami. Połączenie dużej ilości cukru i różnych dodatków chemicznych zapewnia najwyższą wartość kaloryczną i chęć do nieustannego ich jedzenia na nowo, wciąż od nowa.

– Herbaty zamorskie, herbaty aromatyzowane i wiele naszych, krajowych. Pijcie herbatę naturalną, w której nic nie pływa, nie ma dodatkowego smaku. Wszystkie herbaty aromatyzowane są z dodatkiem kwasu cytrynowego, lub pomarańczowego, albo jeszcze jakiegoś tam kwasu.

Przyzwyczajenie następuje natychmiast. A my musimy wszystkie kwasy usuwać z organizmu.

– Rafinowany dezodoryzowany olej roślinny. Oleju tego nie można stosować na surowo w sałatkach. Olej produkowany przez fabryki do produkcji, z pewnością nie jest produktem, przeznaczonym do spożycia. Oleje te nie posiadają żadnych korzyści dla układu trawiennego, zagłuszając jego prace, blokując substancjami tłuszczowymi wszystkie procesy trawienne.

– Słodkie napoje gazowane. Słodkie napoje gazowane – to mieszanka cukru, chemikaliów i gazów – aby jak najszybciej rozprowadzić substancje szkodliwe w całym organizmie. Coca-Cola na przykład, jest wspaniałym środkiem do usuwania kamienia wapiennego i rdzy. Pomyślcie dobrze, zanim taki płyn wyślecie do żołądka. Ponadto, gazowane słodkie napoje są szkodliwe z powodu wysokiego stężenia cukru – odpowiednika czterech do pięciu łyżeczek od herbaty, rozpuszczonych w szklance wody. Dlatego nie należy dziwić się temu, że zaspakajając pragnienie takim napojem gazowanym, po pięciu minutach znowu się chce pić.

– Soki w opakowaniach. O żadnych naturalnych sokach w tym przypadku nie ma mowy. NIE MA naturalnych soków w sprzedaży w opakowaniach. NIE MA! Nie ważcie się poić nimi swoje dzieci! Jest to czysta chemia!

– Truskawki zimą. Całkowicie bezużyteczny produkt. Ani jednej witaminki tam nie ma.

To jest przykładowa lista produktów, z których radzimy zrezygnować całkowicie! A czy należy to zrobić lub nie – decyzja należy do Was! Ale pamiętajcie, że od waszej decyzji zależy nie tylko wasze samopoczucie i aktywność fizyczna, ale życie! Życie wasze i życie waszych dzieci!

Tłumaczył Andrzej Leszczyński

24.5.2018 r.

Źródło:

Будьте здоровы! Эти продукты есть уже нельзя, берегите здоровье

Źródło: http://3rim.info/9535-budte–zdorovy–eti ... orove.html

*************************

Nieco informacji o szkodliwości dodatków chemicznych w produktach żywnościowych. Podaje je według bardzo podobnego artykułu, który przetłumaczyłem w 2016 r.

Glutaminian sodu E-621. Nie wolno spożywać produktów z dodatkiem E-621 (glutaminianu sodu). Należy wziąć opakowanie towaru w sklepie i przeczytać. Jeśli podany jest glutaminian sodu, nie kupujcie go w ogóle. Glutaminian sodu jest wzmacniaczem smaku. Obecnie dodaje się go nawet do najbardziej nieoczekiwanych produktów, aby „podłapać” na nie klientów. Bądźcie uważni!

Zamienniki cukru (słodziki). Wszystkie zamienniki cukru mają silne działanie żółciopędne. U osób z chorobami dróg żółciowych słodziki mogą nasilić przebieg choroby. A w napojach gazowanych słodziki w ogóle mało kto traktuje poważnie, a za wodę z „zero kalorii” płaci gruczoł krokowy.

Acesulfam – E950. (ang. – Sweet One – słodki). W 1974 roku, w Stanach Zjednoczonych uznany przez lekarzy za wolno działającą truciznę, zdolną przyspieszyć rozwój nowotworów złośliwych.

Aspartam – E951. Nazwa handlowa: sweetle, slastilin, sukrazid, nutrisvit. W 1985 roku wykryto chemiczną niestabilność aspartamu: w temperaturze około 30 stopni Celsjusza w wodzie gazowanej rozkłada się on na rakotwórczy formaldehyd (kancerogenna klasa A), metanol i fenyloalaninę.

Cyklaminian – E952 (tsyukli). Od 1969 roku zakazany w Stanach Zjednoczonych, Francji, Wielkiej Brytanii i jeszcze w szeregu krajów z powodu podejrzeń, że ta substancja słodząca wywołuje niewydolność nerek. W krajach byłego Związku Radzieckiego najbardziej rozpowszechniony ze względu na niską cenę.

Ksylitol – E967.

Sorbit – E420. W większych dawkach (ponad 30 gramów przy jednokrotnym spożyciu) powoduje rozstrój żołądka.

Trans – tłuszcze. Trans – tłuszcze – to specyficzny rodzaj tłuszczów nienasyconych wytwarzanych sztucznie. Płynne oleje roślinne są przekształcane w procesie uwodorniania w stałe tłuszcze roślinne – margaryny, tłuszcze kulinarne, spożywcze. Uwodornione tłuszcze mają zniekształconą strukturę molekularną, nie charakterystyczną dla związków naturalnych. Osadzając się w komórkach naszego ciała, trans – tłuszcze zakłócają metabolizm komórkowy. Uwodornione tłuszcze nie dopuszczają do pełnowartościowego odżywiania komórek i przyczyniają się do gromadzenia toksyn, co jest przyczyną chorób.

*************************

Od tłumacza:

Po przeczytaniu takich informacji człowieka ogarnia przerażenie: w takim razie co jeść??? Trzeba jeść produkty, pochodzące od uczciwych Rolników, produkujących zdrową żywność z upraw, nawożonych obornikiem. To samo dotyczy jajek i drobiu oraz zwierząt, których mięso spożywamy i które powinniśmy kupować z miejsc, wiedząc, że są karmione paszami naturalnymi (można np. kupować do spółki z sąsiadami, krewnymi, znajomymi całych sztuk lub połówek i przerabiać je samemu). Należy kupować żywność jak najmniej przetworzoną. Nie kupować żadnych pasztetów, produkowanych ze skór, kopyt, oczu i wszelkich resztek zwierzęcych, dokładnie wielokrotnie przemielonych i wzbogaconych dodatkami smakowymi, aromatami, konserwantami, ulepszaczami i innymi podobnymi świństwami.

Chciałbym poza takimi zbawiennymi radami i naukami światłych kapłanów, dotyczącymi zdrowego życia duchowego i fizycznego, jak: częste korzystanie z Sakramentów Świętych (Spowiedzi, Eucharystii, Namaszczenia Chorych); częste chodzenie do kościoła i uczestniczenie we Mszy św.; czytanie Psalmów, uświęcających naszą duszę i odpędzających chorobotwórcze działania upadłych duchów; życie według Przykazań Bożych; pielęgnowanie w sobie cnót chrześcijańskich (modlitwy, postu, jałmużny i in.); znoszenie chorób z cierpliwością i dziękczynieniem; uświęcanie naszej natury wodą święconą i przaśnym chlebem, przyjmowanymi rano na czczo; korzystanie z poświęconej lub egzorcyzmowanej wody, soli i oleju do spożywania, święcenia domu; korzystanie z kąpieli w świętych źródłach; namaszczanie poświęconym olejem, pobranym z cudownych mirotoczących ikon – gorąco polecić jeszcze korzystanie z mocy Znaku naszej Wiary – KRZYŻA. Znak Krzyża uświęca, zabija zarazki, przemienia własności wody i pokarmów, uzdatnia je nawet wtedy, gdy są zatrute. Przed spożyciem jakichkolwiek pokarmów czy napojów odmówmy krótką modlitwę dziękczynną za nie do Pana Boga, prosząc Go o ich pobłogosławienie, a następnie wykonajmy nad nimi znak Krzyża.

I jeszcze jedno: po przyniesieniu do domu zakupionych produktów lub czegokolwiek musimy natychmiast usunąć (zdrapać…) naniesione na nie kody kreskowe, zawierające znak bestii – liczbę 666, a następnie artykuły te lub przedmioty pokropić wodą święconą i przeżegnać znakiem Krzyża. Niech to stanie się naszym codziennym przyzwyczajeniem. Trzeba się bronić!

https://wolna-polska.pl/wiadomosci/tych ... ie-2018-05
0 x



Awatar użytkownika
janusz
Administrator
Posty: 8136
Rejestracja: środa 14 lis 2012, 22:25
x 24
x 403
Podziękował: 16297 razy
Otrzymał podziękowanie: 14208 razy

Re: Jedzenie ma znaczenie

Nieprzeczytany post autor: janusz » niedziela 17 cze 2018, 22:56

Superodżywianie, czyli o ludziach, którzy zapomnieli umrzeć

https://www.youtube.com/watch?v=_IcgxabI5M0

Opublikowany 11 cze 2018
Nagranie wykładu Katarzyny Lewkowicz-Siejki pt.: "Superodżywianie, czyli o ludziach, którzy zapomnieli umrzeć​", który odbył się w kwietniu 2018 roku w Poznaniu w ramach działalności Stowarzyszenia Promocji Zdrowego Stylu Życia - Sięgnij Po Zdrowie.

mgr Katarzyna Lewkowicz-Siejka jest dziennikarką i promotorką zdrowego stylu życia; autorką wielu radiowych audycji medycznych oraz kilkudziesięciu publikacji prasowych i wykładów poświęconych współczesnym problemom zdrowotnym, dietoterapii oraz medycynie naturalnej opartej na naukowych badaniach.
0 x



ODPOWIEDZ